Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Outlander - wołowaty czy nie?
Autor Wiadomość
Mont 
Forumowicz

Auto: E82
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-10-2009, 08:44   

Krzysiek_slask napisał/a:
A na sam koniec nakleisz na tylnia szybe naklejeczke sony lub pioneer tudziez gustowny tribal i juz 15 kucy w autku wiecej

ja mam specjalną naklejkę Ralliart ale nie przyklejam bo nie chcę prowokować na światłach :P

PS
Artykuł stary ale może komuś pomoże w wyborze :
"Cóż, po raz wtóry przekonujemy się, że konie z pojemności są lepiej ułożone od tych, zrodzonych z czipa. I że ocenianie aut na podstawie danych katalogowych może prowadzić do całkiem błędnych wniosków. Tych różnic nie widać "w papierach". "

AlCapone
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2009, 12:29   

Mont napisał/a:
A na sam koniec nakleisz na tylnia szybe naklejeczke sony lub pioneer tudziez gustowny tribal i juz 15 kucy w autku wiecej

ja mam specjalną naklejkę Ralliart ale nie przyklejam bo nie chcę prowokować na światłach :P

PS
Artykuł stary ale może komuś pomoże w wyborze :
"Cóż, po raz wtóry przekonujemy się, że konie z pojemności są lepiej ułożone od tych, zrodzonych z czipa. I że ocenianie aut na podstawie danych katalogowych może prowadzić do całkiem błędnych wniosków. Tych różnic nie widać "w papierach". "

30k piechotą nie chodzi........

venglin
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2009, 13:14   

papcio napisał/a:

generalnie w obecnych promocjach nie widać wersji 2,2

Chyba się skończyły - były produkowane tylko w 2008 r. Ja kupiłem w sierpniu 2009 rocznik 2008, mieli jeszcze jeden egzemplarz w AUTO GT.

W każdym razie, jak się przejechałem wersją 2,0 w salonie, byłem pewnie, że... nie chcę tego samochodu :) No i wyszło tak, że jeżdzę 2,2.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 11-10-2009, 13:53   

venglin napisał/a:
papcio napisał/a:

generalnie w obecnych promocjach nie widać wersji 2,2

Chyba się skończyły - były produkowane tylko w 2008 r. Ja kupiłem w sierpniu 2009 rocznik 2008, mieli jeszcze jeden egzemplarz w AUTO GT.

W każdym razie, jak się przejechałem wersją 2,0 w salonie, byłem pewnie, że... nie chcę tego samochodu :) No i wyszło tak, że jeżdzę 2,2.

Były produkowane w 2008? Nadal przecież są i są głównym silnikiem Outlandera sprzedawanym w Europie. W PL przestały byś oferowane z powodu wyższej akcyzy.

Pozdr.

Dominik

papcio 
Mitsumaniak

Auto: 2,0 DiD Intense +
Wysłany: 11-10-2009, 19:51   

mitsu00 napisał/a:

Były produkowane w 2008? Nadal przecież są i są głównym silnikiem Outlandera sprzedawanym w Europie. W PL przestały byś oferowane z powodu wyższej akcyzy.

Pozdr.

to w takim razie pozostaje instyle + jako ciężarówka
a w przyszłosci potencjalne "wzmocnienie" autka

pozdrawiam i dzieki za pomoc
Paweł

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 11-10-2009, 20:05   

piotras napisał/a:
miałem wrażenie że Octavią żony 1,9 105 KM robię go
to tylko wrażenie, chyba że nawet nieco tylko podkręcone 1,9

Gunner 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II DID173 BHP URSUS
Wysłany: 12-10-2009, 12:39   

Powiem tak,-mam zrobione 70000tys/km(34TYS/KM na chipie),probowalem ile pojdzie ,"bralem sie"na trasie niejednokrotnie z innymi autami ,okazuje sie ze benzyny nie takie mocne,hehe(bez turbo) a miale wczesnie Mazdzine 2,5V6,wiec wiem co pisze.Jesli chodzi o outka to na razie zadnych awarii nie mam.
A Pathfinder przeciez nie ma nawet do outka polotow-sprawdzalem.Outek go objezdza jak chce! Szczegolnie na trasie.
Kolega ma octavie w dizlu -140 kucy,na trasie lepiej sie zbiera od outka ale zeby moich 165 konikow -ot tak sobie...nie powiedzialbym,wiec koledzy ze OUTI to WOL z tym sie nie zgadzam.To duza przesada,dobry tuner potrafi z niego zrobic calkiem zwinne auto.Te 140 koni ,fakt,to za malo ale jesli sie go podciagnie do okolo 160-170 i okolo 400NM,
to do lekko szybszej jazdy wystarcza.
:lol:
Ale co do ponownego kupna outka zastanowilbym sie teraz mocno,chyba wziolbym CX-7 W DIZLU.

Krzysiek_slask 
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Wysłany: 12-10-2009, 15:09   

Gunner napisał/a:

Ale co do ponownego kupna outka zastanowilbym sie teraz mocno,chyba wziolbym CX-7 W DIZLU.

