|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dane EXIF - tym razem próba zachowania. |
Autor |
Wiadomość |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 30-09-2009, 02:55 Dane EXIF - tym razem próba zachowania.
|
|
|
Heja, jak zachować dane EXIF przy kadrowaniu za pomocą PS CS4 ? I dokładniej o jakie dane EXIF chodzi ? Jak porównywałem pliki prosto z puchy i po samym kadrowaniu to jednak się trochę różnią > CS4 usuwa mi wszelkie dane nt aparatu i nadpisuje je danymi adobe itp.
Przenalizowałem fotkę totalnie przerobioną, ale w poprzedniej wersji PSa, czyli CS3 i ogólnie wszystkie dane nt aparatu i trybu (o te dane chodzi w konkursie ?) wydają się być na swoim miejscu.
Proszę o szybką pomoc, zostało kilkanaście godzin |
_________________ Impossible is not a fact. It’s an opinion. Impossible is not a declaration. It’s a dare.
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
Impossible is nothing! ^^^ |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24307 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 30-09-2009, 08:06
|
|
|
CS4 to bardzo swiezy soft - przeciez masz support producenta, wiec najszybciej bedzie zapytac firme adobe |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2009, 08:49
|
|
|
Albo masz slabego pirata albo poprostu przestawiles cos w ustawienach progamu, bo kazdy PS dodaje jedynie info , ze foto bylo edytowane w PS-e. Usuwa dane jedynie jak skopiujesz caly obrazek i wstawisz do nowego projektu, lub tez odchaczyles w ustawieniach aby nie dodawal tych informacji po zapisaniu
ps masz fote na konkurs ? |
|
|
|
 |
rafq

|
Wysłany: 30-09-2009, 12:54
|
|
|
Manysh napisał/a: | Usuwa dane jedynie jak skopiujesz caly obrazek i wstawisz do nowego projektu |
I to byłoby chyba to, więc jak inaczej wykadrować ? Ja robię w ten właśnie sposób, tj. zaznaczam wybrany obszar, kopiuję i wklejam do nowego projektu. W CS3 robiłem identycznie i zachowywało wszystkie dane.
Manysh napisał/a: |
ps masz fote na konkurs ? |
Mam Szału nie ma, ale Lutek mnie namówił
Manysh napisał/a: | lub tez odchaczyles w ustawieniach aby nie dodawal tych informacji po zapisaniu
|
Gdzie dokładnie mogę znaleźć te ustawienia ?
Chyba nic się nie stanie, jak będą dane EXIF z PSa ? |
_________________ Impossible is not a fact. It’s an opinion. Impossible is not a declaration. It’s a dare.
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2009, 14:01
|
|
|
rafq napisał/a: | I to byłoby chyba to, więc jak inaczej wykadrować ? Ja robię w ten właśnie sposób, tj. zaznaczam wybrany obszar, kopiuję i wklejam do nowego projektu. W CS3 robiłem identycznie i zachowywało wszystkie dane. |
zaznaczasz obszar .....w menu /image dajesz crop
rafq napisał/a: | Gdzie dokładnie mogę znaleźć te ustawienia ? |
Menu Edit .... na dole preferences i zobac w file handling
Cytat: | Chyba nic się nie stanie, jak będą dane EXIF z PSa ? |
zabija cie, i zakopia |
|
|
|
 |
atsar
Mitsumaniak młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 857 Skąd: Grudziądz/Dolna Grupa
|
Wysłany: 30-09-2009, 15:49
|
|
|
rafq napisał/a: | Chyba nic się nie stanie, jak będą dane EXIF z PSa ? |
Jesli nie beda braly udzialu w konkursie na Foto miesiaca to nie |
_________________ !!PeAcE!!! |
|
|
|
 |
rafq

|
Wysłany: 30-09-2009, 19:09
|
|
|
A ja się nie boję Szanowna konkurencjo, nadchodzę
Opcja Crop okazała się wielce przydatna i wygodniejsza od kopiowania kadru do nowego projektu dzięki !
W Menu File Handling mam odznaczoną (przeciwieństwo zaznaczenia ) opcję 'ignore EXIF profile tag', więc nie wiem czemu tak się dzieje... w sumie to nvmd, bo problem rozwiązany. |
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
|
|
|
 |
|
|