Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Problemy po wyjeciu aku
Autor Wiadomość
cenay 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1,6 16V FL
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-10-2009, 07:39   [Cari 1.6] Problemy po wyjeciu aku

Witam
Jestem szczesliwym posiadaczem Cari z 99 (po FL).
Niedawno zauwazylem ze klemy od aku pokryte sa nagarem a i sruby z przewodami masowymi w komorze silnika nie sa w najlepszym stanie (brudne). Wczoraj wykrecilem aku, umylem go, wyczyscilem papierem klemy, wykrecilem srubki z przewodami masowymi (te na grodzi, pod podszybiem) i rowniez poddalem czyszczeniu. Wszystko dokrecilem, podlaczylem. W sumie zamierzony cel osiagnalem - komputer szybciej niz dotychczas oblicza spalanie, nie zawiesza sie, a przede wszystkim nie przygasa mi oswietlenie deski po wlaczeniu kierunkowskazu :)
Problem jest tylko jeden - elektryczne szyby nie domykaja sie jak kiedys - zachowuja sie zupelnie tak, jak bylaby to wersja bez przekaznika. Czy ktos wie WTF?

Maro
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2009, 08:27   

Kilka pierwszych domknięć powinno wyglądać tak jak by nie było przekażnika-póżniej powinno być już ok,mam to samo przy każdym rozłączeniu akumulatora ale zawsze się samo naprawia. :lol:

kiernos 
Mitsumaniak
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9TD
Wysłany: 15-10-2009, 08:48   

ja tez tak miałem tyle ze w cari przed liftem ale po 2 dniach zrobiło mi sie samo:D
duzo samochodów ja np w asterce tez tak mialem w mondeo kumpel tez to miał
nie masz sie czym przejmowac

cenay 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-10-2009, 08:50   

Dzieki za odpowiedzi. Jak nie pomoze reaktywuje temat :)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2009, 09:05   

Maro napisał/a:
zawsze się samo naprawia.

samo nic sie nie naprawia,

cenay napisał/a:
Jak nie pomoze reaktywuje temat

jesli chcesz aby szyby domykaly sie po jednokrotym przycisnieciu po odlaczeniu aku musisz zrobic nasteoujaca czynnosc:
opusc szybe w dol caly czas trzymaca przycisk i jeszcze przez kilka sekund jak szyba opadnie, nastepnie to samo zrob z podnoszeniem szyby, przytrzymaj do gory i jeszcze kilka sekund jak sie domknie.

Centosz 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,9 DiD '00r.
Wysłany: 15-10-2009, 18:46   

Po każdym odłączeniu aku trzeba szyby "zaprogramować". :) Przyciski są dwu stopniowe.Idzie to wyczuć pod palcem.Dwa "stopnie" do opuszczania i dwa do podniszenia.Naciskając lekko szyba opusci sie i po odpuszczeniu zatrzyma.Przyciskając na maxa szyba idzie maxymalnie w dół.To samo jest z podniszeniem.Zrób tak:przytrzymaj przycisk na pierwszym stopniu czekając aż szyba sie opuści na dół i potem dociśnij przycisk trzymając go ok 3 sec.Taką samą czynność zrób przy podnoszeniu.Chyba napisałem zrozumiale. :biggrin:

cenay 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-10-2009, 15:56   

Owszem, juz wczoraj zadzialalo, bardzo dziekuje.
P.S. widzialem temat apropos zawyzania wskazan obrotomierza - po poprawieniu mas problem ustapil.

Odpowiedz do tematu