|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Chooper 25-10-2009, 08:35 |
[Cari 1.9DI-D] Podświetlanie komputera padło...Co zrobić? |
Autor |
Wiadomość |
tomi0112
Forumowicz
Auto: Mistubushi carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-10-2009, 21:17 [Cari 1.9DI-D] Podświetlanie komputera padło...Co zrobić?
|
|
|
Od nie dawna jestem posiadaczem carismy 2 z 2000r 1.9 di-d.Problem polega na tym,że komputer na środku deski nie jest podświetlany...Nie wiem czy muszę wymienić żarówki?Jeśli tak to jak to zrobić?Czy muszę demontować środkowy kokpit?Jeśli tak to jak to zrobić?od czego zacząc? Znalazłem odpowiedź na to pytanie ale do carismy w starszym wydaniu.Dziękuję z góry |
|
|
|
 |
marcinleo85
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 2000r, 1.9 DiD,Comfort
|
Wysłany: 24-10-2009, 22:44
|
|
|
Witam.
komputer podświetlany jest 3 żaróweczkami T5 w oprawkach. aby sie do nich dostać musisz zdemontować najpierw radio (zależy jakie masz, ja mam nieoryginalne i musiałem najpierw je wyciągnąć i odpiąć przewody) następnie demontujesz środkowy kokpit (przymocowany jest za pomocą zatrzasków. najłatwiej złapać dwoma rękami po bokach tam gdzie jest otwierany schowek na dole i wyciągnąć do siebie, a następnie delikatnie wcisnąć śrubokręt płaski miedzy ten kokpit a resztę deski dokładnie nad pokrętłem do zamykania nawiewów u góry, gdyż tam jest drugi zatrzask). Po wypięciu z zatrzasków odpinasz kabelki od awaryjnych i to masz gotowe:)
Po demontarzu kokpitu musisz sie przyjżeć gdyż obudowa komputera jest przymocowana 2 śrubkami skierowanymi do góry (w stronę sufitu) odkręcasz je i wyciągasz zatrzask który umieszczony jest na koncu obudowy komputera od strony szyby.
I gotowe
Żarówki są wkręcone od góry:)
Mam nadzieje że zrozumiesz mój opis
Jakbyś coś jeszcze potrzebował to pisz:) |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 25-10-2009, 08:35
|
|
|
tomi0112 napisał/a: | Znalazłem odpowiedź na to pytanie ale do carismy w starszym wydaniu |
Do poliftingowej też jest, w co najmniej dwóch tematach. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
|
|