Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Chooper
25-10-2009, 08:35
[Cari 1.9DI-D] Podświetlanie komputera padło...Co zrobić?
Autor Wiadomość
tomi0112 
Forumowicz

Auto: Mistubushi carisma
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 24-10-2009, 21:17   [Cari 1.9DI-D] Podświetlanie komputera padło...Co zrobić?

Od nie dawna jestem posiadaczem carismy 2 z 2000r 1.9 di-d.Problem polega na tym,że komputer na środku deski nie jest podświetlany...Nie wiem czy muszę wymienić żarówki?Jeśli tak to jak to zrobić?Czy muszę demontować środkowy kokpit?Jeśli tak to jak to zrobić?od czego zacząc? Znalazłem odpowiedź na to pytanie ale do carismy w starszym wydaniu.Dziękuję z góry

marcinleo85 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 2000r, 1.9 DiD,Comfort
Wysłany: 24-10-2009, 22:44   

Witam.
komputer podświetlany jest 3 żaróweczkami T5 w oprawkach. aby sie do nich dostać musisz zdemontować najpierw radio (zależy jakie masz, ja mam nieoryginalne i musiałem najpierw je wyciągnąć i odpiąć przewody) następnie demontujesz środkowy kokpit (przymocowany jest za pomocą zatrzasków. najłatwiej złapać dwoma rękami po bokach tam gdzie jest otwierany schowek na dole i wyciągnąć do siebie, a następnie delikatnie wcisnąć śrubokręt płaski miedzy ten kokpit a resztę deski dokładnie nad pokrętłem do zamykania nawiewów u góry, gdyż tam jest drugi zatrzask). Po wypięciu z zatrzasków odpinasz kabelki od awaryjnych i to masz gotowe:)
Po demontarzu kokpitu musisz sie przyjżeć gdyż obudowa komputera jest przymocowana 2 śrubkami skierowanymi do góry (w stronę sufitu) odkręcasz je i wyciągasz zatrzask który umieszczony jest na koncu obudowy komputera od strony szyby.
I gotowe :lol: :lol: :lol: :lol:
Żarówki są wkręcone od góry:)
Mam nadzieje że zrozumiesz mój opis :lol:
Jakbyś coś jeszcze potrzebował to pisz:)

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 25-10-2009, 08:35   

tomi0112 napisał/a:
Znalazłem odpowiedź na to pytanie ale do carismy w starszym wydaniu

Do poliftingowej też jest, w co najmniej dwóch tematach.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi