Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Radary i Fotoradary
Autor Wiadomość
damiano
[Usunięty]

Wysłany: 28-09-2008, 11:39   

londolut napisał/a:
damiano napisał/a:
dziś na wrocławskiej przed wiaduktem
:roll: przecież zaraz przy BP jest stacjonarny fotoradar. To może świadczyć tylko o tym, że w tej stojącej kolumnie nie ma wypełnienia :twisted: lub policji za mało hajsu.

ano jest! Kiedyś był raz załadowany a raz nie. Teraz chodzą słuchy, że jest już załadowany na stałe. Jakiś czas temu postawili tabliczki informujące o fotoradarze (jadąc do Bytomia) - z początku ich nie było.
Policja czasami ustawia się po drugiej stronie (na przeciwko BP) i tam ustawiają "kamerkę" przenośną. Tam jest ograniczenie do 50 w obie strony (do Bytomia i z Bytomia), a niektórzy lubią w tym miejscu przycisnąć i rozpędem wjechać na wiadukt... Bądźcie czujni :wink:

londolut napisał/a:
lub policji za mało hajsu.

tu możesz mieć rację... :P :lol:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-09-2008, 21:11   

londolut napisał/a:
damiano napisał/a:
dziś na wrocławskiej przed wiaduktem
:roll: przecież zaraz przy BP jest stacjonarny fotoradar.
Ten fotoradar na trójnogu ustawiony był w kierunku na wiadukt. Też tam leciałem tego dnia ale akurat byłem na lewym pasie i pomimo licznikowych 70-ciu nic mi nie pstryknęło. Akurat też policmajstry mieli klientów więc może dlatego 8)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

damiano
[Usunięty]

Wysłany: 28-09-2008, 23:10   

JCH napisał/a:
Ten fotoradar na trójnogu ustawiony był w kierunku na wiadukt. Też tam leciałem tego dnia ale akurat byłem na lewym pasie i pomimo licznikowych 70-ciu nic mi nie pstryknęło. Akurat też policmajstry mieli klientów więc może dlatego 8)

no to miałeś szczęście JCH :wink: bo jadąc jako trzeci za kierowcą opla, pstryknęło mu właśnie przy ok 70 km/h...
Pozdrówka!

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 15-09-2009, 23:03   

Nowy fotoradar pojawił się na ulicy Chorzowskiej w stronę Tesco. Specyfika tego pudła polega na tym, że nie mierzy prędkości a strzela do ludzi jadących na pomarańczowym :|

pyjte 
Mitsumaniak
Klaun Szyderca

Auto: demo
Wysłany: 17-09-2009, 18:30   

londolut napisał/a:
Nowy fotoradar pojawił się na ulicy Chorzowskiej w stronę Tesco. Specyfika tego pudła polega na tym, że nie mierzy prędkości a strzela do ludzi jadących na pomarańczowym
Nie tylko, od 70 w górę również robi fotki. Również fotoradar działa na obwodnicy Piekarskiej w stronę Bytomia na wysokości stacji benzynowej. (Zaraz za skrzyżowaniem)

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 17-09-2009, 19:59   

pyjte napisał/a:
od 70 w górę również robi fotki
Dziś rano jechałem tamtędy z roboty i miałem ok 60km/h. Drugim pasem jechał kolo, który przeleciał obok mnie jak strzał - miał grubo ponad 70 i fotopstryk się nie aktywował. Może być jeszcze taka możliwość, że godzinach od 6:00 do którejś tam wieczorem nie używa pomarańczowego błyskacza.

[ Dodano: 23-09-2009, 15:51 ]
Dziś przed 14:00 psiarnia lub straż miejska wsadzała radar do puszki obok BP w Bytomiu. Be careful 8)

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2009, 15:37   

pyjte napisał/a:
londolut napisał/a:
Nowy fotoradar pojawił się na ulicy Chorzowskiej w stronę Tesco. Specyfika tego pudła polega na tym, że nie mierzy prędkości a strzela do ludzi jadących na pomarańczowym
Nie tylko, od 70 w górę również robi fotki. Również fotoradar działa na obwodnicy Piekarskiej w stronę Bytomia na wysokości stacji benzynowej. (Zaraz za skrzyżowaniem)

Uwaga - robi też fotki osobom... rozmawiającym przez tel. komórkowy. Nie wiem jak wysoka jest to technologia, ale kilku moich znajomych już się nacięło, w tym moja matka. ;)

Jeszcze w Bytomiu ma powstać drugi identyczny fotoradar także robiący fotki dla przejeżdżających na żółtym i czerwonym oraz tych z komórką przy uchu.

EDIT:
Piszę o tym przy BP na Chorzowskiej w Bytomiu.
Ostatnio zmieniony przez kuzi 06-10-2009, 19:21, w całości zmieniany 1 raz  

Kany86 
Forumowicz

Auto: Galant '98 EA2A SE
Wysłany: 06-10-2009, 18:03   

Uważajcie osoby wjeżdżające do Rybnika z... każdej strony. Cztery puszki zostały zainstalowanie niedawno na drogach dojazdowych do miasta:
Od strony Żor - na dwupasmowym odcinku ul. Prostej.
Od strony Gliwic i Wodzisławia na ulicach odpowiednio Gliwickiej i Wodzisławskiej.
Czwartej puszki jeszcze nie znalazłem. Logika podpowiada, że znajduje się na ul. Raciborskiej ale to tylko domysły. Nie jeżdżę w tamtym kierunku więc nie prędko to sprawdzę.
O zdjęciach jeszcze nie słyszałem ale mimo wszystko, bądźcie czujni.

