Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Spawacz plastiku w Lublinie lub najbliższej okolicy.
Autor Wiadomość
mario mario 
Mitsumaniak

Auto: galant elegance combi 2,5 B
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-10-2009, 21:31   Spawacz plastiku w Lublinie lub najbliższej okolicy.

Koledzy dajcie namiary na spawacza plastiku, przedni bumper mi trochę opada ponieważ jakiś magik jak zakładał na siłę to popękało po bokach pod kierunkami w miejscu gdzie chyba łączy się z pasem przednim. Chcę go odkrecić i w tym samym dniu pospawać i zakręcić a może też wcześniej pomalować. Gdzie w Lublinie mają dobry lakier w spreju, myśle, że na zderzak wystarczyłby sprej, baza i lakier. z góry dzięks.

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 07-10-2009, 21:59   

mam gdzieś namiary na gościa co ma w lublinie czerwonego gala na części jutro poszukam co do kupywania spraji itp. mija się z celem po spawaniu plastiku trzeba z matować ubytki poszpachlować zapodkładować położyć kolor i polakierować ,gwarantuje ci że po lakierze w spreju lub farbie wszytstko się złuszczy i poodpada lepiej zrobić raz porządnie i spać spokojnie w nocy niż później się wkurzać i robić odnowa tracić czas i pieniądze wiem co mówię mam znajomego co maluje auta od 10lat

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 08-10-2009, 09:40   

do spawania Klinika Plastików na Nałęczowskiej

malowanie zderzaka sprayem - - jak nie masz doświadczenie nie podchodź, narobisz plam i zacieków

mario mario 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-10-2009, 17:10   

Może macie rację, Słyszałem, ze jak się kładzie najpierw kolor a później po wyschnięciu przezroczysty to nie narobi się zacieków nawet sprejem, ale bliższego pojęcia nie mam. Koledzy podpowiedzcie jak wyglądają koszty takiego spawania bo może bardziej opłacalne będzie kupić drugi zderzak, a jak odcień będzie zbyt duży to pomaluję. Peknięcia mam małe o długości około 4 - 5 cm x 2 i to są właśnie pęknięcia, kiedy je ścisnę to nie ma sladu także dobrze pospawane nie trzebabyłoby szpachlować.

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 09-10-2009, 16:09   

mario mario, powiem inaczej.
O ile mały element, jak felga z powodzeniem nieraz malowałem sprayem, o tyle zderzak, ze swoimi zakamarkami, z tak małym ciśnieniem tryskania pomaluję - ale tu niedotryśnie, tu przeleje, itp.

Co do pęknięcia, wpisz w google Klinika Plastików Lublin Nałęczowska i zadzwoń, chłopaki znają się tam na rzeczy i są tani

mario mario 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-10-2009, 16:33   

Dzięki tak zrobiłem tzn zadzwoniłem i koszt spawania to grosze. Co do malowania to najpierw sam przygotuję zderzak a nastepnie zaniosę do sąsiada ma sprężarkę i mi pomaluje. Teraz robi się zimno więc mogą być problemy. Po wszystkim dam znać.

cezarek
[Usunięty]

Wysłany: 22-08-2010, 14:24   

Polecam firmę na ul. Długiej, (www.sprawanieplastikow.prv.pl). Robią szybko i dobrze. Sam robiłem tam zderzak do Yarisa.

Odpowiedz do tematu