|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Eclipse 4 generacja |
Autor |
Wiadomość |
moskowal
Nowy Forumowicz
Auto: Ford Cougar 2.5l V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-10-2009, 16:54 Eclipse 4 generacja
|
|
|
Witam!
Próbowałem znaleźć coś na forum odnośnie Eclipsa 4G ale nic konkretnego nie udało mi się wyszukać. Jeśli już jest coś związane z tym o co będę się was pytał to proszę o linka
A więc, w przyszłym roku zamierzam kupić Eclipsa 4G z silnikiem 2,4l. Chciałbym się coś więcej dowiedzieć na temat tego samochodu od osób które miały bądź mają kontakt z tym samochodem. W internecie nic konkretnego nie znalazłem więc udałem się do was o pomoc. Chodzi mi o takie informacje jak: ogólne wykonanie samochodu, spalanie, ceny części, słabe punkty, zalety i w jakim zakresie obrotów ma największy moment obrotowy.
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bartek3g
Forumowicz Już mgr inż. :)
Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 216 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-10-2009, 18:43
|
|
|
moskowal napisał/a: | ogólne wykonanie | swietnie sie prowadzi, swietnie wykonany, wnetrze jest piekne.
moskowal napisał/a: | spalanie | 2.4 to ok 8-9 na trasie 10-12 miasto.
moskowal napisał/a: | ceny części | w autoryzowanym serwisie w Krakowie ceny kosmiczne, jesli ciagniesz ze stanow i innych zrodel stosunkowo tanie.
moskowal napisał/a: | słabe punkty | ten silnik, dosc wolny, pomysl o 3.8 V6 bo wbrew obiegowym opinia nie ma duzo wiekszego spalanai!! moskowal napisał/a: | zalety | auto z dusza....co tu duzo gadac.
moskowal napisał/a: | w jakim zakresie obrotów ma największy moment obrotowy. | nie wiem, czy to istotne? |
|
|
|
 |
ECLIPS [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2009, 00:14
|
|
|
manuala 2,4 jeszcze mozna zakupic,w automacie odradzam
jedyne sensowne rozwiazanie 3,8 |
|
|
|
 |
Thou
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
|
Wysłany: 31-10-2009, 14:38
|
|
|
Nie zapominajmy o tym, że Eclipse nie ma być autem stricte sportowym tylko ładnym trzydrzwiowym coupe. Automatem w wersji 2.4 świata nie podbijemy ale dynamika auta jest jak najbardziej dobra, 160 koni pozwoli trochę powariować, w dodatku jeśli wiesz, że bedziesz w większości jeździł po mieście to jest to bardzo wygodne rozwiązanie.
Słabych punktów jak na razie nie odkryłem, wnętrze jest świetne jak na amerykańskie auto super fotele zapewniające dobre trzymanie boczne. |
|
|
|
 |
MATi1G
Forumowicz
Auto: Eclipse 1G N/A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 337 Skąd: WWA/Raszyn
|
Wysłany: 03-11-2009, 14:17
|
|
|
3.8 V6 pięknie brzmi i jezdzi ale nie lekceważył bym 2.4 tak szybko i pochopnie dla tunerów jest to bardzo dobra i rozwojowa jednostka pod turbo w stanach sie już tego troche kręci wystarczy czytac forum chłopaków z USA 4Gclub ,z tym że tam tylko po angielsku |
|
|
|
 |
|
|