|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Automat w Galancie |
Autor |
Wiadomość |
Robert74
Forumowicz
Auto: galant 1,8td 1987 i 2,4 z 86r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-11-2009, 20:33 Automat w Galancie
|
|
|
Witam i proszę o opinnie Kolegów.Galant 2000cm 1985 skrzynia automat.Nie załącza biegów ,robi to czasem jak jest zimna ale po rozgrzaniu auto staje. Jak myślicie naprawa czy wymiana? Robert. |
|
|
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
Auto: galant elegance combi 2,5 B
Pomógł: 24 razy Dołączył: 12 Kwi 2009 Posty: 727 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 08-11-2009, 07:08
|
|
|
Witaj kolego. Musisz napisać więcej szczegółów, takich jak: odpalasz silnik na zimno, sprawdzasz poziom oleju w skrzyni, powinno być \cold/ i nastepnie jak przekładasz dźwignię na R powinien odrazu załączyś się wsteczny. Musisz dokładnie opisać co się dzieje. Bo z twoich słów wnioskuję, że na zimnum załacza biegi, następnie w czasie jazdy samochód zatrzymuje się. Najlepsza opcja to za mało oleju, poważniejsza to konwerter, a najgorsza ukaład sterowania (nie komp skrzyni). W dwóch ostatnich przypadkach skrzynia do wyjęcia. Jak się nie znasz to możesz kupić drugą skrzynie i będzie też niesprawna, albo po jakimś czasie padnie. \s\krzynie najlepiej kupić jak jest założona w samochodzie wtedy można sprawdzić ją na zimnym i na gorącym oleju. Napisz jak i kiedy skrzynia zaczęła szwankować. Pozdro. |
|
|
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2009, 16:07
|
|
|
po 1 kiedy był wymieniany olej i filtr oleju to podstawa filtr oleju kosztuje ok 100zl i dostępny tylko w ASO radze Ci byś od tego zaczął i tak jak mario pisał napisz więcej szczegółów |
|
|
|
 |
Robert74
Forumowicz
|
Wysłany: 10-11-2009, 23:17
|
|
|
Dzięki za cenne uwagi,sprawa ma się tak:chciałem kupic takiego gala ale okazało się że on tylko stoi w miejscu,myśle że coś sie urwało i to koniec tej skrzyni.Zrezygnowałem. Przy okazii mam pytanie czy benzyna i dizel mają zamienne części np. wahacze czy to inna bajka? R. |
|
|
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2009, 09:46
|
|
|
czasem pasują a czasem nie pasują przeważnie jest tak, że wahacz z 1,5 nie będzie pasował np do 1,8 lub 1,6 podobnie jest z dieslami |
|
|
|
 |
Robert74
Forumowicz
|
Wysłany: 11-11-2009, 10:50
|
|
|
Dzięki tak właśnie myślałem,przywracam do stanu świetności gala z 87 roku i dlatego takie pytania.R. |
|
|
|
 |
|
|