[C68A 1.8] Jak długo podgrzewac swiece? |
Autor |
Wiadomość |
ufo
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 D 92r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-01-2009, 16:57 [C68A 1.8] Jak długo podgrzewac swiece?
|
|
|
Po wszystkich przejciach ze świecami i remontem silnika został jeden problem z którym mechanik nie mogl sobie poradzic, chodziło o to ze świece podgrzewały się tylko 2 sekundy i nie mogli dojsc do tego, wiec zrobili mi guzik do recznego podgrzewania i mam pytanie jak długo powieniem podgrzewac gdy jest np 0 stopni na dworze i by nie przepalić tych świec? |
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2009, 10:35
|
|
|
ufo, wystarczyło wymienić sterownik podgrzewania świec i by było ok.
świece się grzeje w zależności od temperatury, świecy i wielu innych czynników i jak długo to powinno się robić to ten sterownik decyduje. A jeśli za krótko Ci grzały wystarczyło 3 krotnie je grzać włączając zapłon. |
|
|
|
 |
ufo
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 D 92r
|
Wysłany: 28-01-2009, 11:02
|
|
|
mogłem 10 razy grzać i nic to nie dawało , skoro tak mechanik to zrobil to chyba bedzie dobrze tylko nie wiem jak długo zagrzewać mam ... |
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2009, 11:03
|
|
|
po ok 5 sekund napewno będzie bezpiecznie jeśli będzie za krótko to zagrzej znów 5 sekund |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 13-11-2009, 19:13
|
|
|
Wprowadzacie tutaj dezinformację. W 1.8d (mam takie auto 92r) jest system inteligętnego podgrzewania świec. Czas grzania od 3s - 6s Na czas kręcenia rozrusznikiem odłączane jest napięcie z listwy zasilającej. Dodatkowo świece są podgrzewane po odpaleniu silnika od 24-84s w zależności od temperatury otoczenia. Czujnik temp otoczenia zintegrowany jest w przekaźnikach świec ( dwie kwadratowe puszki w okolicach akumulatora )
Czasem warto zajrzeć do manuala niż pisać bzdury. Szczególnie ,że nie potrzeba szukać szczególnie takich dokumentacji bo znajdują się na naszym forum w dziale download.
PS. dodatkowa informacja : świece 6volt |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
|