|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Po wymianie głowicy brak sprężania/kompresji - nie odpala |
Autor |
Wiadomość |
Budrys
Forumowicz

Auto: Astra H
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-09-2009, 21:57 Po wymianie głowicy brak sprężania/kompresji - nie odpala
|
|
|
Witam. Kiedyś strzelił mi pasek rozrządu niszcząc głowicę z zaworami itd. Jednak problem nie w tym (kupno całego silnika) tylko, że po złożeniu wszystkiego samochód nie odpala, po analizie sytuacji doszedłem do wniosku, że Cari brak sprężania. Sprawdziłem za pomocą koła pasowego próbując nim ruszać okazała się że wystarczy niewielka ilość siły by nim sobie obracać w każdą stronę dowolną ilość "kółek"... Po awarii wszystko sprawdzone nie ma dziury w tłokach nowa głowica z nie przepuszczającymi zaworami, uszczelki, świece i wszystko, nic nie syczy. Rozrząd dobrze ustawiony, a mimo to brak kompresji (silnik na rozruszniku kręci jednostajnie a nie chłe,chłe,chłe). Podejrzewam ze są inne fazy rozrządu na wałkach z nowej głowicy. Ale czy to możliwe ? Poprzednia głowica dx7 1997r. a nowa dx5 1999r. Jakieś propozycje ? |
|
|
|
 |
|
|