|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Największe przebiegi CZx |
Autor |
Wiadomość |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-09-2009, 19:53 Największe przebiegi CZx
|
|
|
Miałem okazję przejechać się Coltem CZ5 1.3 z przebiegiem ponad 160kkm.
Wrażenia:
- głośne zawieszenie z przodu i tyłu;
- głośny wiatrak chłodnicy;
- głośna sprężarka klimatyzacji;
- skrzynia biegów bez zastrzeżeń;
- sprzęgło ( fabryczne ! ) bez zastrzeżeń;
- silnik pszczółeczka, jak nówka.... jeździ na oleju 10W40 |
|
|
|
 |
kylly [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2009, 10:40
|
|
|
podpiszę się - przebieg mniejszy bo 110 i dodam
- skrzypienie tylnej kanapy (nigdy na stałe nie udało się go usunąć
- pomyłka z gumą "chroniącą" zderzak przedni....
- częsta nawet bardzo wymiana żarówek świateł mijania - (przynajmniej u mnie ten typ tak ma) - a wymiana jest co najmniej ciężka - choć teraz już wyrabiam się w 10 minut
- brak choćby dojazdówki (zestaw naprawczy nie wzbudza mojego zaufania)
-
ale i tak samochód z czystym sumieniem polecam (a i "starsza" wersja czyli taka jaką mam bardziej mi się podoba wizualnie - na "nowego" colta się nie skuszę - teraz biorę pod uwagę lancera jeśli coś mi się przypomni napiszę |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2009, 12:13
|
|
|
Zgadzam się jak najbardziej z żarówkami świateł mijania. Średnia żywotność w moim przypadku 10-15kkm. Rozważam opcję HID; spryskiwacze wstawiane - automatyczne + pompa wysokociśnieniowa + miękki oddzielny zbiornik. Pracuję także na układem samopoziomowania, da się to zrobić bez większych problemów. Czujniki położenia planuję tylko w tylnym zawieszeniu - jest to legalna opcja. Szacowany koszt około 700pln, jak sobie nie licząc robocizny. |
|
|
|
 |
10wojtek10
Forumowicz
Auto: Lanc/Colt/Pajero
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Wrz 2009 Posty: 69 Skąd: katowice
|
Wysłany: 24-10-2009, 22:10
|
|
|
jaceksu25
Jak zrobisz xenon w colciku to pochwal się z efektu. Zwłaszcza poziomowanie i spryskiwacze są ciekawostką... |
|
|
|
 |
|
|