oswietlenie i napęd |
Autor |
Wiadomość |
tombo
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-11-2009, 21:39 oswietlenie i napęd
|
|
|
witam mam dwa pytania odnosnie pajero 1 to jak przełaczam na 4 naped i potem go chcem wyłaczyc to raz sie wyłaczy od razu a czasem musze probowac pare razy bo nie chce załapac jak zmienie dzwignie na 2 to cały czas mi miga ze przod nadal ciagnie .. nie wiem co sie dzieje. a drugie to czy jest mozliwosc podłaczenia swiateł tych na gorze z tyłu i czy jest to problem czy sam sobie poradze. |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 10-11-2009, 22:06
|
|
|
tombo napisał/a: | pajero 1 to jak przełaczam na 4 naped i potem go chcem wyłaczyc to raz sie wyłaczy od razu a czasem musze probowac pare razy bo nie chce załapac jak zmienie dzwignie na 2 to cały czas mi miga ze przod nadal ciagnie .. nie wiem co sie dzieje |
Musisz się zatrzymać wyłączyć przód cofnąć samochód powinno się rozłączyć i mrugać też powinno. tombo napisał/a: | czy jest mozliwosc podłaczenia swiateł tych na gorze z tyłu i czy jest to problem czy sam sobie poradze. |
Jest taka możliwość i jak znasz się na elektryce to dasz radę. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
behemot
Forumowicz bubu

Auto: pajero 2
|
Wysłany: 15-11-2009, 19:47
|
|
|
z tym przerzucaniem lamp kiedys próbowałem ale odpuściłem , dolny klosz jest bardzo ciemny żarówka 21w była gorzej widoczna niż postój |
_________________ Stokrotka |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-11-2009, 08:15
|
|
|
Tombo ja tez Cie witam.
Na poczatek mam prosbe o uwazniejsze pisanie postow. Zadales pytanie o Pajero I w dziale technicznym poswieconym Pajero II. Jesli to blad pisowni popraw jesli blad lokalizacji przeniose temat do "jedynki". Druga sprawa to zadawanie pytan. Latwiej nam wszystkim bedzie udzielac odpowiedzi i szukac pomocy jesli temat bedzie dotyczyl tylko jednej kwestii technicznej. Warto tez podac wiecej szczegolow chocby to jakie symbole sa umieszczone na dzwigni skrzyni rozdzielczej.
Co do dzialania napedu kolega Jawaldek dosc przystepnie wyjasnil zagadnienie. Najprosciej jest poczytac o napedach w ksiazce uzytkownika. Jesli jednak takiej nie posiadasz (na forum rowniez nie ma do II) warto zapoznac sie z tematami o napedach a juz koniecznie o skrzyniach rozdzielczych w Pajero FAQ.
Mruganie generalnie oznacza stan przejsciowy, proces rozlaczania lub dolaczania napedu. Bywa tez tak, ze mruganie nie zanika. Moze to swiadczyc o uposledzeniu ukladu kontroli lub awarii mechanicznej elementu przeniesienia napedu. Najczescie jest to albo przegnily styk lub padniety czujnik. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
|