Eclipse 1G a GAZ?? |
Autor |
Wiadomość |
Creatinian1990
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Eclipse93 2.0 DOHC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Kwi 2009 Posty: 101 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 06-10-2009, 02:06 Eclipse 1G a GAZ??
|
|
|
Witam wszystkich:)
Mam pytanko co do instalacji gazowej w klipsie:)
Chciałbym usłyszeć wszystkie za i przeciw;) no i jak by ktoś z taką instalacją mógł się wypowiedzieć:)
Z góry dziękuję za pomoc:)
Pozdrawiam:) |
|
 |
Dresu [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2009, 08:08
|
|
|
Kaleos miał gazownie, na pewno pomoże. |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 06-10-2009, 08:29
|
|
|
Nie miałem gazu i nie chce mieć, ale jeśli już to tylko sekwencję z odpowiednim reduktorem i wtryskami dobranymi do mocy. Najtańsza instalka będzie wiązała się ze sporym spadkiem mocy (również sekwencja ze źle dobranymi komponentami). |
|
|
|
 |
kaleos
Mitsumaniak Nordschleife rulez

Auto: Eclipse 1G GSX
|
Wysłany: 06-10-2009, 08:39
|
|
|
ja swojego kupilem juz z lpg II gen (mikser)
min spalanie 11l, max 15l, nawet na autobance przy 200km/h nie przekraczalem 15l
mikser to zwezka na dolocie, wiec eclipse strasznie traci na osiagach, ja jak raz sciagnelem mikser i sie przejechalem w koncu zobaczylem jakie kliper ma naprawde osiagi. Odrazu go na stale wywalilem i wstawilem blosa, poprawily sie osiagi i spalanie min spadlo do 9l a max wzroslo do 16l.
Jakis rok temu wywalilem cala instalacje, na pokladzie -50kg, zadnych ograniczen w dolocie, zaplonie itd. Spalanie benzyny mam srednio 10-12l przy ostrej jezdzie wiec nie jest zle, moze gdybym nie uturbial to bym zostawil lpg ale zmienil na nowsza generacje IV albo V
ogolnie na lpg kliper zrobil tylko 18tys km, nie bylo z niczym problemow |
_________________ "Prędkość jeszcze nigdy nikogo nie zabiła.
Nagłe zatrzymanie to jest to, co cię pozbawi życia" J.C. |
|
|
|
 |
Nikoś
Mitsumaniak
Auto: 2 razy civic 5G
|
Wysłany: 06-10-2009, 10:17
|
|
|
Moje przeciw brzmi tak:
Nie kupowałbym auta z silnikiem 2,0l żeby go zagazować poto aby palił za taką kwote co jakiś tam oszczędny silniczek 1,1l albo mały oszczędny dizelek. Kupiłem miśka z silnikiem 2.0l poto aby palił jak dwa litry, poto aby brzmiał jak dwa litry, poto aby wyglądał jak dwa litry, i poto aby nie pozbawiać tego dwulitrowego charakteru.
Tyle odemnie. |
_________________ Nikoś widzi Nikoś wie, że trzy diamenty są THE BEST |
|
|
|
 |
mariano
Forumowicz
Auto: Eclipse G1
|
Wysłany: 07-10-2009, 11:28
|
|
|
ja zamontowałem sekwencje kme kosztowała mnie 2000zł kliperek lata tak jak na benzynie bez problemu |
|
|
|
 |
lombard
Forumowicz JESTEM HARDCOREM !!!
Auto: ECLIPSE 1G 2,0 92r(BEZ TURBO)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 266 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 07-10-2009, 13:03
|
|
|
Można lać do diesla olej z Biedronki będzie taniej no ale czy dobże?
Wstawianie gazu do benzyniaka to coś podobnego tylko w nieco ucywilizowanej formie.
I tak jak napisał Nikoś cyt.Moje przeciw brzmi tak:
Nie kupowałbym auta z silnikiem 2,0l żeby go zagazować poto aby palił za taką kwote co jakiś tam oszczędny silniczek 1,1l albo mały oszczędny dizelek. Kupiłem miśka z silnikiem 2.0l poto aby palił jak dwa litry, poto aby brzmiał jak dwa litry, poto aby wyglądał jak dwa litry, i poto aby nie pozbawiać tego dwulitrowego charakteru.
