|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
demotaż/wymiana żarówek tablicy rejestracyjnej... o co chodz |
Autor |
Wiadomość |
w_dobro
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DID 2006 Raliart
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 91 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 30-10-2009, 17:06 demotaż/wymiana żarówek tablicy rejestracyjnej... o co chodz
|
|
|
Witam
Na wstępie zaznaczam że funkcji SZUKAJ użyłem i nie odnalazłem odpowiedzi
Jak wyjąc te lampki nie posiadając tego super narzędzia MMC Poland????
Nie będę jechał z żarówką do serwisu |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 30-10-2009, 17:12
|
|
|
w_dobro, uzyc precyzyjnego srubokrecika plaskiego, lampka jest na zatrzask, wkladasz srubokrecik delikatnie z lewej strony przesuwasz lampke delikatnie w prawo i wysuwasz jej lewa strone w dol, po czym lampka wychodzi cala i masz dostep do zarowki |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
w_dobro
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DID 2006 Raliart
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 91 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 06-11-2009, 15:06
|
|
|
Kolego powiedz mi proszę do wnęki między plastik (szary na zdjęciu) a lamkę czy pomiedzy elementy lampki(czarne plastiki)
W A czy B... A jest dość szeroki .. tam wejdzie taki bolszy śrubokręt... lampka się nie przesuwa z prawo.....??????ani drgnie..
A tak na marginesie.. co za idiotyczne rozwiązanie... |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 06-11-2009, 15:15
|
|
|
Ja u siebie w MSS wymieniałem, ale przyznam się szczerze że nie pamiętam jak to było. Zajęło mi to 5 min. Trzeba to robić z wyczuciem i najlepiej w cieple żeby się plastiki nie połamały. |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 06-11-2009, 19:58
|
|
|
w_dobro, jak przyjrzysz sie dokladnie schematowi ktory podstawiles na poczatku w poscie i swojemu zdjeciu, to z latwoscia powinienes wydeukowac punkt "A", zrób tak jak pisze cns80, w cieplym miejscu, najlepiej zeby samochod byl nagrzany, czyli postal troche czasu w cieplym, gdyz te plastyki sa bardzo delikatne, jezeli nie bedzie to podatne na delikatne odchylanie srubokrecikiem, to nie rob nic na sile zeby nie polamal sie zatrzask.
Robisz tak jak pisalem wczesniej, wsuwasz srobokrecik, odchylasz delikatnie cala lampke w prawo i od strony wsunietego srubokreta powinna lampka wysunac sie w dol, oczywiscie jak troszke odejdzie w dol to wyciagnij srubokret a nastepnie delikatnie sobie pomagaj nim wyciagac lampke, zauwaz tak jak na rysunku, sprezynka zatrzaskowa CLAW B jest po prawej stronie, wiec jak juz troche opuscisz lampke w dol to przesun ja w lewo i powinna cala wyjsc bez problemu, odkrecasz oprawke, wymieniasz zarowke i montujesz swiatelko |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|