Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: josie
30-07-2006, 22:19
gaz w CAO
Autor Wiadomość
tomekgliwice
[Usunięty]

Wysłany: 18-07-2006, 22:47   gaz w CAO

witam mam pytanie do posiadaczy colta CAO, ktorzy maja zalozony gaz,a mianowicie jak to wyglada w stosunku co do tego modelu: jakie jest spalanie czy moc spada i takie tam, bo mam zamiar zalozyc gaz w swoim, nie robie tego z wielkim entuzjazmem ale niestety takie czasy: ceny benzyny mnie juz dobijaja :(

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2006, 09:43   

Wszystko zalezy jaka instalacja, ja mam jakas najstarsza i generalnie nie ma wiekszych problemow. Ciezko jest co prawda go wyregulowac ale nie jest to niewykonalne. Spalanie i ubytek mocy w zaleznosci od tego jak ustawisz dawke gazu :twisted: ja ustawilem ze mi pali max 10 na miescie i z moca jest ok jak na jego male serduszko. Jesli mialbym cos do radzac to po 1 jedz do jakiegos sprawdzonego/zaufanego zakladu a po 2 nie baw sie w instalacje z sekwencyjnym wtryskiem za 3000. nie ma sensu.
pozdrawiam

Jurop
[Usunięty]

Wysłany: 05-08-2006, 14:22   

Dlaczego ma się niebawić w instalację z sekwencyjnym wtryskiem, ja akurat takową posiadam i polecam ją każdemu kyto po założeniu instalacji chce zapomnieć że ona wogóle jest w tym aucie :D

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 05-08-2006, 14:54   

Jurop napisał/a:
Dlaczego ma się niebawić w instalację z sekwencyjnym wtryskiem,
Cena i jej stosunek do wartości auta :(

Jurop
[Usunięty]

Wysłany: 05-08-2006, 16:54   

ale za to spala ci maksymalnie 0 5% więcej niż benzyny i moc jest naprawdę bardziej zbliżona do benzyny niż w przypadku instalacji 2 generacji a poza tym niema przyniej ryzyka strzału w przepływkę. A robiąc przebiegi rzędu 25000 na rok po 2 latach już ją ma zwróconą

pierafal 
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-08-2006, 08:11   

Witam,
ja w swoim lancerze 1.3 5 tygodni temu zalozyłem sekwencje BRC Sequent 24. Zrobilem na niej juz ok 4000 km i przyznam szczerze ze jestem zadowolony ale rowniez troszke rozczarowany jesli chodzi o spalanie. Wogole tym lancerem na paliwie tez zrobilem jakies 3000km. Spalanie bylo od 5,8l w trasie, srednio nie mialem wiecej niz 7l/100. W tej chwili na gazie nie wyszlo mi jeszcze mniej niz 7,8l/100.

A wiec spalanie mam rzedu 30% wiecej niz na paliwie.
Goscie od gazu twierdza ze nic sie tam nie reguluje, ze caloscia steruje komputer samochodu a nie komp gazowy

Jurop
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2006, 12:03   

To się chyba chcą Ciebei pozbyć bo ja ma instalację z komputerem ACi on pobiera dane z zwykłego ECU te co potrzebuje a pozostałe już sam ma wgrane i mi ustawiali gaz przez 100 km żeby chodził dobrze a zarazem spalał więcej gazu niż paliwa. Z tymże że ja miałem gaz zakładany u goścuia który zrobił już kilka jak niew kilkanaście tysięcy instalacji gazowych i wie o co w tym wszystkim chodzi i woli zrobić raz a porządnie bo wie że wtedy mu się będzie posyłać kolejnych klientów a nie że sam będziesz cochwilę jeździł na poprawki

pierafal 
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Wysłany: 06-08-2006, 21:51   

Gaz zakładałem w warsztacie który ma autoryzację BRC więc myśle że powinni wiedzieć co robią, zresztą w okolicy cieszył się jedną z lepszych opinii

Z drugiej strony czytałem wiele opinii na temat sekwencji i praktycznie wszystkim pali wiecej niz paliwa.

Jurop - jesli mozna wiedziec to jaka masz dokladnie instalacje i ile dokladnie ci pali. Piszesz ze 5% wiecej czyli w trasie powinien ci palic LPG 6 - 6,5 l/100km max

Jurop
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2006, 23:26   

1,6 pali troszkę więcej niż 6 - 6,5 l a instalacja to już Ci dokłanie piszę. Instalacja Tomasetto ale cały układ elektroniczny jest STAG 200 a w trasie spalił mi w powrocie z Morska przy dośc dużym spidzie 8 litrów gazu a benzyny na takiej samej trasie i przy tych samych prędkościach mi spalał jakieś 7,3 do 7,5 litra

DjVentyl
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2006, 12:12   

zastanawiam sie nad lpg w colcie 1.6 dzwonilem do firmy gas-pol (www.gas-pol.pl/) (zaklad na grochowskiej) i powiedzieli mi ze instalacja sekwencyjna bedzie kosztowac 2400zl wydaje mi sie to troszke tanio w porownaniu do tego co czytam w necie. na co zwrocic uwage przy ewentualnej instalacji?

JACA_1978 
Forumowicz

Auto: gal GLXi wagon 2.0 99r
Wysłany: 21-10-2006, 23:57   lpg

uwage zwroc na czesci jakie beda ci montowac komp butle itp potem zadzwon do innych i co oni montuja
sztuka dedukcji
kazdy szczegol sie liczy
Lancer 1.3 GLX 98r.
Galant 2.0 GLXi wagon 99r.
Premacy 2.0 citd 101 KM 03r.
Bydgoszcz
marcin [']
[edit]

Odpowiedz do tematu