|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
BRZĘCZENIE W CZASIE PRZYŚPIESZANIA |
Autor |
Wiadomość |
pit2001
Nowy Forumowicz
Auto: COLT 1.3 2004 AUTOMAT 5dw
Kraj/Country: Greece
|
Wysłany: 19-10-2009, 10:40 BRZĘCZENIE W CZASIE PRZYŚPIESZANIA
|
|
|
Witam
Mam Colta z 2003 wersje japońską z automatyczna skrzynią biegów. Ten model w europie sprzedawany był chyba dopiero w 2004 roku. Używam go na Cyprze, dlatego pytam się forumowiczów o fachową poradę.
Na wstępie opiszę o co chodzi.
W czasie przyśpieszania w aucie z lewej strony od przodu słychać dźwięk jak by "elektrycznego silniczka". W momencie kiedy zdejmuje nogę z gazu dźwięk ustaje, więc wykluczyłem problemy z układem jezdnym. Jak auto stacza się na "luzie" też nie słyszę tego dźwięku. Kiedy auto stoi i przygazuje też nie słychać nic szczególnego.
Jak na razie słyszalności tych dźwięków w żaden sposób nie wpływa na osiągi Źrebaka
Czy wie ktoś z was czym jest spowodowane generowanie tego dźwięku ??? Dodam że z zewnątrz też go słychać. Czy jest się czym przejmować, czy ma tak być ? |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2009, 15:18
|
|
|
Miałem podobny problem w moim Colciaku i jego powodem była osłona umieszczona nad kolektorem wydechowym. Wystarczyło ją lekko odgiąć i niepokojące dźwięki zniknęły |
|
|
|
 |
pit2001
Nowy Forumowicz
Auto: COLT 1.3 2004 AUTOMAT 5dw
Kraj/Country: Greece
|
Wysłany: 19-10-2009, 15:21
|
|
|
Mam prośbę, czy może mi Pan/Pani wysłać jakiś schemacik gdzie tego szukać (jestem totalnym laikiem), albo jeżeli jest to możliwe przesłać zdjęcie (jeżeli Colcik jest jeszcze pod ręką).
Z góry dziękuje za pomoc
Piotr Maćkowiak
www.wmarchitekci.com.pl |
|
|
|
 |
Pexu
Mitsumaniak
Auto: Colt 1.3 | 1997
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Sty 2009 Posty: 1267 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-10-2009, 15:25
|
|
|
Osłona jest z przodu, niejako pod silnikiem. Osłona wydechu, mówiac prosto
Nadmienię, że u siebie miałem podobnie. Więc to dobry trop |
_________________ 7,60/100
 |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-10-2009, 08:20
|
|
|
Pexu napisał/a: | Osłona jest z przodu, niejako pod silnikiem. Osłona wydechu, mówiac prosto |
W Colcie CZ, osłona kolektora jest z tyłu silnika |
|
 |
|
|