Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kochajj
30-07-2006, 08:38
galant 2.4 mivec z USA i LPG
Autor Wiadomość
darekdm
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2006, 12:26   galant 2.4 mivec z USA i LPG

Witajcie,
Rozważam sprowadzenie samochodu z USA i założenie w nim instalacji gazowej sekwencyjnej. Bardzo podoba mi się Galant z 2005 roku z silnikiem 2.4 MIVEC.

Znalazłem na forum informacje, że nie zaleca się montowania LPG do silników MIVEC.

Proszę o odpowiedź osoby, które mają taką kombinację o opinie jak się sprawuje silnik z gazem?
Proszę też dealera mitsubishi o informację dlaczego nie zaleca się montażu LPG do ww. silników, jakie będą skutki założenia instalacji sekwencyjnej?

Z góry dziękuję.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-06-2006, 13:15   

No hej,
MIVEC jest specyficzną jednostką - masz do czynienia ze zmienną fazą rozrządu wraz z podparciem zaworu. Taka konstrukcja wymaga zastosowania nieco innej głowicy niż normalna i jest zrobiona z "miękkiego" aluminium czyli pozapadają Ci się zawory najpóźniej po 60 tys. km ;) Poza tym naprawy MIVECA są dużo droższe niż oszczędność na paliwie. Poza tym MIVEC jest stosunkowo oszczędnym silnikiem więc nie wiem czy gaz stanowi tu obligo.
Pozdrawiam i życzę właściwej decyzji.

darekdm
[Usunięty]

Wysłany: 29-06-2006, 13:24   

Jackie, dzięki za szybką odpowiedź.

Wiem, że to rzadko spotykany samochód na naszych drogach, ale jakby jeszcze odezwał się ktoś, kto jeździ na co dzień takim i opisałby swoje wrażenia i doświadczenia z jazdy, to byłby kompletny obraz sytuacji.

Pozdrawiam wszystkich Mitsumaniaków.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 29-06-2006, 15:39   

darekdm napisał/a:
Wiem, że to rzadko spotykany samochód na naszych drogach

A skąd takie przypuszczenie? W naszym mieście ponad2/3 Galantów to 2,4 ;) Jeździłem takim samochodem i mam jak najlepsze wspomnienia. Minusem wersji USA jest "hamerykanskie" wnetrze (np. połączenie czarnej deski rozdzielczej z ciemnozielonym welurem i "aluminiowymi" wstawkami ;) ) Reszta, o ile nie był skasowany, OK.
Pozdrawiam

darekdm
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2006, 07:08   

Chodzi mi o wersję 2004- taką jak niżej na fotkach.
Ja takich na ulicach Białegostoku nie widziałem. Jeden stoi w komisie na ul.Mazowieckiej.
Silnik 2.4 w poprzednich modelach nie był jak się orientuję MIVEC.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 01-07-2006, 09:36   

Mówimy o tym samym samochodzie ;) Jeździ już tego troszkę i w zasadzie wszystkie to MIVEC'i ale gaz to chory pomysł. Samochód naprawdę potrafi być ekonomiczny. Jeżeli będziesz tym zainteresowany mogę z Tobą podjechać i obejrzeć to cudo, może w czymś się przydam ;)
Pozdrawiam

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 06-08-2006, 15:07   

Sam się nad takim zastanawiałem - bardzo wygodnie mi się w nim siedziało. Nie ma co to bardzo ładny i wygodny samochodzik :) . Ale tam gdzie zakładałem gaz powiedziano mi że do Miveca nie ma co zakładać gazu z powodów przytoczonych przez Jacka - a poza tym powiedziano mi że tam jest bardzo dużo elektroniki z którą emulatory sobie nie radzą. Sami odradzają montarz gazu w 2,4 mivec ale jak się ktoś uprze to mogą założyć. - Lecho gaz.

Czas może na Space Stara dla żony?

Odpowiedz do tematu