Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmieniarka w Carismie?
Autor Wiadomość
Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 10-03-2006, 11:07   

hmmm ja to sam nie wiem bo mam radio z mp3 a i tak nagrywam coniektore plyty na audio - poprostu lepszy odbior, a mp3 min 320kbps zeby jakosc byla porownywalna w malym stopniu
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

CichyTom
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2006, 11:13   

a ja mam radio nie z mp3 tylko z mediamarkt. sam nie wiem jak mi je sprzedali :lol:

young 
moderator mitsumaniak
jaki tu spokój...

Auto: ISF
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-03-2006, 11:28   

Wszystko zależy od słuchu odbiorcy, jeśli ktoś chce dobrze posłuchać muzy w aucie, to powinien mieć każdy element audio na równym, dobrym poziomie. Jeśli ktoś ma głośniki za 50 pln firmy "electronicus", to nie ma absolutnie żadnego znaczenia, czy będzie to CD, czy mp3 i tak nie będzie grało ! To tyczy się dokładnie wszystkiego" kabli, wzmacniaca zewnętrznego lub radiowego, głośników itd.

Robert 
Mitsumaniak

Auto: Mitsu
Wysłany: 02-04-2006, 14:49   

Witam!! Mam możliwość kupienia fabrycznej zmieniarki cd od mitsubishi 3000. Sam jeżdże Carisma (z fabrycznym radyjkiem kasetowym) i nie wiem czy ta zmieniara będzie mi pasowała...Czy mógłby mi ktoś pomóc??? Z góry dzięki

-----------------
Robson

[ Dodano: 02-04-2006, 15:53 ]
...aha oznaczenie tej zmieniarki to...A993RC1X01
------------
Robson

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 09-04-2006, 22:20   

Co prawda do Spejsa ale powinny być raczej takie same. Ja mam zestaw PH-2000 i zmieniarka o symbolach MZ312569 (CD-5852CE-N) / MZ311813 (CD-5852CE) - symbolika z instrukcji obsługi. Jutro mogę sprawdzić pod siedzeniem.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 15-08-2006, 18:51   

Hej!! Mam radyjko Mitsubishi na kasete( oznaczenia nie pamiętam wiem tylko,że ma taki długi, cienki zdejmowany panel. Aha i ze radio na cd-ki tak samo wygląda). Ale do rzeczy- czy wie ktoś może czy da sie podlaczyc pod to radyjko jakiejs zmieniarki?? nie koniecznie fabrycznej?? Przez jakiś czas próbowałem kupić fabryczną, ale nigdzie nie znalazlem ogłoszenia... Pozdro 4all :mrgreen:

Potek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Wysłany: 16-08-2006, 12:12   

Robson86 napisał/a:
Przez jakiś czas próbowałem kupić fabryczną, ale nigdzie nie znalazlem ogłoszenia... Pozdro 4all

Da się kupić w salonie, cena kosmos... coś koło 3000 zł jesli sie nie mylę. Chyba tylko kilka razy w przeciągu roku widziałem ori zmieniarkę na Allegro w jakiejś w miarę rozsadnej cenie. Musisz sie uzbroić w cierpliwość jak chcesz kupić taniej :)
Wydaje mi sie że gdzieś już ktoś pisał jak to jest ze zmieniarkami do ori radia ale to chyba było na forum MKP które nie działa :( Podobno to są zmieniarki... i teraz nie pamietam czy Kenwooda czy Philipsa.... Może ktoś wie i mnie poprawi :?

OOOO TUTAJ masz jedną taką :D

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 16-08-2006, 23:01   

Witam!! Dzięki wielkie Potek za odp.! Też widziałem tą zmieniarke( w ogóle w allegro raczej, na bieżąco jestem), ale raczej aż tyle to chyba nie chce wydać na zmieniarke..! Wcześniej myślałem też nad kasetą( z takim kabelkiem) i mp3-playerem! Ale podobno jakość dźwięku jest kiepska, i ten sterczący kabel...jakoś tego nie widze...! Parę dni temu byłem u (polecanego mi przez jakiś warsztat audio u mnie w Kielcach) specjalisty, ale w sumie to on mi nie powiedział nic nowego: "jeśli zmieniarka to tylko oryginalna, ewentualnie ta kaseta z kablem i mp3, aha powiedział też, że istnieje jakaś kostka( interfejs?? czy coś w tym stylu), pod którą można podpiąć każdą zmieniarke... Jest tylko mały " - " -to "coś kosztuje jak sam powiedział z 700zł- Aaaajjj... do tego jeszcze koszt zmieniarki!
Qurcze musze upolować tą zmieniarkę, bo już nie mam siły nagrywać tych kaset w kólko..., i jeszcze to przewijanie :mrgreen:
Pozdro 4U :D

