zabezpieczenie antykorozyjne ramy |
Autor |
Wiadomość |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 25-11-2009, 19:29 zabezpieczenie antykorozyjne ramy
|
|
|
Witam.Przeczesałem wyszukiwarkę w tej sprawie,ale nie natknąłem się na podobny temat...Na dniach będę łatał swoją nieszczęsną podrdzewiałą ramę(oczywiście w standardowym miejscu ).Chciałbym zaczerpnąć wiedzy na temat zabezpieczenia antykorozyjnego ramy-a dokładnie jakich środków do tego użyć |
|
|
|
 |
exc_racing [Usunięty]
|
Wysłany: 02-12-2009, 23:15
|
|
|
Ja swoją Pajore III sam konserwowałem od dołu różnymi środkami do konserwacji profili zamkniętych itp chyba firmy "BOLL" ale nie jestem pewien.
Poprostu jak odebrałem auto w 2003r. wjechałem od razu na kanał, wszedłem pod miśka i psikałem gdzie tylko się dało
Życzę powodzenia ! |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-12-2009, 20:32
|
|
|
Coś takiego mówisz...Może to śmiesznie brzmi,ale naprawdę nie wiem czym to zrobić...myślałem,że może jakimś hammeritem |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
exc_racing [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2009, 20:42
|
|
|
hmmm hammeritem no nie wiem... pędzlem ??
Gdy malujesz metodą natryskową to preparat dotrze w miejsca niedostępne takie jak profile zamknięte itp.
Chyba że chcesz pójść bardziej ambitnie to do warsztatu na piaskowanie i cynkowanie ale to będzie kosztowało... |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-12-2009, 22:38
|
|
|
Nie wiem co by po piaskowaniu zostało.... |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
waclaw2727
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Paź 2009 Posty: 166 Skąd: międzyrzecz
|
Wysłany: 05-12-2009, 14:02 Re: zabezpieczenie antykorozyjne ramy
|
|
|
gołąb napisał/a: | Chciałbym zaczerpnąć wiedzy na temat zabezpieczenia antykorozyjnego ramy-a dokładnie jakich środków do tego użyć |
witam ja ostatnio do zabezpieczenia stosowałem takich środków
rama - profil zamknięty (środek) Środek do konserwacji profili zamkniętych Elaskon to kupiłem w necie i stosowałem natryskowo ( pod ciśnieniem wprowadziłem do środka)
a resztę to tak zwanym "barankiem" potraktowałem "Baranek DELTA " taka nazwa wszystko metodą natryskowa, kiedyś zanim się dowiedziałem o tym ze istnieje Baranek DELTA to stosowałem "asfalt gum" środek który nakładany pędzlem ale to było mało dokładne , skuteczność dopiero była jak po nałożeniu przejechałem się po polnej suchej drodze aby dokładnie pyłek osiadł na Pajero tego jeszcze nie stosowałem ale zamierzam.
Jeśli masz blisko do jakiegoś lakiernika lub mechanika to Ci powiedzą co i jak oni stosują na podwozia i ramy itp. itd. |
|
|
|
 |
|