Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Radio CD do Carismy
Autor Wiadomość
robo_k
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2006, 09:13   Radio CD do Carismy

Wiem że ten temat był już poruszany jakiś rok temu, ale mam pytanie jakie i czy wogóle mogę wstawić jakieś radio z CD żebym mógł sterować funkcjami komputera ?? Teraz posiadam radio ph1000 może gdzieś mozna kupić nowszy model ?? Jak tak to może ktoś się orientuje jaka jest jego cena ??

deadly
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2006, 09:47   

2 miesiące temu na allegor kupiłem CD w142 dałem za to 400zł czyli chyba raczej droga rzecz. Ogólnie cieżko dostać na allegro widziałem nawet po 800 :(
pozdro

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-08-2006, 17:14   

Hej! A czy nie wiecie, czy można zamontować jakąś nie fabryczna zmieniarke??
:mrgreen:

tomekszymczyk
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2007, 00:05   

Oczywiście można wstawic inne radyjko (sam wynieniałem na cd/mp3) ale po pierwsze we fabrycznym radiu(na kasety -1.8 gdi 2000 rok) jest inna wtyczka-nie standardowa po drugie nie da sie juz zmieniac wszystkich parametrów centralnego wyswietlacza-poprzednio klawiszem DISP zmieniałem pomiedzy chwilowym zuzyciem paliwa,predkoscia,mozliwym do przejechania dystansem itd. a teraz moge tylko resetowac wybrany wczesniej parametr(naciskajac ponad 2 sek ten lewy guziczek tuz pod wyswietlaczem)-więc za pomoca fabrycznego radia przed wymiana ustaw sobie co chcesz za parametr widziec ,wymontuj radio,potem albo dostaniesz jakas przejsciówke albo trzeba tak jak ja obciąc wtyczke i połaczyć poprzez kostke z wtyczka do radia które chcesz zamontować-trzeba patrzec na shemat z fabr radia i uzywajac shematu nowego radia odpowiednio przemienic kabelki-mowa tu o tej najwiekszej wtyczce mniejsza tylko odłącz (bomba291@tiscali.co.uk)

jedras 
Forumowicz

Auto: CARISMA1.8GDI '01/MSS1.3 '00
Wysłany: 15-01-2007, 01:45   

Panowie pytanko mam

Przepalily mi sie w ph2000 dwie zarowki ktore podswietlaja wyjmowany panel z numeracja stacji. Jakie tam sa zarowki i jak sie dostac do nich zeby je wymienic. Prosze o instruktarz dla elektronika laika
MSS 1.3 2000

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 15-01-2007, 07:15   

pewnie sie nie dowiesz, zanimnie rozbierzesz radia i nie sprawdzisz, ale na mój gust, to są tam takie malutkie żaróweczki, co wyglądają jak diody, i na zakończeniach mają druciki, które przylutowuje się do płytki od panelu czołowego radia.

Zrób foto rozebranego radia , to powiem Ci, czy mam takie żaróweczki do wydania :)

jedras 
Forumowicz

Auto: CARISMA1.8GDI '01/MSS1.3 '00
Wysłany: 15-01-2007, 23:50   

......jak ja sie zabiore za to radio to po zlozeniu raczej nie bedzie dzialalo...........
MSS 1.3 2000

arojter
[Usunięty]

Wysłany: 09-07-2007, 18:46   

Witam jestem tu nowy, mam zamiar kupić carismę 1.9 TD 2000 rok. mam pytanie czy jeżeli w samochodzie jest zamontowane nie oryginalne radio to czy jest możliwość korzystania z komputera ( jakie jest spalanie paliwa itd.) i czy komputer się włącza tylko podczas jazdy bo ostatnio przy włączonym silniku był podświetlony tylko zegar i data? Wiem że może piszę trochę chaotycznie, sorki. Proszę o podpowiedż

jaceko
[Usunięty]

Wysłany: 09-07-2007, 20:44   

Panowie ja mam pytanko czy ktos uzywa co takiego w swoich samochodach z radiem na kasety
http://www.allegro.pl/ite...del_129zl_.html

Chodzi mi głównie o jakość dzwięku i jak to sie sprawuje??

