|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DID] [SILNIK] Dławi się przy zwiększaniu obrotów |
Autor |
Wiadomość |
tede84
Nowy Forumowicz
Auto: SPACE STAR 2002 1,9 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-11-2009, 23:30 [MSS DID] [SILNIK] Dławi się przy zwiększaniu obrotów
|
|
|
Witam zaobserwowałem w moim MSS dziwne zjawisko w czasie jazdy-przy przyspieszaniu lub podjeździe pod górkę (a więc przy zwiększonym obciążeniu-jednak bez żyłowania jakieś 2000-2500 obrotów )- auto potrafi się zadławić-wyczuwa się lekkie szarpnięcie i słychać jakby cichy stuk czy tyknięcie, jednocześnie zdarzyło się, że w tym momencie miga kontrolka (nie zauważyłem która ale wydaje się, że koloru czerwonego i umieszczona gdzieś po prawej stronie, kolo check engin i tej od spryskiwaczy- czy znajduje się tam taka i co może oznaczać?).
Proszę o rade co może być przyczyną tych problemów i jak można im zapobiec????? (może ma to coś wspólnego z turbiną???)
dzięki za pomoc |
Ostatnio zmieniony przez cns80 28-11-2009, 19:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 05-11-2009, 17:57
|
|
|
tede84 napisał/a: | jednocześnie zdarzyło się, że w tym momencie miga kontrolka (nie zauważyłem która ale wydaje się, że koloru czerwonego i umieszczona gdzieś po prawej stronie, kolo check engin i tej od spryskiwaczy- czy znajduje się tam taka i co może oznaczać?). | Ty nam powiedz, która to kontrolka - nikt tu nie jest jasnowidzem. Albo się dobrze przyjrzyj i na postoju sprawdź, która kontrolka się zapalała, albo zajrzyj do instrukcji (którą znajdziesz w Dziale Download) co to się tam świeciło. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
WBB [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2009, 18:00 odp
|
|
|
Ja polecam w pierwszej kolejności podłączenie samochodu do KTS -a jeżeli nie będzie żadnych błędów, pozostanie szukanie. Co do turbiny to proponuję podczas jazdy wyłączyć radio i posłuchać pracy silnika i turbiny której pracę słychać wyraźnie przy obrotach od 2tyś w górę. |
|
|
|
 |
tede84
Nowy Forumowicz
Auto: SPACE STAR 2002 1,9 DID
|
Wysłany: 05-11-2009, 23:57
|
|
|
JCH napisał/a: | tede84 napisał/a: | jednocześnie zdarzyło się, że w tym momencie miga kontrolka (nie zauważyłem która ale wydaje się, że koloru czerwonego i umieszczona gdzieś po prawej stronie, kolo check engin i tej od spryskiwaczy- czy znajduje się tam taka i co może oznaczać?). | Ty nam powiedz, która to kontrolka - nikt tu nie jest jasnowidzem. Albo się dobrze przyjrzyj i na postoju sprawdź, która kontrolka się zapalała, albo zajrzyj do instrukcji (którą znajdziesz w Dziale Download) co to się tam świeciło. |
Sprawdziłem w instrukcji, wygląda na to, że może to być kontrolka ostrzegawcza przegrzania, ale temperatura wg. wskaźnika jest ok(po za tym ta kontrolka miga bardzo szybko i nie za każdym razem, wiec nie jestem pewny w 100%). |
|
|
|
 |
|
|