|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 06-02-2010, 21:19 |
EA2A 1997r. 2.0 16V Łapy |
Autor |
Wiadomość |
BodzioB
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-11-2009, 21:17 EA2A 1997r. 2.0 16V Łapy
|
|
|
Witam. Proszę o opinie na temat galanta znajdującego się na Allegro.
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10536142
Kod: |
10 900 PLN / 2 650 EUR (do negocjacji)
Typ:
Sedan / Limuzyna
Informacje:
Rok produkcji: 1997, Data rejestracji: 08/1997, Przegląd: 07/2010, 196 200 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: sprowadzony/nieopłacony, Kraj pochodzenia: Niemcy,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, komputer, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne, kierownica wielofunkcyjna
Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:
Mitsubishi GALANT 2,0 16V w bardzo dobrym stanie!!
Galant pochodzi od PIERWSZEGO WŁAŚCICIELA !!!
Samochód ściągnięty z Niemiec, do Polski przyjechał na kołach,
czyli na polskich drogach przejechał jedynie 800km
Samochód do NISKICH OPŁAT , które wyniosą tylko 1100zł.
Aktualny przegląd niemiecki do lipca 2010r. ( od września bieżącego roku są uznawane zagraniczne przeglądy w Polsce)
Japoński silnik OSZCZĘDNY , a zarazem bardzo DYNAMICZNY (136KM),
2.0 16V bardzo dobrze przyswaja gaz, jeżeli ktoś chciałby w przyszłości założyć instalacje gazową.
Skrzynia biegów manualna co jest dużym plusem, gdyż uzyskuje się niższe spalanie i bezawaryjność.
W zawieszeniu nic nie stuka, samochód łatwo się prowadzi, a na drodze zachowuje się bez zarzutów, typowy japończyk!!!
Auto na alufelgach 15stkach z oponami zimowymi, także jest przygotowany na sezon zimowy.
Wnętrze Galanta ZADBANE, widać że użytkowany w Niemczech.
Mitsubishi posiada bogate wyposażenie, klimatyzacja sprawna (KLIMATRONIC) ,
4 x PODUSZKI POWIETRZNE, ABS, 4x el. szyby, 2x el. lusterka, SZYBERDACH uchylany oraz otwierany cały, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, radio, immobiliser, wygodne WELUROWE siedzenia z regulacjami, kierownica wielofunkcyjna, całe wyposażenie jest sprawne!
Zapraszam do oglądania i jazdy próbnej samochodem.
CENA: 10 900zł , możliwość negocjacji ceny
KONTAKT: 511 550 312
Polska , Łapy (woj. podlaskie),
tel.: +48 511 550 312 |
|
Ostatnio zmieniony przez Kmer 17-11-2009, 10:28, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23635 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 16-11-2009, 21:25
|
|
|
Ja ogolnie nie widze do czego mozna sie doczepic, choc zdjecia zrobione w trakcie deszczu nie oddaja pelnego efektu auta i ukrywaja wady lakiernicze, najlepiejbyloby auto wziasc na stacje diagnostyczna albo ASO i sprawdzic, zreszta srebrny lakier bardzo latwo poznac jezeli byloby cos przy aucie robione w zwiazku z lakierowaniem. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 16-11-2009, 22:13
|
|
|
robertdg napisał/a: | Ja ogólnie nie widzę do czego można się doczepić, |
robertdg
Mam małą prośbę do Ciebie,jeżeli masz pisać byle pisać to nie pisz wcale,i nie wprowadzaj w błąd kolegi,bo choć są to słabe zdjęcia to od razu widać ze przedni zderzak był malowany,i nie jest to gra świateł bo widać to ewidentnie,
BodzioB, poproś sprzedajacego o lepsze zdjęcia,bez zapalonych świateł centralnie z przodu,boki jak i tylne nadkola,wtedy coś więcej będzie można powiedzieć o tym aucie,a także jak wygląda komora silnika łącznie z pasem przednim. |
Ostatnio zmieniony przez Kmer 16-11-2009, 22:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 16-11-2009, 22:14
|
|
|
Faktycznie nie ma się co czepiać. Opis jednak każe się zastanowić nad wiedzą sprzedającego:
nasze rekinki niestety nie posiadają
Cytat: | kierownica wielofunkcyjna |
także nie ma w naszych rekinkach
Ze zdjęć nic szczególnego nie widać. Komorę silnika widać ale zdjęcie mimo wszystko nieciekawe. Możesz poprosić o lepsze
No i polecam FAQ przed zakupem.
