Przesunięty przez: Hiszpan 08-09-2009, 19:29 |
Zakup outlandera w Niemczech |
Autor |
Wiadomość |
kaammyyk
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-09-2009, 15:02 Zakup outlandera w Niemczech
|
|
|
Witam wszystkich Mitsumaniaków . Od jakiegoś czasu szukałem nowego samochodu dla mojej 4- osobowej i rodzinki i wybor padł na Outlandera.
Mam pytanie do kogoś kto kupował samochód w NIemczech a konkretnie nie w salonie tylko w / nie wiem jak to nazwac ? / broker?/ Codzi mi konkretnie miejsca wymienione na str http://www.mobile.de/home/index.html - szukając wg tej wyszukiwarki można znaleźć samochody / nowe/ w cenach o wiele niższych niż w cennikach salonów - dlaczego tak jest?
Zaznaczam że bede pracował przez 3 lata w Holandii lub Belgii i będę ten samochód mógł kupić bez vatu oraz po powrocie ściągnąć go bez podatków / mienie przesiedleńcze/ |
|
|
|
 |
didku
Forumowicz
Auto: Outlander II 2,2 INSTYLE
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Mar 2009 Posty: 141 Skąd: Wrocław-Zgorzelec
|
Wysłany: 07-09-2009, 16:15
|
|
|
lepsza podobno jest autoscout 24 de (nie pamietam z glowy czy ciurkiem czy z myslnikiem)
poza tym popatrz na EU Wagen mozesz jeszcze taniej, ale ostroznie - takie same wersje w roznych krajach maja inne wyposazenie |
_________________ jeszcze Panda 1.2 LPG, oktavka 1 1,9tdi, Ducato 2,3 multijet
 |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 06-10-2009, 06:37
|
|
|
didku napisał/a: | lepsza podobno jest autoscout 24 de (nie pamietam z glowy czy ciurkiem czy z myslnikiem) |
ciurkiem.... tyle,ze tu nie ma chyba chociażby odmiany anglosaskiej jezyka ludzkiego a co dopiero polskiej mowy.... |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 06-10-2009, 22:25
|
|
|
karol_alasz napisał/a: | didku napisał/a: | lepsza podobno jest autoscout 24 de (nie pamietam z glowy czy ciurkiem czy z myslnikiem) |
ciurkiem.... tyle,ze tu nie ma chyba chociażby odmiany anglosaskiej jezyka ludzkiego a co dopiero polskiej mowy.... |
Polecam google translator albo http://www.microsofttranslator.com/ |
|
|
|
 |
|