[ Dodano: 21-08-2006, 09:49 ]
Witam wszystkich!! Pytanie w sumie do Ciebie 'Fido__ '!!
Mam podobny problem jak 'Piotralu' ze zmieniarką! Bardzo chciałbym móc odtwarzać CD-ki, bo już nagrywanie i przewijanie kaset mi się znudziło, i jeszcze ta jakość hmmmm!:))
Strasznie ciężko jest kupić oryginalną, a jak się już znajdzie to za .... pieniądze.
Chciałem zapytać o tę przejściowkę!!
Mam kaseciaka Mitsubishi ( qurcze nie znam oznaczenia - wiem tylko tyle ze wersja na CD jest identyczna z moją kasetą aha i ma biały przycisk DISP i taki długi wyjmowany panel )
Mógłbyś mi jakoś pomóc???Pozdro 4all

Piotralu
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2006, 13:10   

Tak jak pisałem, jest przejściówka do zmieniarek np. Sonego za ok. 300 zł, ja tak podłączyłem i wszystko ładnie gra!

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 22-08-2006, 10:42   

Qurcze, myślałem, że będzie ona w jakiejś fajniejszej cenie...
(300+ ze 200 na zmieniarke daje nam cene używanej zmieniary Mitsu!)
...ale wielkie dzięki za infO :mrgreen:
pozDRo

oozz 
Mitsumaniak

Auto: Carisma DID 2002
Wysłany: 22-08-2006, 10:57   

Jest jeszcze jedna możliwość. Urządzenie (modulator?) dające sygnał na częstotliwość UKF.
Kupiłem takie coś we Wrocku. Zapłaciłem 250zł (na alegro widziałem tańsze, ale wydają mi się gorsze). Urządzenie wielkości dwóch pudełek od zapałek. Z wejściem na antene i kablem z wtyczką natenową (podłącza się to jako przejściówkę na kablu do radia).Do tego dwa wejścia CINCH. Na switchach ustawia się częstotliość (ja ustawiłem 88.15). I na radiu, na tej częstotliwości ma się sygnał podłączony do CINCH (ja używam CD z mp3). Działa przyzwoicie. W miejscu zakupu powiedzieli mi, że montują to standardowo do zestawów DVD dokładanych do auta.
P.S. Oczywiście jeszcze dwa kabelki by podłączyć zasilanie.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 23-08-2006, 18:14   

Dzięki! Aajjjjjj :mrgreen: :mrgreen: :!:
...ale chyba jednak poczekam na jakas oryginalna zmieniarke w przyzwoitej cenie...
może kiedyś uda mi się ją nabyć...!
Pozdr

temir
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 21:05   

Pomocy potrzebuję przejściówkę mitsubishi galant 91rok do radia kenwood najlepiej ze zdjęciem

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 20-04-2007, 22:27   

Witam,Co to za tajemnicza przejsciówka do podłączenia zmieniarki?Chciałem podpiąć zmieniarke Kenwooda i kapa.Została mi z wczesniejszego auta.A teraz mam oryginalny radiomagnetofon i szkoda mi go zmieniać.Jak to to podpiać??

Hamburger
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2007, 20:08   

Wiecie co te mity o strasznie obcietym dźwięku przez kompresję to troszke nie tak.
Mam dwóch kumpli straszliwych audiofili. Sprzęt który mają w domu to nie są zwykłe zgrzewajki tylko profesjonalne audiofilskie piecyki, kolumienki i inne takie. Moze nie z samego topu ale powiedzmy o 2 poziomy wyzej niz Harmon-Kardon /to ostatnia firma z górnej półki której nazwa jeszcze cos mi mówi :) /. Z resztą od jednego znich odkupiłem wzmacniacz Thule, którego ten uzywał dla zabawy :) .

Ale do rzeczy. Otóż przeprowadzilismy test. Wziałem do domu kilka ich płyt skompresowałem pożądnie 192kb min a takze na apple format i tak spreparowane płytki przyniosłem. Puszczalismy to na zmianę na tych sprzętach i powiem wprost, JESLI TO NIE JEST SYMFONICZNA MUZYKA KLASYCZNA TO NIE SŁYCHAĆ RÓŻNICY. No chyba że jesteście muzykami filcharmonicznymi obdażonymi absolutnym słuchem.

To co wam tak strasznie zniekształca ten dźwięk to źle zrobione wzmacniacze, sztucznie podbijane korekcje i niezestrojone głośniki a takze źle dobrana moc do wnetrza. Wtedy zgodzę sie że jeżeli sie to nałoży na nieprawidłowo skompresowaną muzę to efekt jest słaby.
Pamiętajcie jednak, ze dźwięk we współczesnych studiach nagraniowych jest nagrywany cyfrowo a nie jak dawniej analogowo i dopiero wtedy poddawany obróbce.

Odpowiedz do tematu