A od siebie dodam tyle że kiedyś kilku mądrych inżynierów firmy MITSUBISHI wymyśliło silnik do twojego auta i miał on jeździć na benzynie a teraz jakiś koleszka kolorowy z jakiegoś tam garażyku będzie ci do auta gaz montował i jeszcze powie ci np. panie na gazie to identyko jak na bęzynie (a co ma powiedzieć przecież ma z tego kasę) no i czy ten gość ma takie pojęcie o twoim silniku jak ktoś kto go zaprojektował.Jak chcesz jeździć tanio kup sobie bilet miesięczny albo rower a nie auto z silnikiem 2,0.To moje przeciw...ale zawsze mogę się mylić... |
|
|
|
 |
mariano
Forumowicz
Auto: Eclipse G1
|
Wysłany: 07-10-2009, 16:31
|
|
|
mi akurat nikt nie grzebał bo sam go zamontowałem i jest git ale kazdy ma swoje zdanie |
|
|
|
 |
Angel
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Eclipse D22
|
Wysłany: 06-11-2009, 16:06
|
|
|
ja jestem przeciwny montazowi lpg bo to juz nie bedzie taki misiek jak trzeba ale jesli sie upierasz przy zamontowaniu lpg co jest profanacja auta to zinwestuj w sekwencje landirenzo |
|
|
|
 |
Siekiera
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G GS 2.0
|
Wysłany: 06-11-2009, 23:01
|
|
|
Jak chcesz juz gaz montować to tylko sekwencje. Ja osobiście polecał bym ci STAG 300 Plus. Koszt takiego czegoś to 3000 zł, a firma która się tym zajmuje i według mnie bardzo dobrze to:
>>> Gaz -Tech
>>> ul. NEHRINGA 11A Szczecin
>>> TEL. 091 4224039; 091 4648176 ; 4648178 |
_________________ 93' Mitsubishi Eclipse 1G 2.0 GS - SPRZEDANY
01' Skoda Fabia 1.9 SDI (złomek )
07' VW Touran 1.9 TDI |
|
|
|
 |
Endrjus
Forumowicz
Auto: Co rusz inne
|
Wysłany: 07-11-2009, 01:40
|
|
|
Mimo ze, Eclipsa nie mam to wpisze sie tutaj bo smiesza mnie wypowiedzi ludzi typu "gaz nadaje sie tylko do zapalniczek". Eclipse to auto parunastoletnie, ktore mozna kupic w cenie golfa "trojki". Mimo tego, ze bez watpienia jest bardzo fajne, nie posiada juz zadnego prestizu, nie jest tez autem czysto sportowym. Powiedzcie mi wiec w czym problem. Jesli zalozona jest dobra instalka i auto chodzi tak jak na benzynie nie widze racjonalnego powodu zeby placic 2x tyle za kazde 100 kilometrow. Wiele osob majac znacznie drozsze fury zaklada gaz. Dlaczego? Bo potrafia liczyc. W Niemczech zakladanie gazu nawet do prestizowych aut jest traktowane jako cos normalnego. Ale biedny Polak woli niepotrzebnie przeplacac zeby drugi biedny Polak sobie czegos nie pomyslal. |
|
|
|
 |
MATi1G
Forumowicz
Auto: Eclipse 1G N/A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 337 Skąd: WWA/Raszyn
|
Wysłany: 07-11-2009, 08:07
|
|
|
Endrjus napisał/a: | smiesza mnie wypowiedzi ludzi typu "gaz nadaje sie tylko do zapalniczek" |
bo taka jest prawda,jak na razie jest to paliwo alternatywne i jest spalane w wyzszej temperaturze niż benzyna ,a to nie znaczy ze wszystko jest ok ,bo jakiś mamy japoniec tak skonstruował Twój silnik zeby chodził na benzynie i o lpg nawet nie słyszał a pan mietek z garażu pakuje Ci lpg i mówie ze bedzi chodził lepiej niz na PB...
