Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxx] Termometr wewnętrzny - instrukcja montażu
Autor Wiadomość
piotrkor1 
Forumowicz
piotrkor1

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 TT typ S
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 11-10-2009, 15:42   

To nie jest żadna chińska podróba, tylko made in Japan. :wink: Produkt oryginalny Mitsubishi.Kable oryginalne z czujnikami wewnętrznymi i zewnętrznymi,wyświetlacz w dwóch kolorach:czerwonym i zielonym,sygnalizacja dźwiękowa przy temperaturze 3 stopni.
Tak że pasuje na 100%

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 11-10-2009, 16:03   

To nie pozostało Ci nic wiecej jak tylko zabierac sie za montaz
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 11-10-2009, 19:29   

A ja mam tylko jedno pytanie. Bo nie rozumiem po co zakładałeś nowy temat?
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#550631

piotrkor1 
Forumowicz
piotrkor1

Wysłany: 11-10-2009, 19:39   

Przepraszam, faktycznie poruszałem już ten temat wcześniej i niepotrzebnie dubluję problem.
Na drugi raz będę wiedział co i jak.Dzięki za uwagę.

michalina27 
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5'98 EA5A autom+LPG
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 12-10-2009, 00:05   

piotrkor1 napisał/a:
To nie jest żadna chińska podróba, tylko made in Japan. :wink: Produkt oryginalny Mitsubishi.Kable oryginalne z czujnikami wewnętrznymi i zewnętrznymi,wyświetlacz w dwóch kolorach:czerwonym i zielonym,sygnalizacja dźwiękowa przy temperaturze 3 stopni.
Tak że pasuje na 100%

No to wreszcie wiem co mam.
Nie wiedzieć czemu sądziłam, że jest to czujnik od Webasto.
Mam go zamontowanego tak
http://img509.imageshack....8640x480us1.jpg
Niestety nie działa, tzn. po włączeniu świateł świeci się na czerwono.
Wnioskuję, że brakuje mu czujników temperatury.
Jutro jadę do serwisu Mitsubishi, to odpytam czego mi brakuje i jak to zamontować.
Citroen ZX, Galant 2,0 EA2W

piotrkor1 
Forumowicz
piotrkor1

Wysłany: 12-10-2009, 10:45   

To nie wiedziałeś, że masz taki termometr?Centralka webasto montowana jest przeważnie po lewej stronie pod włącznikami halogenów, tak jest wygodniej.
Wracając do tematu.Tu jest zdjęcie całości: http://profile.imageshack...1/dsc01486q.jpg
Są to wszystkie elementy potrzebne do montażu.Też myślałem o zamontowaniu go na daszku od zegara.

[ Dodano: 12-10-2009, 10:54 ]
Jakbyś mógł to proszę zapytaj się o cenę tego elementu.Z góry dzięki.
Ostatnio zmieniony przez roch_27 12-10-2009, 18:11, w całości zmieniany 1 raz  

michalina27 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-10-2009, 12:56   

piotrkor1 napisał/a:
To nie wiedziałeś, że masz taki termometr?Centralka webasto montowana jest przeważnie po lewej stronie pod włącznikami halogenów, tak jest wygodniej.

Hm.. ja wiem, że kobita nie powinna zabierać głosu, ale czasem niektóre są pyskate.
A jeśli chodzi o termometr, to nie tylko ja nie wiedziałam. Nie wiedziało również klika serwisów w tym autoryzowany Mitsubishi oraz spece od Webasto.
Ja mam Webasto teoretycznie sterowane drogą radiową. Teoretycznie dlatego, że niestety nie posiadam tego co steruje. W przyszłym tygodniu zamieniam na zwykły sterownik i mam nadzieję, że zacznie działać. Webasto podłączone do komputera melduje się i nie sygnalizuje póki co błędów.
Spróbuję dowiedzieć się o cenę czujników temperatury i podam, jak będę znała.
Ostatnio zmieniony przez michalina27 12-10-2009, 17:37, w całości zmieniany 1 raz  

piotrkor1 
Forumowicz
piotrkor1

Wysłany: 12-10-2009, 13:08   

Przepraszam nie zauważyłem, że to Mitsumaniaczka a Mitsumaniak.Sam nie posiadam Webacto a szkoda bo przyjemnie jest wsiąść do ciepłego auta w zimowe poranki.Centralka do Webasto wygląda podobnie.Wiem, że są do tego urządzenia piloty włączające sprzęt na odległość i zdalna regulacja temperatury z włącznikiem czasowym.Fajny gadżet.

Wiktor 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6, 99r
Wysłany: 12-10-2009, 15:19   

ja tylko zapytam, po co komuś ten termometr?? przecież galant ma oryginalnie w wyświetlaczu od klimatronika pokazywana temp?? ten termometr umieszczony na desce wygląda delikatnie mówiąc paskudnie i w dodatku tak jak by został założony na sile.

czy to urządzenie ma jakieś dodatkowe funkcje czy czymś innym jest lepsze od org. termometru??

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 12-10-2009, 15:20   

Wiktor, tak, ma temperaturę wewnętrzną... :twisted:

piotrkor1 
Forumowicz
piotrkor1

Wysłany: 12-10-2009, 15:31   

Wiktor napisał/a:
ja tylko zapytam, po co komuś ten termometr?? przecież galant ma oryginalnie w wyświetlaczu od klimatronika pokazywana temp?? ten termometr umieszczony na desce wygląda delikatnie mówiąc paskudnie i w dodatku tak jak by został założony na sile.

czy to urządzenie ma jakieś dodatkowe funkcje czy czymś innym jest lepsze od org. termometru??

Jet to po prostu fajny dodatkowy gadżet nie wszystkim musi się podobać.Chociaż małe a cieszy :D

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 12-10-2009, 15:35   

Nie chodzi o podobanie, a raczej stosunek funkcjonalności do gabarytu.. W zamian za wiedzę na temat temp wewnętrznej masz pudełeczko, które nijak nie pasuje do deski i nie jest w jakiś specjalny sposób dedykowane do deski rozdzielczej w galu.
A temperaturę wewnętrzną znasz organoleptycznie i pośrednio porzez działanie climatronica. Kiedy temp zadana wyrówna się z rzeczywistą, zmniejsza się prędkość nawiewu.

michalina27 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-10-2009, 15:58   

Wiktor napisał/a:

Ja nie mam klimatronika, to urządzenie jest za to doskonałym wskaźnikiem zapalonych świateł, którego to wskaźnika brak na tablicy. Taki już kupiłam i nie psuje mi estetyki wnętrza.
Poza tym pokazuje temperaturę na zewnątrz też.

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 12-10-2009, 16:01   

Tak, ale w przypadku climatronica mamy temp zewnętrzną. W przypadku jego braku montaż może być bardziej zasadny bo termometr wewnętrzny się przydaje.

piotrkor1 
Forumowicz
piotrkor1

Wysłany: 12-10-2009, 16:28   

michalina27 napisał/a:
Wiktor napisał/a:

Ja nie mam klimatronika, to urządzenie jest za to doskonałym wskaźnikiem zapalonych świateł, którego to wskaźnika brak na tablicy. Taki już kupiłam i nie psuje mi estetyki wnętrza.
Poza tym pokazuje temperaturę na zewnątrz też.

Nie ma u Ciebie brzęczyka jak się otworzy drzwi od strony kierowcy to sygnalizuje, że światła nie zostały wyłączone.W moim poprzednim aucie Lancer1.5GLXi1990r też tak miałem?

Odpowiedz do tematu