Spawacz plastiku w Lublinie lub najbliższej okolicy. |
Autor |
Wiadomość |
mario mario
Mitsumaniak
Auto: galant elegance combi 2,5 B
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 12 Kwi 2009 Posty: 727 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 07-10-2009, 21:31 Spawacz plastiku w Lublinie lub najbliższej okolicy.
|
|
|
Koledzy dajcie namiary na spawacza plastiku, przedni bumper mi trochę opada ponieważ jakiś magik jak zakładał na siłę to popękało po bokach pod kierunkami w miejscu gdzie chyba łączy się z pasem przednim. Chcę go odkrecić i w tym samym dniu pospawać i zakręcić a może też wcześniej pomalować. Gdzie w Lublinie mają dobry lakier w spreju, myśle, że na zderzak wystarczyłby sprej, baza i lakier. z góry dzięks. |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7453 Skąd: CHEŁM
|
Wysłany: 07-10-2009, 21:59
|
|
|
mam gdzieś namiary na gościa co ma w lublinie czerwonego gala na części jutro poszukam co do kupywania spraji itp. mija się z celem po spawaniu plastiku trzeba z matować ubytki poszpachlować zapodkładować położyć kolor i polakierować ,gwarantuje ci że po lakierze w spreju lub farbie wszytstko się złuszczy i poodpada lepiej zrobić raz porządnie i spać spokojnie w nocy niż później się wkurzać i robić odnowa tracić czas i pieniądze wiem co mówię mam znajomego co maluje auta od 10lat |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 08-10-2009, 09:40
|
|
|
do spawania Klinika Plastików na Nałęczowskiej
malowanie zderzaka sprayem - - jak nie masz doświadczenie nie podchodź, narobisz plam i zacieków |
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-10-2009, 17:10
|
|
|
Może macie rację, Słyszałem, ze jak się kładzie najpierw kolor a później po wyschnięciu przezroczysty to nie narobi się zacieków nawet sprejem, ale bliższego pojęcia nie mam. Koledzy podpowiedzcie jak wyglądają koszty takiego spawania bo może bardziej opłacalne będzie kupić drugi zderzak, a jak odcień będzie zbyt duży to pomaluję. Peknięcia mam małe o długości około 4 - 5 cm x 2 i to są właśnie pęknięcia, kiedy je ścisnę to nie ma sladu także dobrze pospawane nie trzebabyłoby szpachlować. |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 09-10-2009, 16:09
|
|
|
mario mario, powiem inaczej.
O ile mały element, jak felga z powodzeniem nieraz malowałem sprayem, o tyle zderzak, ze swoimi zakamarkami, z tak małym ciśnieniem tryskania pomaluję - ale tu niedotryśnie, tu przeleje, itp.
Co do pęknięcia, wpisz w google Klinika Plastików Lublin Nałęczowska i zadzwoń, chłopaki znają się tam na rzeczy i są tani |
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
|
Wysłany: 09-10-2009, 16:33
|
|
|
Dzięki tak zrobiłem tzn zadzwoniłem i koszt spawania to grosze. Co do malowania to najpierw sam przygotuję zderzak a nastepnie zaniosę do sąsiada ma sprężarkę i mi pomaluje. Teraz robi się zimno więc mogą być problemy. Po wszystkim dam znać. |
|
|
|
 |
cezarek [Usunięty]
|
Wysłany: 22-08-2010, 14:24
|
|
|
Polecam firmę na ul. Długiej, (www.sprawanieplastikow.prv.pl). Robią szybko i dobrze. Sam robiłem tam zderzak do Yarisa. |
|
|
|
 |
|