Myjnia samoobsługowa |
Autor |
Wiadomość |
roobku
Forumowicz inż.
Auto: Lancer 09' 1.8 Intense
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-10-2009, 13:35 Myjnia samoobsługowa
|
|
|
Panowie i Panie jest może gdzieś w Krakowie myjnia gdzie można samemu umyć sobie autko? chodzi mi o coś takiego jak przy stacjach BP ale z możliwością mycia też szczotką/gąbką ? |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
|
Wysłany: 21-10-2009, 15:58
|
|
|
Ja znam 4 w krakowie. Opolska - Arge , Bora Komorowskiego - BP, Al. Powstańców śląskich Karher (za Arge), Wielicka - Arge. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
roobku
Forumowicz inż.
Auto: Lancer 09' 1.8 Intense
|
Wysłany: 21-10-2009, 16:11
|
|
|
HouseM napisał/a: | Ja znam 4 w krakowie. Opolska - Arge , Bora Komorowskiego - BP, Al. Powstańców śląskich Karher (za Arge), Wielicka - Arge. |
przy BP to tylko bezdotykowo można (własnie przy Bora Komorowskiego zawsze myje), chodzi mi o to żebym mógł sobie wyciągnąć wiadereczko i szczoteczke i tak umyc furkę |
|
|
|
 |
HouseM

|
Wysłany: 21-10-2009, 17:47
|
|
|
Wiadereczko i szczoteczka to pod domem. Nie widze uzasadnienia dlaczego miałbyś jeszcze za to płacić.
Ja w zimie właśnie na Arge zawsze jeżdżę. 5-6 zł za umycie Eclipsa. Jak sił nie mam i ochoty to na ręczną jadę np. na stadion Wieczysta. 12zł chłopaki zasuwają a ja w tym czasie w ciepełku oglądam sobie gazety. |
 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
|
Wysłany: 21-10-2009, 19:05
|
|
|
HouseM napisał/a: | Wiadereczko i szczoteczka to pod domem. Nie widze uzasadnienia dlaczego miałbyś jeszcze za to płacić. |
Z tego co mi wiadomo - PRAWNIE ZAKAZANE. Koszt takiego mycia pod domem to 200 zł mandatu. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
fazacz
Forumowicz

Auto: L200 rok 2006 170 KM
|
Wysłany: 21-10-2009, 19:49
|
|
|
Na bulwarowej w Hucie też jest taka myjka gdzie samemu można umyć samochodzik |
_________________ FazacZ
Mitsubishi L200 2.5DID 167KM
Felga Mak G-Five czarna 20 cali
Yokohama ADVAN S.T. V802 285/45R20 112Y
Radio CB Albrecht AE 6890
Osłony Asfir: Silnik Skrzynia Bak
Wyciągarka: PW 45 12V
 |
|
|
|
 |
HouseM

|
Wysłany: 21-10-2009, 23:31
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | HouseM napisał/a: | Wiadereczko i szczoteczka to pod domem. Nie widze uzasadnienia dlaczego miałbyś jeszcze za to płacić. |
Z tego co mi wiadomo - PRAWNIE ZAKAZANE. Koszt takiego mycia pod domem to 200 zł mandatu. |
Kwestia nomenklatury (pod domem) (pod blokiem) w pierwszym wypadku mogą mi najwyżej zza bramy pomachać |
 |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
|
Wysłany: 22-10-2009, 15:14
|
|
|
HouseM napisał/a: | Kwestia nomenklatury (pod domem) (pod blokiem) w pierwszym wypadku mogą mi najwyżej zza bramy pomachać |
Jak jakas chemia idzie prostu w grunt to chyba niekoniecznie jestes chroniony na swoim terenie... chyba ze masz odprowadzenie np. do szamba... |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
Bartek3g
Forumowicz Już mgr inż. :)
Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
|
Wysłany: 23-10-2009, 01:57
|
|
|
fazacz napisał/a: | Na bulwarowej w Hucie też jest taka myjka gdzie samemu można umyć samochodzik | dodajmy, ze zlodziejska. Ciezko umyc auto za 20zl, podczas gdy na BP opedzluje lepiej za 8zl.
Co do BP i mycia to mialem ten sam problem. Myjka nie domyjesz tak dokladnie jak gabka. Na BP na alejach (ta niedaleko cmentarza rakowickiego) jest tez reczna myjka i tam nigdy nie ma kolejek, wiec mozna w porannych albo nocnych godzinkach podjechac i opitolic z gabeczka. Dobrze najpierw go napienic, potem gabeczka a potem splukac |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
|
Wysłany: 23-10-2009, 02:11
|
|
|
Ja obmywałem do tej pory na Opolskiej w Arge. Ale bida z tym jest, bo tylko ze szlauchu/myjki nie umyjesz, a jak zaczniesz się bawić tą ichnią szczotą (którą ktoś przed chwilą mył felgi i opony = piach) to i 20zł mało za namydlanie, mycie i spłukanie. Czasami jak miałem chwilę to brałem kubełek, własna szczotę włosianą, irchę i jazda. Ale na ich szamponie bo niby zakaz mycia własnymi sprzętami i środkami. Ale to też wychodzi koło 10-12zł. A że teraz zimno się robi to stwierdziłem że wole dać te 20 złoty za mycie na ręcznej bo jeszcze woskiem mi prysną... |
|
|
|
 |
HouseM

|
Wysłany: 23-10-2009, 13:37
|
|
|
Ja na Arge zawsze mieściłem się w tych 5-7zł. Jak jest bardzo zimno albo chlapa to też mi się nie chce brudzić/moczyć i oddaje mycie w ręce profesjonalistów.
Co do mycia u siebie przed domem sprawa nie do przejścia. Policja / Straż Miejska nie mają nic do gadania. Kilka lat temu miałem myjnię ręczną w Krakowie (nie ważne gdzie) ful wyposażona , z separatorem i innymi eko -bajerami. Obok (40m dalej) konkurencja ! Koleś mył auta na podwórku przed własnym domem w centrum Krakowa. Że sprzętu nie miał żadnego , czynszu nie płacił , prądu prawktycznie nic na takie mycie nie wykorzystywał itd.. To cenę obniżył do połowy mojej ceny (5zł)
Ile razy to ja dzwoniłem na policję , straż miejska itp !! Gówno ich obchodzi że koleś wylewa brudy bezpośrednio w glebę. Odpowiedź zawsze była taka sama: Jak zacznie myć przed bramką to proszę zadzwonić. Do puki myje we własnym ogródku to ma do tego prawo a my nic zrobić nie możemy. |
 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
|
Wysłany: 23-10-2009, 15:27
|
|
|
HouseM napisał/a: | Kilka lat temu |
|
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
|