EDIT:
Szcunek Kmer, ja tego nie zauważyłem ale do końca nie mogę się też z tym zgodzić. Zdjęcie komory silnika powinno rozwiać wszelkie wątpliwości. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
BodzioB
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-11-2009, 10:04
|
|
|
Sprzedający przesłał na maila kilka zdjęć na których znajduje się komora silnika oraz przód, jestem całkiem poważnie zainteresowany tym galem. Co sądzicie? Nadkola wydają się być w dobrym stanie.
 |
Ostatnio zmieniony przez Kmer 17-11-2009, 10:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
krycha_z_będzin
Nowy Forumowicz
Auto: Szukam Galanta
|
Wysłany: 17-11-2009, 10:18
|
|
|
Nadkola wygladaja ok,mogly byc malowane,ale jak ja mialbym wybierac,to nawet lepiej(ja mialbym to z glowy)
Pas przedni wyglada na orginalny
Przy lewym kielichu widac ognisko rdzy i z prawej strony tez tam w tej szczelinie,ale to misiek:) czyli nic dziwnego. Przebieg 196tys. mozliwe,ze niekrecony,srodek ładny na zdjeciach, Mysle ze auto warte ceny |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24281 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 17-11-2009, 10:19
|
|
|
powiem tak - wyglada bardzo dobrze
jak tylko silnik daje rade, to brac |
|
|
|
 |
BodzioB
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-11-2009, 14:08
|
|
|
Jutro umówiłem się ze sprzedającym na oględziny autka, bez problemu zgodził się na skorzystanie ze stacji diagnostycznej. Ogólnie jestem pozytywnie nastawiony, pożyjemy zobaczymy he:) Na Podlasiu ciężko dorwać jakiegokolwiek Galanta a w tej cenie co oferowany to prawie mission imposible.:) |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23635 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-11-2009, 17:05
|
|
|
Wybaczcie ze sie wtracam, po obejrzeniu tych lepszych zdjec, zwrocilem uwage na wielka ruda kolo prawego kielicha, kolo akumulatora tez jest cos rudego, nie wiem co to dokladnie jest wyglada jak jakis kawal tekturki z rudymi odciskami, uszczelka pod klawiatura do wymiany, bo poci sie od czola silnika, a znajac zycie bedzie tak zagotowana w deklu klawiatury ze trzeba bedzie ja wyciagac skrobakiem, cos rudego na przednim pasie kolo smoka filtra powietrza, niedaleko lewej lampy, plyn w ukladzie sprzegla wyglada na czarny zur, a powinien byc bialy pojemniczek a w nim niemalze przezroczysty plyn (jak dlugo jezdzone na tym plynie z pozniejszym czasie moze byc do wymiany wysprzeglik lub do regeneracji wysprzeglik i pompka), przy okazji warto zwrocic uwage na plyn hamulcowy. Jezeli zas jestem w bledzie to pojde po skierowanie do okulisty
P.S. To ze wymienilem tyle rzeczy nie dyskwalifikuje tego auta, tylko to mozna uznac za atuty do negocjacji ceny. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
spown
Mitsumaniak ^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Cze 2008 Posty: 625 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 17-11-2009, 19:13
|
|
|
co do tej rdzy w komorze silnika, to tylko dowód na to, że nie był mocno walony w przód U mnie są podobne ogniska przy kielichach, co prawda o wiele mniejsze, ale dokładnie tak samo wychodzą na łączeniu. Potraktowałem brunoxem po zakupie i święty spokój mam do dzisiaj, zero postępu. Może był garażowany pod chmurką?
Tak jak robertdg mówi - są powody do zejścia z ceny |
_________________ Mówią źle, mówią zły, mówią wariat... |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 17-11-2009, 19:38
|
|
|
Zgadzam się z przedmówcami. Ruda to powód do zbicia ceny. U mnie bierze dokładnie w tych samych miejscach. Poza tym da się zawsze coś z tym zrobić
BodzioB, czekamy zatem na info |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 17-11-2009, 20:57
|
|
|
spown napisał/a: | co do tej rdzy w komorze silnika, to tylko dowód na to, że nie był mocno walony w przód |
Może nie był w ogóle walony a tylko miał kosmetykę lakieru na zderzaku.
BodzioB, zwróć uwagę przy oględzinach na amortyzator z lewej strony,możliwe ze był wymieniany(jeżeli tak to może sprzedający ma na to jakieś rachunki),albo sprzedający z jednej strony domył nakrętki a z drugiej nie,a także na stan płynu w zbiorniczku wyrównawczym,bo wydaje mi się ze jest go za mało,dobrze by było żeby auto do sprawdzenia było zimne,można sprawdzić czy popychacze klepią, |
|
|
|
 |
BodzioB
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-11-2009, 22:09
|
|
|
Co do amora to sam zauważyłem że z lewej strony śrubki świecą się jak psu jajca;), zbiorniczek wyrównawczy też sprawdzę, ogólnie dobrze jestem przygotowany, przeczytałem faq, postaram się zastosować co do rad. Cena niby do negocjacji więc może trochę się uda zejść, żeby tak do 10k to byłoby super. |
|
|
|
 |
|
|