|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS ALL] Problem z pilotem Mitsubishi space star |
Autor |
Wiadomość |
songo007
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi space star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-09-2009, 17:47 [MSS ALL] Problem z pilotem Mitsubishi space star
|
|
|
Witam! Mam problem bo przestał działać mi pilot od centralki nie pali się nawet dioda wymiana bateri nic nie pomogła. Byłem u goscia od alarmów i nie wie co mogło sie stać. Może są jakieś zamienniki które bedą działać? Pomocy!!! |
Ostatnio zmieniony przez xjacobs 30-09-2009, 13:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
cyklista
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,6 Comfort
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sty 2006 Posty: 216 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 28-09-2009, 18:36
|
|
|
Sprawdzić czy działają przyciski, bardzo prawdopodobne że właśnie mikroprzełącznik siadł, szczególnie jak wcześniej musiałeś mocno naciskać żeby zadziałało. (wskazuje na to brak zapalanie się diody po wymianie baterii, rozbierz pilot i spróbuj zewrzeć styki na płytce żeby zobaczyć czy to wina przełącznika) |
|
|
|
 |
songo007
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi space star
|
Wysłany: 08-10-2009, 23:14
|
|
|
Zobaczymy dałem w końcu do fachowca i jak narazie nie ma rezultau bynajmniej u pierwszego zobaczymy co drugi powie. Ale faktycznie musiałem czasami moco przyciskać zeby otwozył. |
|
|
|
 |
mialczynski17 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2009, 21:24
|
|
|
Witam!
Ja mam to samo, ale jeszcze się do tego nie zabrałem, ale jutro jest sobota może trochę nad tym posiedzę i coś wymyślę. Tylko ciekawe w tym jest to że u mnie tylko otwieranie auta bardzo słabo działa, natomiast zamykanie jak nowe;) |
|
|
|
 |
Gaweł
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,9 DID
|
Wysłany: 09-10-2009, 22:09
|
|
|
U mnie w pilocie było tak, że jak naciskałem to był "całkowity brak reakcji". Wybrałem się do znajomych mechaników od telewizorów, powiedziałem co i jak, zostawiłem pilota i po godzinie wróciłem. Próba, 3 dyszki do kieszeni pana mechanika i pilot działa jak nowy.
Tak przy okazji, to ci znajomi "mechanicy" działali i przy CB i jak by co to złego słowa nie powiem, a pochwale.
Zanieś go do jakiegoś łebskiego gościa. |
|
|
|
 |
|
|