WAKACYJNA WYPRAWA |
Autor |
Wiadomość |
amster
Nowy Forumowicz amster
Auto: Pajero II LWB 2.5, Galant td
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-10-2009, 22:02
|
|
|
niezła trasa - prawie jak z Elbasan do Tirany - tylko pewnie ruch większy. |
Ostatnio zmieniony przez amster 30-10-2009, 21:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
KorreS
Forumowicz

Auto: Chrysler T&C 3.8 LTD S&
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 65 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30-10-2009, 12:54
|
|
|
Mnie Rumunia chodzi po głowie od jakiegoś roku.
Jak na złość jak się nic nie dzieje to się nic nie dzieje a tu w tym tygodniu dostałem już 2 propozycje wypraw: jedną do Maroko a drugą przez Rosję na daleki wschód.
Aż mi się gorąco zrobiło ale po chwili gdy zacząłem rozsądnie kalkulować to okazało się że fundusze na ten rok są już na wykończeniu a i Jeepek do takich wyjazdów (poza Rumunią) jest raczej średnim wyborem ze względu na silnik (4.0L i spalanie ok. 20l/100).
Poza tym sam wyjazd to jedno a wyposażenie i przygotowanie auta i siebie na taką podróż to drugie. Przydałby się jakiś sponsor... |
_________________ Gdy posiadacz Land Rovera spojrzał na Jeep'a i pogardliwie rzucił:
- Co to jest?
w odpowiedzi usłyszał:
- To jest auto, na które nikt nigdy nie powie 'landrower'. W przeciwieństwie do Twojego auta, na które większość mówi 'dżip'. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 31-10-2009, 07:07
|
|
|
Cytat: | Mnie Rumunia chodzi po głowie od jakiegoś roku. | Marku, Rumunię mogę śmiało polecić.
Ze względu na krajobrazy, bezproblemowe przejazdy po terenach gdzie indziej nieosiągalnych ale i ze względu na koszty.
Mój 10-cio dniowy wyjazd zamknął się w kwocie 1800 pln łącznie z paliwem!
I to też dużo, bo drugą noc spaliśmy w czterogwiazdkowym (jak na ich standardy) hotelu za który zapłaciłem ponad 300 pln, a to dlatego, że zrobiliśmy integrację grupy "na bogato". |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
|
|
|
 |
amster
Nowy Forumowicz amster
Auto: Pajero II LWB 2.5, Galant td
|
Wysłany: 31-10-2009, 13:05
|
|
|
Nasza Albania zamknęła się kwotą 1000 Euro (2 osoby w aucie) - w tym 3 noclegi w dobrych hotelach, bilety wstępu, paliwo, żarcie...
Na Rumunię się piszę. |
|
 |
KorreS
Forumowicz

Auto: Chrysler T&C 3.8 LTD S&
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 65 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 31-10-2009, 20:27
|
|
|
Jacku, mnie namawiać nie musisz
Mam kolegę, który robi to 2x do roku
Mieliśmy w tym roku jechać razem ale niestety finanse nas trochę zastopowały (głównie jego bo warsztat otworzył więc i byznesu pilnowac musi, żeby się kręcił).
Na razie robię pewne kroki w kierunku zmiany powozu
Czy sie uda? Czas pokaże...
Szukam sponsora... |
_________________ Gdy posiadacz Land Rovera spojrzał na Jeep'a i pogardliwie rzucił:
- Co to jest?
w odpowiedzi usłyszał:
- To jest auto, na które nikt nigdy nie powie 'landrower'. W przeciwieństwie do Twojego auta, na które większość mówi 'dżip'. |
|
|
|
 |
piotras
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 392 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-11-2009, 20:34
|
|
|
Na Rumunie tez się pisze muszę tylko znaleźć opiekunkę do dziecka albo poczekać troszkę aż podrośnie (na razie ma 7 miesięcy). Zwykłym seryjnym Pathfinderem chyba da rade to ogarnąć bez problemu tak żeby go nie poobijać ? Chyba że macie jakieś sugestie w co dozbroić samochód - osłony pod podwoziem, lepsze ogumienie (tzn. bardziej terenowe) - ja nie mam doświadczenia w dłuższych wyprawach tego typu stad na pierwszą nie chce jechać sam |
_________________ Colt CJ0 1.6 GLX '97
Maciek Wisławski Edition
sprzedany 16.06.2008
Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm
 |
|
|
|
 |
|