Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.6] przepustnica/gaznik
Autor Wiadomość
cebul1987 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero I 2.6
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 08-11-2009, 12:23   [2.6] przepustnica/gaznik

Witam kupilem pare dni temu pajero 2.6 a dokladnie jest to amerykaniec dodge raider automat. Auto chyba nie pamieta kiedy jezdzilo na benzynie pali i jezdzi na gazie bez zarzutow mimo tego ze sa poodcinane wszystkie podcisnienia i wezyki od popki paliwa (nie wiem w jakim celu) i tu zaczyna sie moj problem, chce uruchomic autko na benzynie i potrzebuje jakis schemat gaznika gdzie co podpiac gdzie zasilanie gdzie powrot albo jakies dokladne foto jak ktos posiada taki model zebym mogl sie na czyms wzorowac bo metoda prob i bledow raczej nie dojde bo jest tego troche prosze o pomoc i z gory dzieki pozdrawiam...

1405 
Forumowicz

Auto: Pajero I 3000V6
Wysłany: 08-11-2009, 17:41   Re: przepustnica/gaznik

cebul1987 napisał/a:
Witam kupilem pare dni temu pajero 2.6 a dokladnie jest to amerykaniec dodge raider automat. Auto chyba nie pamieta kiedy jezdzilo na benzynie pali i jezdzi na gazie bez zarzutow mimo tego ze sa poodcinane wszystkie podcisnienia i wezyki od popki paliwa (nie wiem w jakim celu) i tu zaczyna sie moj problem, chce uruchomic autko na benzynie i potrzebuje jakis schemat gaznika gdzie co podpiac gdzie zasilanie gdzie powrot albo jakies dokladne foto jak ktos posiada taki model zebym mogl sie na czyms wzorowac bo metoda prob i bledow raczej nie dojde bo jest tego troche prosze o pomoc i z gory dzieki pozdrawiam...

Dawaj foty, będziemy coś działać...szykuje się niezła zabawa :wink:

cebul1987 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero I 2.6
Wysłany: 09-11-2009, 11:25   [2.6]

http://www.przeklej.pl/pl...ar-00058k2vp1dc
tu jest link do dwoch zdjec, pozaznaczalem cyferkami i kolorami co mnie interesuje 13 to jest jakis elektro zaworek i wystaja z niego dwa kabelki a reszta to jakies podcisnienia i gaznik jest od manuala a to automat. jeszcze jedno czy moze to byc przyczyna ze auto mi chodzi na pol mocy ze te podcisnienia sa poodpinane ? na drugim zdjeciu zaznaczylem tez jakies wezyki wychodzace z takiej puszki alu kazdy z nich jest oznaczny kolorowymi kreskami. prosze o pomoc moje gadu 11853845

1405 
Forumowicz

Auto: Pajero I 3000V6
Wysłany: 17-11-2009, 23:17   

No niezły meksyk ktoś pozostawił pod maską tego auta...
Jak dotąd to tylko słyszałem ze są tacy mechanicy, ale teraz widzę że można takich napotkać.
Na początek to układ zasilania całkowicie odmienny jest od mojej v6 wiec nie wiele mogę pomóc.
Możesz zerknąć tutaj...
http://www.allegro.pl/ite...nne_czesci.html
Z fotek widać że gościu ma silnik przy którym nie grzebał diabeł tasmański
Według mnie to musisz podprowadzić paliwo z baku przez pompkę do gaźnika. Nie zauważyłem elektrozaworu który odetnie dopływ benzyny do gaźnika jak silnik przełączysz na gaz...element potrzebny. Nie zapomnij o nim. Jeżeli chodzi o podciśnienia to musisz podpiąć pod kolektor podciśnieniowy siłownik wyprzedzenia zapłonu i ten słowniczek przy gaźniku(podejrzewam ze jest od ssania)
To co znajduje się w tej puszce to najprawdopodobniej elektrozawory od oparów benzyny, filtr węglowy itp
Na pewno potrzebne elementy ale myślę że nie są niezbędne aby silnik próbować uruchamiać na benzynie.
Powodzenia :wink:

Odpowiedz do tematu