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2007, 08:20   

Ja używam kasety adaptera
http://www.allegro.pl/ite...everse_mp3.html
i do tego zwykłej mp3 którą zakosiłem córce :lol: .Miałem duże obawy co do tego wynalazku,ale myślę 10 zł nie majątek.Jeżeli chodzi o dzwięk to zostałem bardzo mile zaskoczony.Gra czyściej niż np.RMF.Nie jestem jakimś audiofilem i mnie to wystarcza,a koszt niewielki.O transmiterach słyszałem że gubią częstotliwość/Szczególnie jak dużo po kraju jeżdzisz to należy go przestawiać.Możesz mieć zakłucenia wywołane tel.komórkowym,liniami wysokiego napięcia itd.A najgorsze że z gniazda zapalniczki toto wystaje i jeszcze mp3 pod to musisz podpiąć.sprawdz kasete,jest dużo taniej.

daro.do
[Usunięty]

Wysłany: 11-07-2007, 12:15   1.9td 2000r.

arojter napisał/a:
Witam jestem tu nowy, mam zamiar kupić carismę 1.9 TD 2000 rok. mam pytanie czy jeżeli w samochodzie jest zamontowane nie oryginalne radio to czy jest możliwość korzystania z komputera ( jakie jest spalanie paliwa itd.) i czy komputer się włącza tylko podczas jazdy bo ostatnio przy włączonym silniku był podświetlony tylko zegar i data? Wiem że może piszę trochę chaotycznie, sorki. Proszę o podpowiedż

Tak się składa że mam taką właśnie carismę.wskazania wyświtlacza to;temperatura zewnnętrzna,data,godzina i info RDS.Komputera o którym piszesz tam nie ma.Oryginalne radio pozwala na odczytywanie RDS radia i ustawienie jasności środkowego wyświetlacza.

phot 
Forumowicz
Tomek

Auto: carisma 1.9 did i skodzitsu;)
Wysłany: 11-07-2007, 12:53   

Z transmiterami mp3,nadajnikami radiowymi do palmow czy kasetami ktore zastepuja cd to jest taka kwestja - zalezy na co sie czlowiek w aucie nastawia odnosnie dzwieku... Osobiscie bardzo lubie sluchac muzyki w aucie i szczerze mowiac czuje roznice gdy utwor jest grany z cd a z mp3 (chodz oczywiscie doceniam niewatpliwy fakt ze mp3jek na plycie miesci sie pare godzin) mp3ki sa "sprasowane" jakby nieco... Ale w dluzsza trase uzywam mp3 poniewaz wiecej kawalkow na mniejszej ilosci plyt. Z wynalazkow podlaczanych mp3 do serii najfajniejszy wg mnie jest nadajniczek FM dostepny w mediamarkcie na minijacka - testowalem juz dosc dawno jak znajomy z zachodu przywiozl - dziala na naprawde niezle odleglosci wiec do standardowego odsluchu w aucie spelnia swoje zadanie aczkolwiek sam nie stosuje:)

Co do kompa i wyswietlacza oraz radia - zmienilem na radyjko z poprzedniego auta przy czym przy zmianie trzeba sobie ustalic ktory parametr ze standarodwych zwiazanych ze spalaniem chcemy miec poniewaz steruje zmiana funkcja disp w firmowym radiu. Ja zdecydowalem sie na srednie spalanie poniewaz zasieg moze sie zmieniac w zaleznosci od stylu jazdy czy miasto/trasa a spalanie chwilowo nie daje praktycznie zadnego obrazu niczego;) Szczerze mowiac spalanie srednie tez nie jest wedlug mnie super dokladne - komputer to troche taki gadzet. Fajnie ze pokazuje godzine i temperature... Niestety firmowego RDS'u w wysiwetlaczu komputera nie mam teraz ale mam w radiu i szczerze to mi na nim bardzo nie zalezy...

Podsumowujac wedlug mnie - jak masz troche chopla na punkcie muzy to walcz z radiem i ciesz sie zabawkami a jak nie lubisz kombinowac i lubisz jak sobie gra ale niekoniecznie i jezdzisz z pasazerami i czesciej rozmawiasz to zostaw firmowke i wstaw zmieniarke lub dokup adapterek.
Pozdrawiam
PS: ale wypracowanie napisalem;) ciekawe czy ktos to przeczyta;):D

paleoas
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2007, 08:21   

Witam
Ostatnio na alegro widziałem oryginalne radio (CD) mitsubishi colt (z nowego modelu), w opisie było że odtwarza mp3, jak porównałem zdjęcia tyłów to ma identyczne złacza jak radio do carismy a z przodu wielki klawicz DSPL. Mozliwe że będzie paswać (pewności nie mam). Niesteety aukcji już nie ma, więc nie ma linka :(

andy1
[Usunięty]

Wysłany: 16-09-2007, 22:55   

a więc jest takie radio:
http://www.allegro.pl/ite...bishi_colt.html
będzie pasowało do carismy?

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 16-09-2007, 23:01   

kostka do kabli tak, kostka do wyświetlacza centralnego na 99% nie, a już tu a forum były takie przypadki niepasujacej kostki od wyświetlacza, ponieważ nie ma do tego schematów, to nikt sobie z tym jeszcze nie poradził

Odpowiedz do tematu