Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-09-2009, 19:52
* GDZIE W TEREN? *
Autor Wiadomość
PFF 
Mitsumaniak

Auto: L200
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 04-09-2009, 00:15   * GDZIE W TEREN? *

Elo
może znacie jakieś fajne miejsca na górnym śląsku gdzie moge wjechać eLcia w niezatrudny teren i przy okazji popstrykać troche zdjęć?
Seba
Ostatnio zmieniony przez Gene 06-09-2009, 20:00, w całości zmieniany 2 razy  

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Wysłany: 04-09-2009, 19:10   

sorki ale to pytanie powinno byc zadane w dziale off-road moim skromnym zdaniem...a jezeli chodzi o wjazd elka w fajny teren na gornym slasku to wydaje mi sie, ze stare opuszczone kopalnie beda git - elki pod ziemia jeszcze nie bylo ;)

pzdr

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 04-09-2009, 21:03   

kazde pole, kazda laka po wiekszym deszczu to ciekawe wyzwanie... :lol:

PFF 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-09-2009, 09:17   

no co do kopalni to po hałdach już troche pojeździłem :p , natomiast krajobrazowo średnio się prezentują,
myślalem o czymś bardziej widowiskowym, np jakieś stare zalane wyrobisko na uboczu pod które da się podjechać , nie koniecznie mi chodzi o trudny teren , nie chce utopić eLi, a seryjnych gumach (16") to nie trudne :lol:
podjechać i popstrykać troche fotek na łonie natury :P

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
  Wysłany: 05-09-2009, 10:52   

w ciezki teren jedz w obstawie silnego traktora i wez mocne stalowe linki. jak Ela Ci siadzie na brzuchu to zadne blokady nie pomoga :? pzdr

PFF 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-09-2009, 19:24   

Wiem na podmokłej łące już raz powiesiłem eLke, byłem nawet troche zdziwiony, całą wine zwaliłem generalnie na opony, które po zaklejeniu stały się gładziutkie jak pupcia niemowlęcia, a o jakim kolwiek oczyszczaniu się w seryjnych nie ma mowy.
Oczywiście znając prześwit mojego wtedy nowego nabytku uwzględniają wcześniejsze doświadczenia inna marka w terenie i tak naprewdę dopiero po włączeniu właśnie blokady tyłu byłem wstanie cokolwiek zrobić bez wzywania pomocy. Teren wydawał się banalny a okazał się całkiem realny :lol:
Dlatego też tak jak pisałem szukałem czego lekkiego, tak żeby to oczywiście nie była asfaltówka. Chodzi o drobny klimat wyjazdu. :P
Seba

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 06-09-2009, 20:05   

Zapisz sie na III Zlot Samochodow Mitsubishi 4x4 lub inne imprezy terenowe.

exc_racing
[Usunięty]

Wysłany: 10-09-2009, 23:27   

Jak Ci się chce to zapraszam na Pustynie Błędowską (miejscowość Chechło) ok 12 km od Olkusza.

Pozdrawiam :D

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 03-10-2009, 14:01   

Wprawdzie nie mam pojazdu 4x4 , ale dla tych co mają - fajne tereny do jazdy są 4-5 km ode mnie w Bukowie . wpiszcie na You Tube : off road buków i zobaczcie . Jest to miejscowość w gminie Lubomia , pow. Wodzisław Śl.

Cichanos
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2009, 10:41   

Witam.

Może podam miejscówki na Śląsku, Dolnym Śląsku :wink: To przede wszystkim polecam rejony Borów Dolnośląskich. Z tym że musisz uważam na teren w który się zapuszczasz. Po pierwsze dlatego że : często jest to teren WP lub AMW. Po drugie, dobrze byłoby się rozeznać co do leśniczych. Ja osobiście jeżdże w okolice Chocianowa - Patera. Tam jest taka była stacja radziecka o znaczeniu strategicznym w latach UW systemu łączności troposferycznej.
Drugim bardzo ciekawym terenem jest moja okolica, tj. Żmigród. Ale tutaj też musisz uważać na teren po jakim jeździsz. Ponieważ od kilku lat zrobili Park Krajobrazowy Doliny Baryczy. Ponadto można u sąsiada popływać na kajakach po Baryczy.

To są tereny dzikie i dość ciekawe pod względem krajobrazowym i dla jazdy terenowej. Ja osobiście mam Gaz`a 69 a dokładnie Uaz`a 69, ponadto Ziła 157. Wiec czasami jestem na zlotach miłośników aut terenowych (tych faktycznych), rajdach terenowych (dla typowych amatorów) i rajdach oraz pokazach militariów.

W przyszłym roku będę na poligonie Drawskim z moim Ziłem i T - 55AM (jeżeli zdołam uporać się z ukladem transmisyjnym).

Pozdrawiam

Ps. Raz jeździłem swoim wcześniejszym Uazem 469 po kopalni odkrywkowej pod Koninem. Nie widzę w tym nic ciekawego. Poprostu krajobraz księżycowy. Dla mnie makabra. Wjechałem Uazami z ludźmi o siódmej nad ranem. A o godzinie 7.30 nastąpił atak deprechy związany z okolicami. No ale skoro mi zapłacili to jeździłem z nimi po tym wyrobisku dobre 4h.
Więc jeżeli jesteś zwolennikiem takich krajobrazów to wpadaj do mnie. Na moje wyrobisko. Pojeździsz wozidłem technologicznym marki Kraz, spychaczem T - 150 za darmo. A ja będę miał jednodniowego darmowego pracownika :D Tylko że szychta u mnie zaczyna się w okolicy szóstej :wink:

Odpowiedz do tematu