Kuszace, nie powiem, ale to bardzo nowa konstrukcja, wrecz swiezynka i nie wiadomo jak sie sprawdzi "w praniu". Ja raczej nie pchalbym sie w nieprzetestowane technologie. Zwlaszcza obawialabym sie tego silnika, po tym jak przeczytalem, iz :

Cytat:
Wysokoprężny motor o pojemności 2,2 l cechuje się wydajnym turbodoładowaniem (generuje 173 KM i 400 Nm) oraz znakomitymi parametrami ekologicznymi, spełniając normę emisji spalin Euro 5. Oczyszczanie odbywa się poprzez wtryskiwanie roztworu wodnego mocznika AdBlue ze zbiornika umieszczonego pod bagażnikiem wprost do układu wydechowego, przed katalizatorem. W ten sposób wywoływana jest naturalna reakcja chemiczna, w której roztwór zmienia ok. 40 proc. tlenków azotu w nieszkodliwy azot.

Ciekawe, ile bedzie kosztowal taki zbiorniczek z tym plynem i na jak dlugo wystarczy. Znajac zycie, bedzie podobnie jak w przypadku 2.2 HDI znanych z Outka

Mariusz4 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.2
Wysłany: 12-10-2009, 15:17   

Ciekawe, ile bedzie kosztowal taki zbiorniczek z tym plynem i na jak dlugo wystarczy. Znajac zycie, bedzie podobnie jak w przypadku 2.2 HDI znanych z Outka

no to radze sprawdzić ile taki zbiorniczek kosztuje i po ilu km trzeba go wymienić - obali to mity jakie krążą na forum. a jeżeli ktoś nie chce tego filtra to zawsze można zrobić to (1-szy pkt): http://www.vtechpomorze.pl
koszt w tej chwili to 1500 zl lub jeżeli razem z tuningiem to 750 zl (tzn czip 1500 + 750 odłączenie filtra)
pozdrawiam,
Mariusz

Krzysiek_slask 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-10-2009, 15:46   

Mariusz4 napisał/a:

no to radze sprawdzić ile taki zbiorniczek kosztuje i po ilu km trzeba go wymienić - obali to mity jakie krążą na forum.

A prosze bardzo :

Koszt zbiornika ze strony dealera - wymiana po 120kkm. Fakt juz po gwarancji - mozna to olac. Z tym, ze nie wiem, czy wszyscy moga to olac. Jesli ktos np. kupil auto w leasingu, to z tego co sie orientuje firmy leasingowe nakladaja na leasingobiorce przymus serwisowania samochodu w ASO przez caly okres trwania umowy. Wiec jesli ktos ma umowe na wiecej niz 36 rat, to moze sie zalapac na tego typu "przyjemne naprawy"

a tu koszt filtra DPF:

Filtr DPF ze strony dealera

Mariusz4 napisał/a:
a jeżeli ktoś nie chce tego filtra to zawsze można zrobić to (1-szy pkt): http://www.vtechpomorze.pl. koszt w tej chwili to 1500 zl lub jeżeli razem z tuningiem to 750 zl (tzn czip 1500 + 750 odłączenie filtra)
pozdrawiam,
Mariusz

i adios gwarancjo :twisted:

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-10-2009, 19:16   

Całego zbiornika nie trzeba wymieniać tylko sam płyn Eloys. Sprawdzone w ASO Mitsubishi w Wiedniu.Koszt - 285 EUR.

Pozdr.

Dominik

papcio 
Mitsumaniak

Auto: 2,0 DiD Intense +
Wysłany: 12-10-2009, 19:32   

no i wracajac do moich rozważań, sympatyczny Pan z salonu na wrocławskiej w stolycy zaproponował po 2000 km wgranie nowego oprogramowania dającego 380Nm i 170 koników - oczywiscie z zachowaniem gwarancji.

brzmi to przyjemnie, tylko czy podzespoły wytrzymają??

pozdrawiam
Paweł

Krzysiek_slask 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-10-2009, 20:05   

papcio napisał/a:

no i wracajac do moich rozważań, sympatyczny Pan z salonu na wrocławskiej w stolycy zaproponował po 2000 km wgranie nowego oprogramowania dającego 380Nm i 170 koników - oczywiscie z zachowaniem gwarancji.

pozdrawiam
Paweł

Bylo na forum.

Poszukaj.

W skrocie : AUTO GT po ichnim chipowaniu daje swoja gware na silnik. Gdzie indziej poza AUTO GT silnika na gwaracji juz nie naprawisz

No chyba, ze byla mowa o wspomnianym wczesniej Ralliarcie.

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 12-10-2009, 20:44   

papcio napisał/a:

pozdrawiam
Paweł

Na zdrowy rozum, powinny bo podzespoły są takie same jak w 2.2 2.4 i 3.0 a tam wieksza moc i podobny moment.

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-10-2009, 20:50   

Dopytaj czy robią indywidualną mapę pod konkretny silnik czy wgrywają uniwersaslną mapę ECUTEK-a (mają licencję tej firmy tuningowej). Jeśli nie piszą programu pod konkretny silnik to bym sobie odpuścił. ja na początku chciałem swojego robić u nich ale temat się rozwiał. Zrobiłem miśka w końcu w warszawskiej filii www.44tuning.pl Efekty i frajda z jazdy nie do opisania :D Zrobiłem już 15 tys. km na nowym programie i wszystko GIT. Auto ma 65 tys. km nawinięte.

Pozdr.

Dominik

Odpowiedz do tematu