Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2G 95-99] centralny zamek... a moduł otwierania szyb
Autor Wiadomość
Horyzont 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse g2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-10-2009, 03:49   [2G 95-99] centralny zamek... a moduł otwierania szyb

Witam ponownie

Mam pytanko odnosnie tematu ktory wielokrotnie pojawiał sie na tym forum.. a mianowicie Centralnego zamka i autoalarmu...

a dokladnie moduł domykania szyb.. podobno jest mozliwe autoamtyczne domykanie szyb po zamknieciu dzwi z pilota...

W schemacie instalacji autoalarmu jest wyprowadzony oddzielny przewód z centralki ktory nalezy wpiąć w ...

nowłasnie.. pod jaki kabelek powienienem sie podpiąc zeby to funkcjonowało prawidłowo.. ?czy moze jest tam jakis sterownik szyb pod ktory trzeba ów kabelek podłaczyc?

na dzien dzisiejszy nie wiem za co sie zabrac..

Jesli ktos z Was juz mial z tym do czynienia w swoim g2.. bardzo bym Was prosił o jakies rady, instrukcje, zdjęcia (to chyba najbardziej) ktore pomogłby by mi rozwiazac ten problem.

Teraz nie jestem w stanie ale w najbliszczym czasie postaram sie dolaczyc grafike schematu tego autoalarmu (chociaz szczerze mowiac jest praktycznie taka sama jak te schematy wystepujace juz na tym forum odnosnie tematu C.Z.)

Nadmieniam ze centralny zamek jest w moim g2 oryginalny .. podpialem tylko centralke autoalarmu zebym mogl sterowac dziwami z pilota.

Pozdrawiam serdecznie i czekam na mozliwie najszybsza odpowiedz

polanm 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse 2G
Wysłany: 10-10-2009, 16:16   

Kupujesz np coś takiego
http://allegro.pl/item759...niwersalny.html
Podłączasz to do centralki alarmowej (sterownika - tego od pilotów) powinien mieć dodatkowe wyjście (wystarczy impuls) , a moduł pod zasilanie i silniczki od szyb, moduł daje napięcie przez określony czas, potrzebny do zamknięcia nie pamiętam dokładnie ile ale ok 10-15 s.
Mi zakładał taki gościu, ale jak zobaczyłem jakie to jest proste to u brata w xedosie sam założyłem.
Jeśli nie masz dodatkowego wyjścia zawsze możesz podłączyć pod kabel do kierunkowskazów , ale wtedy pamiętaj o odpięciu ich od elektryki samochodu- w czasie jazdy podczas włączenia kierunku szyby się będą zamykać. U mnie to działa bardzo dobrze, tylko jak w lecie chce zostawić szybki trochę uchylone to muszę zamykać auto z kluczyka, ale da się z tym żyć.

Horyzont 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse g2
Wysłany: 14-10-2009, 18:31   

Kolega polanm polecił mi zakup takiego włąsnie modulu , takze zrobilem tak ale sprzedawca przysłał mi sterownik szyb dla silników zwartych do +12V firmy proxima (czyli nie dokonca to co bylo przedmiotem aukcji), i pół biedy byłoby gdyby jescze ten modul działał tak jak zamierzałem (jeszcze go nie założyłem.
I stad pytanie czy ten sterownik "dla silników zwartych do +12V" znajdzie swoje zastosowanie w eclipsie g2? powiem szczerze ze rozpiska schematu jest bardzo ograniczona ;/

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu