Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
parujący reflektor
Autor Wiadomość
mirek79
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2006, 14:39   parujący reflektor

mam carismę 1.8 GDI,od pewnego czasu na prawej lampie z przodu skrapla się woda i lampa jest zaparowana,co zrobić?już ją uszczelniłem,jaki moze być powód??

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-07-2006, 14:46   

na początek mała uwaga - region warszawski ale kraj USA? Pls zmien to.

Teraz konkretnie - albo masz zatkany odpowietrznik lampy ( o ile cos takiego wystepuje - zakładam że tak) albo uszczelka tam gdzie żarówka jest mocowana jest do dupy i przepuszcza wodę.
Ewentualnie lampa gdzieś ma pęknięcie (samochód po dzwonie?)

Posprawdzaj

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

mirek79
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2006, 14:53   

rzeczywiście nie tan kraj,nie zauwazyłem,dzięki,lampa na pewno cała

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 31-07-2006, 14:58   

To skoro lampa cała to odpowietrzenie/uszczelnienia do sprawdzenia.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 31-07-2006, 16:02   

w jaki sposob ja uszczelniles? dlaczego zaczela parowac? tzn. po wymianie zarowki, uderzeniu itp.

mirek79
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2006, 11:45   

był źle wmontowany klosz z obudową lampy i uszczelniłem siolikonem

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 01-08-2006, 11:56   

No to wychodzi na to że źle uszczelniłeś skoro dostaje się tam woda?

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2006, 13:27   

dokladnie jak pisze hubeeert, posmarowanie palcem po laczeniu klosza i plastyku malo co daje (w wiekszosci przypadkow) dlatego zeby dokladnie uszczelnic lampe nalezy zdjac klosz i dookola go zalepic klejem do szyb, zreszta zobaczysz ze klosz wchodzi na lampe bardziej skomplikowanie niz tylko jako nakladka i sa miejsca ktorych nie uszczelnisz bez zdjecia klosza.
moim zdaniem jest aby unikac rozklejania klosza ale jak juz sie to zrobi to zdjac go calego i dokladnie zasmarowac.
minusem kleju do szyb jest to ze pozniej jest ciezko rozkleic (jesli wogole sie da) klosz ale duzo lepiej uszczelnia niz silikon.

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2006, 19:23   

Rozwiazaniem, moze malo eleganckim, moze byc zrobienie malego otworu w dolnej czesci lampy by woda odparowywala.Patent sciagniety z KTK :wink:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2006, 20:08   

ale parowac i tak bedzie, troche szybciej bedzie odparowywywac ale zachodzic para bedzie jesli nie uszczelnisz klosza

Manfred 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 11-09-2007, 15:16   parujacy reflektor

wszystko przeczytalem ale konkretnego wyniki sie nie doszukalem.
Jak wyglada teraz ten reflektor? Czy to co zrobiles pomoglo?
Mam podobny przypadek. Moja Carisme mam od 200 roku. W niedziele zauwazylem w prawym reflektorze jakby sie tam woda skraplala czy cos podobnego.
Napisz prosze czy w twoim przypadku nie masz juz problemow. Albo moze wymieniles caly reflektor?
Z gory dziekuje za odpowiedz.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 11-09-2007, 15:46   

i mnie tez dzis "dopadl" parujacy klosz, zachcialo mi sie wymienic D2S na nowe bo stare swiecily na niebiesko i po wczorajszej wymianie dzis rano zonk, para za szyba.
nie mam pojecia skad sie tam wziela, byc moze jak zmienialem zarowke (po ulewnym deszczu) jakas wilgoc dostal sie do srodka i teraz paruje.
ja sprobuje wysuszyc reflektor (akurat wyjezdzam na tydzien) i zobacze co bedzie, nieszczelnosc klosza wogole nie wchodzi w rachube, szybciej klosz jest za szczelny.

pawel-krol 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6
Wysłany: 21-02-2008, 13:04   

witam
u mnie podobny prypadek
a gdzie powinno być to odpowietrzenie lampy?
i jak wogule zdiąć klosz-trzeba w tym celu demontować calą lampe?

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 21-02-2008, 17:17   

pawel-krol napisał/a:
a gdzie powinno być to odpowietrzenie lampy?

po wewnetrzynych stronach lamp (tej blizej chlodnicy) beda takie rureczki z gumy :)
Pozdroo

Odpowiedz do tematu