|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: robot 10-02-2007, 18:22 |
[CARI DID]Check engine swieci sie po wymianie filtru paliwa? |
Autor |
Wiadomość |
dymek1220 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2006, 14:15 [CARI DID]Check engine swieci sie po wymianie filtru paliwa?
|
|
|
dlaczego kontrolka check engine swieci sie po wymianie filtru paliwa, zmieniłem filtr paliwa, odpowietrzyłem układ, i uruchomiłem ale kontrolka nie zgasła i swieci sie cały czas. Jaka może być tego przyczyna? czy mają na to wpływ przewody podłączine do filtru paliwa?? sygnalisuje stan paliwa w filtrze?? ale w takim wypadku samochód zgaśnie skoro nie byłoby paliwa, prosze o pomoc, mój samochód space star 1.9 did 116Hp.. |
Ostatnio zmieniony przez robot 10-02-2007, 18:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 27-12-2006, 14:19
|
|
|
dymek1220, witaj - moj post raczej nie pomoze Ci rozwiazac problemu z CE ale z forum.
Nie zamieszczaj wiecej na forum 3 tematow o tym samym.
No i nastepnym razem popatrz gdzie zamieszczasz temat - dzial Ogloszenia i Problemy dotyczy dzialania forum a nie problemow z samochodami. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
dymek1220 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2006, 15:13
|
|
|
ja wiem, jestem tu pierwszy raz i naprawde nie wiem co zrobić z samochodem |
|
|
|
 |
Karol208
Forumowicz Hose

Auto: Audi a8 4.2 + LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Wrz 2006 Posty: 137 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 27-12-2006, 18:34
|
|
|
dymek1220, Czesc
Nie wiem jak w twoim aucie ale u mnie gdy cos chwilowo spowoduje blad to zostaje on zapamietany przez komputer.
Wystarczey ze cos przez sekunde spowoduje blad a juz pomaranczowa kontrolka sie swieci i bedzie sie swiecic do momentu usuniecia bledu i resecie kompa.
Ja u siebie resetuje komp. odlaczajac kleme z minusa na 1 minutke.
Nie wiem jak w twoim aucie sie robi reset |
_________________ Nie taki diabeł straszny jak się mu pół litra postawi.
 |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 27-12-2006, 21:53
|
|
|
Dokładnie - spróbuj zresetować ECU odłączając minus na minutę. Ja dziś zrobiłem taki myk i CE zgasła. Jeśli to nie wystarczy, trzeba będzie zczytać numer wyświetlanego błędu i sprawdzić co to jest. |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
dymek1220 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2006, 22:02
|
|
|
tak zrobiłem , resetowałem i nic, po czym sie zdenerwowałem, wsiadłem w samochód i przejechałem troche tak by silnik sie zagrzał, po czym wyłączyłem silnik, uruchomiłem ponownie i już nie swieciła, dziwne?? czy prawidłowe pomiary odbierane z silnika sa w temperaturze jego pracy? ale spoko ważne że działa, dzieki za pomoc
[ Dodano: 27-12-2006, 22:22 ]
rozumiecie, te typy chyba tak mają |
|
|
|
 |
UK
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI SPACE STAR 1,9 DI-D
|
Wysłany: 08-11-2009, 15:28
|
|
|
Może ktos mi podpowie jak wymienia się filtr paliwa w SPACE STAR 1,9 DI-D.
Bo jak widziałem jak robił to znajomy mechanik to aż serce mi bolało.
Nie spuścił brudnego paliwa z dna; podczas wkładania wkładu do środka sypał sie bród itp.
Moim zdaniem chyba coś nie tak. Przecież to wszystko sie wymieszało.
Z góry dziękuję.
UK |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 08-11-2009, 15:41
|
|
|
UK, przy wymianie filtra paliwa pasowaloby zachowac duzy stopien czystosci, zwlaszcza jezeli jest to wkład, powinno sie najlepiej wyciagnac puszke filtra paliwa, zlac z niej pozostale paliwo, dobrze wymyc jakims zmywaczem, zamontowac nowy filtr i nowe uszczelki filtra i zamocowac calosc do auta, jezeli jest reczna pompka nalezy przepompowac uklad paliwowy, jezeli nie ma trzeba uprzednio zalac pojemnik filtra paliwa z wkladem czystym paliwem, przefiltrowanym przez chociazby ponczoche, aby przy odpalaniu auta nie zapowietrzyc ukladu paliwowego. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|