|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8 TD] Grzanie świec pajero 2,8TD |
Autor |
Wiadomość |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 25-10-2009, 07:37
|
|
|
Kontrolkę od grzania świec masz na pewno, ale prawdopodobnie przepaliła się żarówka.
Jeśli przygasają ci kontrolki to znak że gdzieś masz zwarcie, albo silniczek tylnej wycieraczki ma bardzo ciężko. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Zasiew
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero exeed
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 25-10-2009, 10:36
|
|
|
Tylko ze ten srebrny przycisk jest pod wlacznikiem tylnej wycieraczki...nie wiem do czego on sluzy. W jakim miejscu znajduje sie kontrolka do grzania swiec? Dziekuje za odpowiedz. |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 25-10-2009, 18:50
|
|
|
jak sie nie myle to pod obrotomierzem na dole po lewej |
|
|
|
 |
ryba
Forumowicz
Auto: Pajero 2,5TD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 76 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-10-2009, 06:42
|
|
|
Witam,
Zasiew, nie wszystkie pajero maja kontrolki od swiec zarowych.(Modele z szybkim grzaniem swiec ich nie posiadaja).Nazywa sie to chyba quick glow system albo jakos podobnie...
Co do srebrnego przycisku to moze byc od swiec, ale nie musi (dogrzewanie).U mnie poprzedni wlasciciel zmienil swiece na wolno grzejące, dlatego musial zrobic takowy pstryczek elektryczek co by rozgrzac swieczki. Uwazaj na jedna rzecz,U mnie fachura bezposrednio pociagnal kabelek ( niezbyt gruby)od aku do pstryczka a z pstryczka do swiec (bez bezpiecznika, przekaznikow itp %%$&#&^^&%#&^)Takie zalatwienie sprawy to tragedia, spalenie kabla to kwestia czasu. Przerobilem to po swojemu (dodalem przekazniki, bezpiecznik itp...) Jak nacisniesz teg guzik to powinienes uslyszeć pstryk przekaznika.Jezeli tego nie uslyszysz a tylko przygasna kontrolki to dla wlasnego spokoju i bezpieczenstwa lepiej zrob przeglad tworczosci poprzedniego wlasciciela.
Czasami takie rzeczy porobione sa z elektryka ze az rece opadaja...
Pozdrawiam
[ Dodano: 27-10-2009, 06:56 ]
zerknij tu:
http://www.sferamydlo.com...s%b3ugi/028.jpg
http://www.sferamydlo.com...s%b3ugi/030.jpg |
|
|
|
 |
pajerak
Forumowicz pajerak

Auto: pajero 2.5 TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 70 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 27-10-2009, 17:50
|
|
|
Mam moduł sterowania świecami żarowymi do Pajero 2.8 TD !!!! Jagby cuś to tanio oddam !!!! Pozdro !!!! |
|
 |
Zasiew
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero exeed
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 28-10-2009, 23:48
|
|
|
Dzieki ryba za odpowiedz...Tak wiec czeka mnie troche zabawy z elektryka, bo na pierwszy rzut oka jest jak mowiles, kabel do aku i to wszystko. |
|
|
|
 |
|
|