Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
XBOX czy PS3? Ktora konsole wybrac?
Autor Wiadomość
Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2009, 09:47   

jak zwykle rżniesz cwaniaka ;) to sie ma tak do ogólniej wydajnosci, jak megapiksele w aparacie do jakosci zdjec . Ktos kto tworzy gre na Xboksa czy na PS3 robi to tak aby ta gra chodziła płynnie i bez przycinek, to nie PC gdzie jest milion róznych konfiguracji sprzetu i jedne gry chodza lepiej inne gorzej . A chyba nikt nie kupuje konsoli do gier, aby jak to napisałes "aby wykorzystywac do łamania haseł" :D prosze cie ..

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-10-2009, 09:58   

Manysh napisał/a:
jak zwykle rżniesz cwaniaka

No cóż Twoje zdanie. A dalej nic konkretnego nie piszesz... A porównanie z PC nie wiem co ma na celu. Wiadomo że lepiej programuje się dla jednej konfiguracji a nie dla kilkunastu konfiguracji (ale tu z grubsza dużo ułatwia DirectX który pośredniczy między tymi konfiguracjami a interfejsem gry) tylko że my tu tutaj o PS3 i XBOX-ie a nie o PC... Tak w sumie nie rozumiem co chciałem napisać.

atsar 
Mitsumaniak
młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
Wysłany: 01-10-2009, 10:20   

a ja mam Xboxa360 :) nie przerobionego, gramy z chlopakami czesto turnieje w Fife czy inne cuda, ba, moja zona mnie w NFS'a nieraz objedzie :P takze zabawa przednia, i chyba o to chodzi w konsolach co nie? Zeby sie wybawic, wyszalec itd. A to czy ma jakas tam gorsza grafe niz PS3 mnie akurat nie wzrusza, czy pobiera mniej pradu, czy ma fukcje tak czy siaka. Najwazniejsze jest zabawa, obie konsole taka gwarantuja.
Pozdrawiam

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2009, 10:32   

Ogolnie to chialem napisac ze kolejny raz, z braku sensownych argumentow, siegasz po techniczne nonsensy aby utwierdzic wszystkch ze sony jest lepsze. Co do porownania do PC ( widze ze musze jasniej w twoim przypadku ) chodzi o to, porownywanie mocy obliczeniowej konsol jest bez sensu,w kazdym przypadku, bo kazda z nich ma swoje srodowisko, i gry, i aplkacje tworzone pod te konsole, wpelni wykorzysuja moc ktora maja do dyspozycji. Wiec co za roznica? Po co to wogole porownywac? Gralem na xboxie i ps3 mialem taka sama frajde w obydwoch przypadkach, zadnej konsoli nie brakowalo ani mocy ani fps wszysko plynnie i elegancko

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-10-2009, 10:39   

Manysh - no ok teraz to zaczyna mieć sens. Więc podsumowując + i - konsol zostały powiedziane. Kazdy powinien zdecydować sam czy chce dopłacić za kilka "drobiazgów" jak np. BD i cała masa innych drobnych rzeczy które już zostały powiedziane.

mydlina 
Forumowicz

Auto: space star 1.6 comfort
Wysłany: 02-10-2009, 07:51   

Popieram atsar!!!!!ja też z koleżkami robie sobie turnieje w Pesa 2009 na xboxie- fotele(ewentualnie kanapa)tv lcd, piwko, cos tam jeszcze.... :wink: kobita poza domem i żyć nie umierać...i tylko takie chwile przeżywać-to jest najwazniejsze,nie ważne przy jakiej konsoli...bo obydwie dostarczają frajdy ....

w_dobro 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DID 2006 Raliart
Wysłany: 02-10-2009, 08:41   

Ja mam PS3... zalety w stosunku do XBOX..
DLNA
BlueRay odtwarzacz
Nie jest to produkt od Billa :P
Estetyczny
O niebo lepsza grafika od XBOX
Urządzenie zarejestrowane w DIVX(xboc nie.. i zapewne nie będzie ...) docelowo idealne do tkw home networkingu...

