Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Amortyzatory - KAYABA??
Autor Wiadomość
Łukasz Wwa 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma `01 1.9 DiD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-09-2009, 01:01   Amortyzatory - KAYABA??

Witam serdecznie wszystkich,

Sprawa dotyczy nowych amortyzatorow do mojej "ksiezniczki" :P Z obecnych zrobily sie juz pompki i czuje, ze jest to sprawa priorytetowa. Sprezyny mam eibacha i po wstepnym badaniu czuja sie bardzo dobrze. Myslalem o bilstein b4, lecz moj mech doradzil mi kayaba bo dobry stosunek ceny do jakosci. Prosze o w miare profesjonalne opinie co wlozyc i jaki model. Dodam, ze to sprezyny obnizajace(nie jestem teraz konrektnie w stanie powiedziec o ile) i mam na 205/40/17. Jest opor twardo, lecz tak ma pozostac:P

ZEROSUPER 
Mitsumaniak
MastaOfDiseasta

Auto: Space Star 1.8GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-09-2009, 06:23   

Amortyzatory przód KAYABA 334155 / 334154
Amortyzatory tył KAYABA 341204
Komplet osłon i odboi przód KAYABA
Komplet osłon i odboi tył SACHS

Ja kilka dni temu kupiłem taki zestaw, kosztował mnie 950zł. Z dostepnych powszechcnie amorków do uzytku nadają się tylko i wyłącznie KYB. Monroe ponoć szybko pada, Sachs drogi a bez rewelacji a wszelkiej maści, Optimale, Magnumy i inne wynalazki można sobię schować tam gdzie słońce nie dochcodzi (i nie mówię tu o piwnicy) :mrgreen:
Tak więc KAYABA zostaje najlepszym wyborem. Oczywiście jeśli chcesz poinwestować to możesz szukać sportowych amortyzatorów do swojej Cari, ale nie sądze abyś autko miał bardziej obniżone niż 40mm, tak więc te KYBy sie sprawdzą w 100%.

Pozdro

Edit:
Buuu, człowiek rano jest nietomny, dopiero zauważyłem że to DiD a nie GDI, a amorki sa do GDI, chociaż chyba do DiD tez pasują bo TD miał inne :)
http://forum.mitsumaniaki...1024356#1024356

Carisma GDI:
http://forum.mitsumaniaki...p=512513#512513

http://www.polskajazda.pl...i/Carisma/77098

Odpowiedz do tematu