Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
periodic inspection
Autor Wiadomość
kaper 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-10-2009, 20:04   periodic inspection

witam
po uruchomieniu silnika pojawia mi sie taki komunikat:
PERIODIC INSPECTION
czy istnieje jakas kombinacja usununiecia tego komunikatu czy zostaje mi tylko serwis

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 18-10-2009, 20:27   

A jaki masz przebieg? :lol:

Pozdr.

Dominik

kaper 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-10-2009, 20:28   

zaczelo sie 70tys km

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-10-2009, 20:43   

kaper napisał/a:
zaczelo sie 70tys km

Przy jakim przebiegu robiłeś ostatni przegląd? Brzmi trochę dziwnie ze przy siedemdziesiątce ten komunikat wyskakuje.

Pozdr.

Dominik

kaper 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-10-2009, 20:55   

ja go sprowadzilem z danii jezdze od czerwca. w ksiazce serwisowej jest wpis dunczykow ze mial przeglad przy 55 tys km

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-10-2009, 21:02   

kaper napisał/a:
ja go sprowadzilem z danii jezdze od czerwca. w ksiazce serwisowej jest wpis dunczykow ze mial przeglad przy 55 tys km

To skąd go sprowadziłeś nie ma znaczenia.ważne jest czy przeglądy mająbyć robione co 15 czy 20 tys. A wnioskując po ostatnim wpisie przy 55 tys. są chyba co 15 tys. Ale to jest do sprawdzenia w książce serwisowej przy przeglądzie zerowym. Jeśli jest jak myślę to jest git i musisz mu zrobić następny przegląd i tyle :D

Pozdr.

P.S Jeśli czujesz się niepewnie językowo to wklej skan i ci pomogę rozszyfrować ichniejszy język bo duński i szwedzki znam jak nasz piękny ojczysty język.... :wink:

pozdr.

Dominik

kaper 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-10-2009, 21:09   

dzieki za pomoc ale mi nie chodzi o rozszyfrowanie jezyka bo w ksiazce serwisowej jest wszystko jasne. w głownej mierze chodzi mi o to w tym poscie czy nie obejdzie sie bez wizyty w serwisie bo do najblizszego serwisu mam sporo km a nie mozge sobie jak na razie pozwolic na jakis calodzienny wyjazd. wiec pytanie moje bylo czy istnieje jakis domowy sposob skasowania tego komunikatu czy wystarczy moze nawet krotka wizyta w jakimkolwiek serwisie posiadajacy kompa interfejs i oprogramowanie...

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-10-2009, 21:53   

Wiem że informacje przeglądową zeruje serwis poprzez MUT-a. W zasadzie po co masz go zerować na własną rękę? Jeździj z tym tak jak jest i komputer zacznie odliczać na minus i jak zrobisz przegląd to ci wyzerują i tyle.

Pozdr.

Dominik

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 18-10-2009, 21:59   

kaper napisał/a:
dzieki za pomoc ale mi nie chodzi o rozszyfrowanie jezyka bo w ksiazce serwisowej jest wszystko jasne. w głownej mierze chodzi mi o to w tym poscie czy nie obejdzie sie bez wizyty w serwisie bo do najblizszego serwisu mam sporo km a nie mozge sobie jak na razie pozwolic na jakis calodzienny wyjazd. wiec pytanie moje bylo czy istnieje jakis domowy sposob skasowania tego komunikatu czy wystarczy moze nawet krotka wizyta w jakimkolwiek serwisie posiadajacy kompa interfejs i oprogramowanie...

W zasadzie to slabo cie rozumiem :? Przeciez ten komunikat chyba nie przeszkadza ci w jezdzie? 8) A druga sprawa to czy nie masz ochoty zrobic jednak ten okresowy przeglad? Apeluje do sumienia :lol: wymien przynajmniej olej :!: :rolleyes:

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-10-2009, 22:04   

Noooooo..., albo przynajmniej sprawdzaj jego poziom i uzupełniaj żeby nie bylo sucho :wink: turboklekot słynie z dużego pragnienia na olej.

Pozdr.

Dominik

kaper 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-10-2009, 22:35   

nooo panownie nie robcie ze mnie takiego lamera :D olej to ja w kazdym aucie wymieniam regularnie co 10tys w tym przypadku to w ogole nie podlega to dyskusji... po prostu droche mnie tylko ten komunikat irytuje...dlatego myslalem ze znacie moze jakis sposob (np 2x przekrecic kluczykiwm przytrzymac jakis przycisk kopnac 2x w kolo i komunikat zniknie :P )

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 19-10-2009, 04:13   

MUT nie jest Ci do niczego potrzebny,kaper, T U T A J masz wszystko w tym temacie włącznie z linkiem do instrukcji jak to samemu zrobić-generalnie troche zabawy jest z tym przyciskiem INFO w stylu "przycisnąć ileś tam razy aż wskoczy coś tam,następnie wcisnąć na dłużej i znowu krótko" już dokładnie nie pamietam-przynajmniej nie musisz w koło kopać 8) , u mnie zadziałało-przeskoczyło do nastepnego terminu przeglądowego.
No i przypomnę tylko,że wystarczyłoby trochę "przetrzepać" forum. :wink:

Pozdro

kaper 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-10-2009, 17:57   

z gory dzieki za pomoc zaraz bede probowal...a co do opcji "szukaj" to wpisywalem rozne hasla w szukajce lacznie z "periodic inspection" to wyskakiwalo ze mam dane slowo w ok 300 stronach z czego po przegladnieciu ze 30-40 dawalem sobie spokuj i zalozylem nowy temat

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 19-10-2009, 20:27   

mitsu00 napisał/a:
turboklekot słynie z dużego pragnienia na olej.
bez przesady, jak nie przekraczam 140 to nie dolewam

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 19-10-2009, 21:14   

rezon napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
turboklekot słynie z dużego pragnienia na olej.
bez przesady, jak nie przekraczam 140 to nie dolewam

No tylko jak tu latem ciac przez Niemcy i nie przekracac 140km/h :?: :? :D :rolleyes:

Odpowiedz do tematu