A jednak pomyliłem się. Czwarty fotoradar ustawili na mikołowskiej od strony Orzesza:)
Ostatnio zmieniony przez Kany86 08-10-2009, 16:57, w całości zmieniany 1 raz  

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Wysłany: 08-10-2009, 06:06   

Mam sprawdzone info sprzed tygodnia od kolegi związanego z Wydzialem Komunikacji w Bielsku - bardzo dużo im przychodzi zapytań odnośnie fotek z fotoradarów zrobionych przez Straże Wiejskie z:
1. Kolonii Polskiej - DK1 przed Częstochową jadąc od Katowic,
2. Mykanowa - DK1 za Częstochową jadąc od Katowic,
3. Skoczowa - trasa Katowice Wisła.

Na szczęście foty strzelają głównie od tyłu więc można ew. punkty przekazać na kogoś innego ale większość przekroczeń to o 40-50 km/h za skrzyżowaniami (czyli 140-160 km/h na 100 km/h) więc kasę trzepią sporą (400-500 PLN mandatu), na domiar złego często zawiadomienia przychodzą po 3-4 miesiącach. pilnujcie się.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 13-10-2009, 20:23   

Dąbrowa Górnicza, Centrum koło PZU w obu kierunkach, czyli na Będzin i Gołonog, radary na podczerwien, tak samo Gołonóg Manhatan koło Opel rokicki, w oba kierunki --> DG Centrum --> Gołonog zajezdnia

Ponadto przenośne fotoradary, az 3 na ulicy Strzemieszyckiej:
1. kolo szkoły nr 5 (blisko malej stacji Orlen)
2. koło Przedszkola tzw Górnik
3. 200m dalej od przedszkola w strone Sławkowa pod tasmociagiem, po cywilu

4. Strzemieszyce Wielkie trasa bylego autobusu 933 kolo cmentarza
5. Trasa Dąbrowa Górnicza --> Sławków ograniczenie do 70 "w dołku" za tasmociagiem w obu kierunkach potrafia stanac, najczesciej Slawkowskim

Nowy nabytek cywilnej drogowki Olkuskiej Skoda SuperB ciemny kolor rejestracje KOL xxxx - niestety nie pamietam numerow dwie pierwsze napewno cyfry, dwa ostatnie znaki napewno literki,
No i nie zapominajcie o Opel Vectra w kolorze czarnym i Błekitnym oba 3.0 V6 biturbo, najczesciej obstawiane odcinki trasa Warszawska od Mysłowic po Zabkowice - Wojkowice k. badz stara trasa Krakowska od Sosnowca po Sławkow, doszly mnie tez głosy o jakims srebrnym japonczyku, Mazda albo Nissan (ale nie primera SD 01520 - zostala skasowana podczas poscigu za mercedesem kolo miejscowosci Krze)
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 24-10-2010, 16:12   

robertdg napisał/a:
Dąbrowa Górnicza, Centrum koło PZU w obu kierunkach, czyli na Będzin i Gołonog, radary na podczerwien, tak samo Gołonóg Manhatan koło Opel rokicki, w oba kierunki --> DG Centrum --> Gołonog zajezdnia

Robert wiem, że to stary temat, ale czy te radary są aktywne cały czas, czy tylko czasowo? Ostatnio sie "troszke" zapomniałem na Manhattanie :twisted:

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 24-10-2010, 18:23   

mjsystem, 3 tygodnie temu widziałem jak przeładowywali skrzynki na Manchatanie, ale trudno mi rzec jak jest na obecna chwile, z tego co słyszalem, to ponoć fotki koło PZU i Manchatanu działaja na okragło, nie wiem, mi się nie śpieszy aby je sprawdzać, ale moj kolega mial nieprzyjemnosc sprawdzic, no i dostal foto do dowodu, ale szczegól na PW
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

mjsystem 
Forumowicz

Wysłany: 24-10-2010, 22:49   

Dzieki serdeczne, mam nadzieję, że nie trafiłem "10"-tki :twisted:

arthus
[Usunięty]

Wysłany: 25-10-2010, 13:25   

Fotoradar pomiędzy PZU a dużym kościołem w kierunku na centrum D.G. został zlikwidowany ze względu na nowe światła na tym skrzyżowaniu. Podobno go przenieśli gdzieś do Gołonoga na wysokość sklepu FRAC (kiedyś Plus tam był), ale jeszcze tamtędy nie miałem okazji jechać.

mjsystem 
Forumowicz

Wysłany: 25-10-2010, 21:18   

Ostatnio codzień jestem w DG, ale jeżdzę przez Kościuszki od Legionów, więc nie maiałem okazji zaobserwować:)

Odpowiedz do tematu