Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
zagotował się pomocy
Autor Wiadomość
przemoGT 
Nowy Forumowicz

Auto: 3000gt SL
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-11-2009, 21:25   zagotował się pomocy

Witam.
Mam pewien problem ostatnio zagotował mi się misiek (brakowało zegara) wywalało wodę przez zbiorniczek wyrównawczy. Problem polega na tym że nie włączył się wentylator duł chłodnicy był letni a góra wrzała (dodam że na klimie wentylatory działają ) zdarzyło mi się to w Poznaniu zatrzymałem się dolałem wody włączyłem klime zaparkowałem w bezpieczne miejsce i po dwóch minutach znów się zagrzał. Nie obyło się bez holu. Na drugi dzień w garażu próbowałem go zagrzać bez powodzenia temperatura osiągnęła pół zegara normalnie już by się załączył wentylator ale na postoju nie przekroczył połowy. Mała rundka dosłownie 300 m i już woda dochodzi do czerwonego. Gdzie szukać przyczyny ???

udi 
Forumowicz

Auto: GTO MR mk3
Wysłany: 23-11-2009, 23:26   

Moim zdaniem sprawdz termostat.On powinien otworzyc przeplyw wody do chlodnicy(na tzw duzy obieg).Tobie widocznie nie otwiera i dlatego chlodnica na dole jest letnia a na gorze goraca.
Termostat jest odrazu pod wlewem plyny chlodzacego ,tego przy regulatorze cisnienia paliwa.
Wentylator sie mogl nie wlaczyc ,poniewaz czujniki od niego znajduja sie na dole chlodnicy ,gdzie jak piszesz masz letnia wode.

Koszt termostatu to okolo 50zl jak dobrze pamietam
Blow off HKS,Turbo Timer HKS,filter powietrza HKS twin mushroom,zmodyfikowany downpipe 2w1,calkowity wydech ZESS,zawiecha gwint Tein SuperStreet,magnacor KV85,,polerowany Y-pipe,bixenon,Wallbro 255,regulator paliwa,MBC i 0,95 bara,NGK Iridium,

przemoGT 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-11-2009, 17:16   

Dzięki za podpowiedz. Tak też podejrzewałem że to może być termostat jutro się za to zabieram. A pompę wodną można wykluczyć czy też jak by się zacierała mógł by się grzać. Bo jak go kupiłem nie wymieniałem pompy.

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2009, 20:18   

przemoGT, pompa wody raczej tutaj nie ma nic do tego ale gdy robiłeś rozrząd szkoda ze nie wymieniłeś tak dla własnego świętego spokoju, jeśli po wymianie termostatu nadal będziesz miał takie objawy jak opisałeś to niestety będzie walnięta uszczelka pod głowicą(oby nie)jak coś to się odezwij mam swój warsztat mogę pomóc

mirekbdeblin 
Forumowicz

Auto: volvo v40
Wysłany: 25-11-2009, 21:58   

Kosior
uszczelke ma dobrą pewniak bo auto by mu się grzało dopiero jak by ubyło płynu.
Przemo
tylko termostat
pozdro

przemoGT 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-11-2009, 23:12   

Dzięki za podpowiedzi wymieniłem dzisiaj termostat i wszystko jest już ok.
Ale myślę że uszczelka i tak pójdzie za jakiś czas bo w innym aucie już tak miałem.
Pozdrawiam

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2009, 13:48   

przemoGT, to tylko się cieszyć ze to termostat przynajmniej w koszta nie popadasz mirekbdeblin, dlatego pisałem ze uszczelka może być ale dopiero wtedy jak już wyeliminuje termostat :mrgreen: oj chyba balowaliśmy i coś dobrze nie czytamy :biggrin:

mirekbdeblin 
Forumowicz

Auto: volvo v40
Wysłany: 29-11-2009, 20:41   

Oj chyba obyło się bez balu tylko trzeba wiedzieć jakie są obiawy walniętej uszczelki hi,hi,hi :shock:

Odpowiedz do tematu