[EAxA] Chlapacze na tylnych kołach |
Autor |
Wiadomość |
fergul11
Mitsumaniak

Auto: EA2A-'98 2.0pb
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Wrz 2009 Posty: 2372 Skąd: Co.Clare
|
Wysłany: 10-10-2009, 13:53 [EAxA] Chlapacze na tylnych kołach
|
|
|
prosiłbym o zdjęcie lub rysunek podkładki która znajduje sie pomiędzy spojlerem a chlapaczem .
u mnie tej "podkładki" nie ma i chlapacz odstaje od spojlera jak uszy Urbana , chciałbym ją dorobic lub dokupic ale niewiem jak ona oryginalnie wygląda .PROSZĘ O POMOC
DZIEKI |
_________________ Mam oko na Ciebie
 |
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 24-10-2009, 20:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 10-10-2009, 19:52
|
|
|
Sprecyzuj o ktora podkladke ci chodzi, pzednia czy tylna, domyslam sie ze tylna, towar deficytowy malo kto to sprzedaje
podejrzewam ze chodzi Ci o ten czarny plastik ktory widac na tym zdjeciu
Moze TEN lub TEN allegrowicz bedzie to posiadal |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Psikus
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 981 Skąd: sosnowiec
|
Wysłany: 10-10-2009, 21:10
|
|
|
pokaż jak ci ten chlapacz odstaje,może coś zaradzimy, bo mnie się wydaje że tych podkładek które pokazał robertdg mają być jeśli nie ma chlapaczy |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2009, 23:34
|
|
|
Tu mam przednie, ale piszą w Prospekcie o zestawie....więc się pogubiłem. Numery katalogowe też zaznaczyłem.
 |
|
|
|
 |
fergul11
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-10-2009, 00:48
|
|
|
drodzy moi dzięki za podpowiedzi choć rozminęliśmy się troszkę,chodziło mi o chlapacze tylnego koła nie nakładki progów !
robertdg był najbliżej chociaż fotka mogłaby ukazać dokładniej czarny element za tylna osią zachodzący na spoiler .
mam pytanie robertgd czy to jest oryginalny chlapacz , czy zamiennik bo jest on w swym rozmiarze dość mizerny ,a może kąt z jakiego zdjęcie zostało wykonane przekłamuje?
Tak czy inaczej nie wyjasnia to zagadnienia ,a ja powtórzę- moje chlapacze odstają od bocznej powierzchni spojlera do którego są przytwierdzone na dwa blachowkręty około 1 cm częścią którą zachodzą na ów spojler , tam ewidetnie brakuje jakiegoś elementu pomiędzy chlapaczem a spojlerem/zderzakiem.Wkręty są dokręcone a chlapacz jest luźny i nad wyraz elastyczny ,pytanie czy wasze też są takie elastyczne , wygląda to nieestetycznie i zbiera się bród
robertdg,czy jesteś autorem zdjęcia jeśli tak prosił bym o przybliżenie aparatu do czarnego chlapacza po prawej stronie tarczy hamulcowej (za kołem) i obrócenie aparatu o jakieś 80stopni w płaszczyżnie poziomej tak aby uchycić wygląd tej części od strony nadkola (za kołem)
uff ale namieszałem starałem sie zrozumiale wyłożyć problem
dzieki wam "maniacy "za zainteresowanie i fatygę
[ Dodano: 11-10-2009, 23:52 ]
allle skucha robertdg nie jest twórcą foty |
 |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2009, 07:23
|
|
|
fergul11 zrob zdjecie , bo ciezko zobrazowac sobie o co biega |
|
|
|
 |
fergul11
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-10-2009, 13:03
|
|
|
problem rozwiązany .przykleiłem klejem(silikonem) do szyb, klej schnąc traci troszkę na objętości i pięknie sam dociągnął chlapacz do spojlera ,chociaż na noc pozostawiłem go lekko dociśniętego
Jazu nie słucham , ale improwizacja to moje drugie imię
dzięki za wykazane zainteresowanie mitsumaniacy , pewnie podczas użytkowania miśka będę miał jeszcze jakieś pytania do WAS |
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 12-10-2009, 16:50
|
|
|
Wiec jezeli juz rozwiazales problem to nie musze biegac z aparatem i katomierzem wokol samochodu?? |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Bodek
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 SE
|
Wysłany: 24-10-2009, 16:03 Chlapacze do wersji SE
|
|
|
Chcę kupić chlapacze do nowo nabytego pogromce szos tj. Galant 2.0 SE 98r. Znalazłem na forum jedynie temat problemu ze szparą między listwą a chlapaczem. Mam pytanie. Czy ktoś wie czy te chlapacze z tej oferty z allegro ładnie podejdą bez żadnych szpar i zakamarków do tej wersji SportEdition? Dzięki z góry:)
P.S. Sprzedający nie ma pojęcia
http://allegro.pl/item761..._alu_felgi.html |
|
|
|
 |
freefly [Usunięty]
|
Wysłany: 24-10-2009, 17:02
|
|
|
Twój link jest do ofert alufelg... |
|
|
|
 |
Bodek
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 24-10-2009, 17:10
|
|
|
Eh... do ofert części z tego samochodu |
|
|
|
 |
Psikus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-10-2009, 20:05
|
|
|
jakie szpary?? kilka dni temu montowałem oryginalne chlapacze do przodu i do tyłu i zadnych szpar nie ma. Natomiast to z allegro wydaje sie byc oryginalne ( ale nie widac bo mi sie duze zdjecie nie otwiera) - trzeba zapytac sprzedajacego po prostu. |
|
|
|
 |
Bodek
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 24-10-2009, 23:22
|
|
|
Szpary nie szpary, podkładki, zapadki nie istotne. Przejrzawszy oferty aukcji (same zamienniki) chlapaczy do galantów i przeczytawszy ten post po prostu chcę zasięgnąć małej rady bo, jak napisałem w poście wcześniejszym, sprzedawca nie ma pojęcia czy oryginalne chlapacze z modelu 2.0 16V 99r. pasują do wersji Sportedition. Co więcej wg niego mogą pasować jak widły do salonu a za późno byłoby dzwonić gdzieś do ASO. Na necie chwilę szukałem i w ogóle żadnych informacji na ten błahy problem nie znalazłem.
Psikus, chodzi mi o konkretną wersję. To że pasują do jednej wersji nie oznacza, że pasują do drugiej. |
|
|
|
 |
Psikus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-10-2009, 20:07
|
|
|
Bodek, z tego co się orinetuję, to SPORT nie mażadnych dokładek progowych więc przednie będą pasowały, z tyłu - nie jestem pewny ale przeglądając ogłoszenia na allegro itp nie rzuciło mi się nic w oczy co by się różniło od zwykłego galanta( chociaz sport moze jakąś dokładkę tylną mieć - muszą się posiadacze wypowiedzieć) Róznica natomiast jest w przypadku avance. Spróbuj się z gosciem dogadać zeby ci je przysłał,a jak nie podejdą to mu odeślesz. Poszukaj jeszcze na allegro sprzedającego z gliwic - ma całą masę gratów do galanta i może z nim się dogadasz z tymi chlapaczami |
|
|
|
 |
Bodek
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 26-10-2009, 00:21
|
|
|
Psikus, gadałem z gościem, za parę groszy mi je sprzeda więc jak nie będzie coś pasować to będę kombinował, tu coś dorobię tam coś odetnę;). |
|
|
|
 |
|