Wady
Tylko oryginalne płytki (narazie)koszt około 150 Per sztyka
Dość się grzeje
Drogi(ja mam wersję 60GB z komp. wsteczna z P2 i P1 oraz 4x USB)

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-10-2009, 11:46   

w_dobro napisał/a:

Dość się grzeje

Z tym co wersja jest lepiej nie każdy wie że następna konsola (bez wsparcia dla PS2 i z 2USB + parę innych zmian) ma/miała inny procesor 65nm (pierwsze miały 90nm) a slim ma obecnie 45nm co odbija się na ilości ciepła i poborze prądu. Do tego Toshiba zapowiada że będzie kosztował mniej. Moim zdaniem jak Euro trochę stanieje to na święta już widzę te akcje PS3 - 999zł

[ Dodano: 02-10-2009, 11:48 ]
w_dobro napisał/a:

Tylko oryginalne płytki (narazie)koszt około 150 Per sztyka

Są i po 220zł ale jak się poczeka to nieraz można kupić dobry tytuł za 59zł albo zapłacić na PS Store kartą i mieć w około połowie ceny grę ale tylko na twardzielu.

nuke 
Forumowicz
nuke

Auto: szare
Wysłany: 05-10-2009, 11:37   

Witam

Widze ze niezla dyskusje rozpetalem :wink:

I do tej opinii sie wlasnie przychylam 8)

Dzieki!

Cytat:
[quote="Manysh"]Ogólnie to ta cała dyskusja przerodziła sie w jakas chora wyliczanke, a nie o to tu chodzi. nuke, chcesz sobie kupic konsole do grania ? to prosta sprawa:
kup Xboxa bedziesz tak samo szczesliwy jak posiadacze PS3 mimo ze to plastik fantastik, spełna swoja role w 100% jeszcze ci kasa zostanie zeby kupic gry, i zaproscic dziewczyne do knajpy :) Jezeli mozesz wydac wiecej kup PS3 bedziesz miał ładnijszy bajer w domu, i na dłuzej , własciwie nic wiecej . Obydwie konsole spełniaja swoja funkcje, czyli dobra zabawa .... FPSów ci nie zabraknie ;) i generalnie wymyslanie argumentów, co jaka konsola moze, a jaka nie moze, jest bezsensu,to ty powinienies wiedziec ,jak bardzo potrzebne ci te wszystkie funkcje ,których nie ma Xbox ,a ma PS3,

Pozdro!

JJK 
Mitsumaniak
Angelika

Auto: Pajero Sport 2.8 TD aut
Kraj/Country: Ireland
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 20-03-2010, 22:35   

Gry , konsole itp. czarna magia :shock: dzisiaj przeszłam przyspieszony kurs na XBOX, PS3, PSP, starszy syn wyjeżdza na wakacje a młodszemu nie zawsze się udaje to włączyć.

gigant87 
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Wysłany: 28-04-2011, 18:33   

Jest sens kupować teraz XBOXa ?
mam używanego, od kolegi, za 5 stowek
dwa pady, kilka gier, dysk 20GB

Warto?

Obecnie: F34

szpieg 
Nowy Forumowicz

Auto: Fiat Punto
Wysłany: 08-07-2011, 17:56   

Ja tam polecam jednak PS3, lepsza grafika, więcej gier itd.

meinteil07 
Forumowicz

Auto: Honda Accord VI 1.8 2002
Wysłany: 21-07-2011, 15:04   

Polecam zdecydowanie PS3. Lepsze gry na wyłączność :) Jednak dali trochę ciała z wersją "slim" :/ Strasznie skoczyła awaryjność. Dobrze że załapałem się jeszcze na wersje "fat" :)

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-07-2011, 17:22   

meinteil07 napisał/a:
Strasznie skoczyła awaryjność. Dobrze że załapałem się jeszcze na wersje "fat" :)

No nie bardzo to jest prawda. Slim jest całkiem mało awaryjny (coś tam tylko z zasilaczem się dzieje) bo się mniej grzeje, moim zdaniem dużo mniej niż starsza konsola gdzie się wylutowywały procesory jak nie cell to nVidii... Swoją drogą gość co serwisuje poleca po 1,5 roku intensywnego grania oddać do czyszczenia i wymiany pasty termoprzewodzącej.

meinteil07 
Forumowicz

Auto: Honda Accord VI 1.8 2002
Wysłany: 21-07-2011, 21:07   

Po 2 latach oddałem fata do przeczyszczenia i wymiany pasty :) Właśnie podczas rozmowy wyszło że od czasu wejścia slimek żyje mu się lepiej :)

Odpowiedz do tematu