|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] układ elktryczny |
Autor |
Wiadomość |
Cezary6803
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma DID 2002 (115kM)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-11-2009, 15:45 [Cari 1.9DI-D] układ elktryczny
|
|
|
Witam wszystkich Na tym forum jestem nowy i dopiero zdobywam wiedzę i doświadczenia związane z Miśkami. W maju kupiłem Carisme z 2002 r. z silnikiem DID - 85 kW. Przez lato wszystko było ok, ale teraz przy chłodach i opadach nie wiadomo dlaczego załączyły się obydwa wentylatory na chłodnicy i jak tylko kluczyk przekręcę na start zaczynają kręcić bez względu na temperature silnika i otoczenia. Elektryk sprawdził czujnik temperatury i przekaźniki sterujące wentylatorami. Mówi że są sprawne. Czy ktoś z Forumowiczów spotkał się z podobnym problemem i jak go rozwiązał? Czy są jakieś inne elementy elektroniczne sterujące pracą wentylatorów? Układ chodzi tak jakby w stanie awaryjnym, jakby komputer główny czegoś nie widział, tylko nie wiem czego? Proszę o pomoc |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 01-11-2009, 22:01
|
|
|
a klima czasem nie zapięta ? |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Cezary6803
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma DID 2002 (115kM)
|
Wysłany: 02-11-2009, 07:43
|
|
|
Dzięki za zainteresowanie tematem,
Nie wiem co to znaczy "zapięta", ale jeśli chodzi o stan włączenia - to nie jest włączona, a jesli chodzi o czujnik cisnienia na klimatyzacji to ponoć też jest wszystko dobrze.
[ Dodano: 15-11-2009, 00:32 ]
Witam ponownie na Forum. Jak na razie problemu nie rozwiązałem ale po badaniu komputerowym okazuje się, że jest błąd w cewce zasilania przekaźnika wentylatora. Niestety, nie mam schematu elektrycznego do modelu Carisma DID 85 kW, rok produkcji 2001. Jesli ktos wie, gdzie taki schemat znaleźć, badzo proszę o podpowiedź. Na razie bładzę jak we mgle, bo to co znalazłem w netcie konczy sie na roku 2000. |
|
|
|
 |
|
|