Endrjus napisał/a: | nie posiada juz zadnego prestizu, nie jest tez autem czysto sportowym. |
A co jest autem sportowym ? Evo ,GTR,Ferrari ? Zależy jak rozumujemy to pojecie
Dla mnie ecli 1g to taki youngtimer,co do prestiżu sie nie wypowiadam bo to ma bentley,bugatti,itp,ale ludzie się za nim oglądają na ulicach |
|
|
|
 |
Nikoś
Mitsumaniak
Auto: 2 razy civic 5G
|
Wysłany: 07-11-2009, 08:35
|
|
|
ale ludzie się za nim oglądają na ulicach
Raz to nawet jeden gość zapytł się mnie czy jego synek mógłby usiąść na miejscu kierowcy i zgodziłem sie a jego mama zrobiła mu zdięcie. Tego to nigdy nie zapomne bo poczułem się jakby muj misiek był jedyny na świećie. A tego chłopaka prawie nie było wdać . Tak że eclipse 1G są naprawde dostrzegane przez innych. |
_________________ Nikoś widzi Nikoś wie, że trzy diamenty są THE BEST |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 07-11-2009, 11:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Endrjus
Forumowicz
Auto: Co rusz inne
|
Wysłany: 07-11-2009, 11:19
|
|
|
Jesli instalacja jest odpowiednio dobrana, wyregulowana itd nie widze powodu, zeby cos sie mialo dziac nie tak. Sa ludzie, ktorzy robia setki tysiecy kilometrow na lpg. Co do sportowosci - bardziej chodzilo mi o to, ze to nie jest fura na tor, gdzie liczy sie kazdy kilogram i 1KM.
Z tego, że auto jest ładne zdaje sobie sprawe. Rodzice mieli eclipsa w 97 roku, wtedy to byl dopiero szał - ludzie mysleli, ze to ferrari. Ale czasy sie zmieniaja, auto spowszednialo i przede wszystkim stalo sie bardziej dostepne. |
|
|
|
 |
Angel
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Eclipse D22
|
Wysłany: 08-11-2009, 23:17
|
|
|
podzielam zdanie Nikosia i MATi1G.Moj ecli "Aniołek" też potrafi zaskoczyć i zrobić furrore co widze na ulicach jak sie za nami ogladaja i na parkingach wypytuja, robia foto itp. jak chce ktos oszczedzać na kosztach jazdy to niech kupuje auto o poj. 1.0. a nie szpeci ecli gazem!!!! nawet nie ma miejsca w 1g na butle bo misa dopstosowana jest fabrycznie na dojazdowke a bagaznik za maly chyba, ze nie chcesz miec go wcale a przydaje sie w podrozy!! 2.0 16V wcale wg mnie nie spala duzo! tego co wymyslil instalki lpg to powinni ukamienowac (byl to włoch a to debile i sknery wiem z doswiadczenia!) bo co?! wczesniej bylo pb i nikt nie narzekal a jak weszlo lpg to zaczeli wydziwiac dusigrosze. nawet moj przyjaciel mechanik co od lat montuje lpg to jest mu przeciwny szczegolnie w japoncach, ale montuje to dla interesu pazernym na kazdy grosz. Nawet zurzycie silnika jest szybsze na lpg co juz nie raz bylo mi udowodnione i bardziej jest narazony na awaryjnosc. gaz nie ma takich wlasciwosci smarowania jak benzyna i jest bardziej "suchy" (co szkodzi w trakcie tarcia) mowiac krotko!!!!!!!!! Silnik na pb ma jezdzic na pb po to zostal skonstruowany!!! a jak komus wiecznie malo to niech przerzuci sie na rower
[ Dodano: 08-11-2009, 23:23 ]
i dodam jeszcze: 2.0 ma smigać, brzmiec ispalac ile mu potrzeba:)
pisalem o landirenzo zebys wiedział co dobre jak juz zostaniesz z tym pomyslem!
Ale człowieku nie rób tego bo skrzywdzisz ecli a pozniej siebie i swoj portwel!!!! |
|
|
|
 |
|