Problem z biegami |
Autor |
Wiadomość |
okidoki [Usunięty]
|
Wysłany: 09-08-2006, 19:44
|
|
|
Tulejke dorobilem ze stali 45 a te nasadki z kolnierzem z teflonu na wzór starych. natomiast co do blokady to przesunolem ta blokade na max odleglość od drążka skrzyni biegów, ale musze powiedzieć ze nie probowalem wijac 5 ze sciagnieta blokada. na weekendzie sprobuje |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Sie 2005 Posty: 1620 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 09-08-2006, 20:55
|
|
|
jak nie wbijesz bez blokady to moze byc taki przypadek jak u mnie. Okazalo sie ze odkrecila sie sruba trzymajaca piaty bieg. I teraz tak: mechanik ktory mi to wymienial (kupilem komplet do piatki na allegro za 100 zl chyba) powiedzial ze gdybym zjawil sie z tym od razu to wystarczyloby przykrecic spowrotem a tak to ta zebatka po prostu sie w duzej mierze zmielila. Moze warto szybko zadzialac. |
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 09-08-2006, 21:01
|
|
|
okidoki napisał/a: | Tulejke dorobilem ze stali 45 a te nasadki z kolnierzem z teflonu na wzór starych. |
ale jak dorobiles?? skoro stara byla zuzyta - to dorobiles na jej wzor nowa, juz zuzyta, |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
okidoki [Usunięty]
|
Wysłany: 10-08-2006, 08:25
|
|
|
hehhe to dobre. jezeli pisalem o dorbieniu na wzor starych to chodzilo mi o zachowanie ksztaltow i proporcji. zreszta przesle ci rysunek na te tulejki to sam ocenisz.
natomiast wczesniej mialem problem z 1 i wstecznym ale wygladzilem tulejke papierem sciernym i posmarowalem smarem i jak reka odjal. |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 10-08-2006, 11:04
|
|
|
okidoki, tak na przyszłość - komplet tulejek kupisz w ASO Volvo poniżej 100zł. Mi by się nie chciało dorabiać |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
|