Przesunięty przez: Matejko 10-04-2006, 13:36 |
[Carisma] HALOGENY W CARISMIE |
Autor |
Wiadomość |
Piwor
Mitsumaniak

Auto: 730d
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 43 razy Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 3444 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-11-2009, 22:39
|
|
|
Jak pyka przekaźnik, to jest dobrze. W takim razie jakiś problem z przełącznikiem. Dochodzi napięcie do przełącznika? |
_________________ 01270/KMM
ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 - |
|
|
|
 |
rodman26
Forumowicz

Auto: Carisma GDI
|
Wysłany: 19-11-2009, 20:31
|
|
|
Prąd dochodzi bo tylny przeciwmgielny jest dodatkowo sprawdzałem próbówką tylko przód nie dziala i tak samo podświetlenie przełącznika też nie świeci.W serwisie zaśpiewali mi 540zł a używany jest trudny do zdobycia |
_________________ Siła tkwi w detalach
 |
|
|
|
 |
mitring
Mitsumaniak

Auto: VW Passat AWX
|
Wysłany: 22-11-2009, 11:33
|
|
|
Witajcie,
mam pytanie odnośnie halogenów ... ori od cari jest sporo na alledrogo ale 400zł za komplet kogoś poniosło dlatego mam pytanie ... jak świecą takie cuda jak np. DLAA http://moto.allegro.pl/it..._homologac.html
Jeśli ktoś je używał i może opisać jak świecą będę bardzo wdzięczny, a jak będą jeszcze fotki to już miodnie
pozdrawiam |
_________________ 30.03.2011 - Alicja i Natalka - na świat przyszły moje małe Mitsumaniaczki |
|
|
|
 |
rodman26
Forumowicz

|
Wysłany: 22-11-2009, 18:35
|
|
|
Tydzień temu kupiłem takie same soczewki tylko bez kabli i przekaźnika bo wszystko już miałem.Jeżeli chodzi o porównanie to niewiem jak świecą orginały bo ktoś pozbawił to auto halogenów,ja to oceniam na średnie porównywalnie z oplem.montaż był w miare łatwy bo miałem już uchwyty ze starych halogenów jedynie problem był z przełącznikiem
[ Dodano: 22-11-2009, 19:10 ]
tak to mniej więcej wygląda tylko jeszcze maskownice muszę założyć.
http://images37.fotosik.p...c1aa9cfd9am.jpg
[ Dodano: 22-11-2009, 19:12 ]
tak to mniej więcej wygląda tylko jeszcze maskownice muszę założyć.
http://images37.fotosik.p...aa9cfd9amed.jpg |
_________________ Siła tkwi w detalach
 |
|
|
|
 |
mitring
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-11-2009, 19:38
|
|
|
rodman26 dzięki wielkie za zdjęcia !! Będziesz tak miły pokazać kiedyś fotki z nocy. Zastanawiam się nad tymi halogenami lub zamontować halogeny ze skody bo są fajne w przystępnej cenie ~70zł komplet. |
_________________ 30.03.2011 - Alicja i Natalka - na świat przyszły moje małe Mitsumaniaczki |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2009, 19:43
|
|
|
rodman26 napisał/a: | niewiem jak świecą orginały bo ktoś pozbawił to auto halogenów |
jak znajde swoj temat nt halogenow to wstawie jak swieca oryginaly,
juz znalazlem http://forum.mitsumaniaki...?t=7788&start=0 |
|
|
|
 |
rodman26
Forumowicz

|
|
|
|
 |
mitring
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-11-2009, 08:36
|
|
|
rodman26 napisał/a: | Proszę Mitring!tylko zparat może troche przekłamywać i mały pokaz ledów | Dzięki wielkie stary niby kuszące są te halogenki, niestety ja nie mam nawet mocować z org. więc będę musiał partyzantkę odwalić chyba może poczekam jeszcze z miesiąc i zakupię od jakiegoś handlarza org. halogenki do miśka. Muszę to przemyśleć. Dzięki raz jeszcze za foto |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2009, 09:20
|
|
|
mitring napisał/a: | i zakupię od jakiegoś handlarza org. halogenki do miśka. |
ori halogeny w cari sa najlepiej swiecacymi halogenami jakie do tej pory widzialem, ja osobiscie nawet nie zastanawialbym sie nad drutowaniem czegokolwiek tylko poszukal oryginalow.
tym bardziej ze wystarzy je tylko wpiac i wstawic wlacznik (ewentualnie wstawic przekaznik). |
|
|
|
 |
mitring
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-11-2009, 09:51
|
|
|
Dokładnie tak jak piszesz arturro to mnie właśnie przekonuje
Zdecydowałem, po rozmowie z 4 osobami z allegro, 3 osoby szybują w niebie 400zl za halogeny bez kratek
Ale zakupiłem dwa halogenki bez kratek niestety bo nie miał już, 160zł więc cena chyba rozsądna kratki dokupię albo wstawię siateczke |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2009, 11:21
|
|
|
mitring napisał/a: | Ale zakupiłem dwa halogenki bez kratek niestety bo nie miał już, 160zł więc cena chyba rozsądna kratki dokupię albo wstawię siateczke |
pamietaj ze wzniejsza rzecza od kratek jest stelaz ktory przykreca sie do zderzaka, a do niego halogeny. |
|
|
|
 |
mitring
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-11-2009, 15:24
|
|
|
arturro napisał/a: | pamietaj ze wzniejsza rzecza od kratek jest stelaz ktory przykreca sie do zderzaka, a do niego halogeny | Facet twierdzi, że uchwyty są zobaczę jutro powinno do mnie dojść
Mam pytanie czy ten stelaż jest wykonany z plastiku czy metalowy ? Kilka razy widziałem, że osoby pisały "klejony" więc wnioskuję, że plastikowy, teraz po rozmowie z facetem, który mi sprzedaje, powiedział, że jest plastikowy do którego przychodzą śrubki. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2009, 17:24
|
|
|
mitring napisał/a: | Mam pytanie czy ten stelaż jest wykonany z plastiku czy metalowy ? |
o ile dobrze pamietam to byl metalowy |
|
|
|
 |
mitring
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-11-2009, 10:47
|
|
|
arturro napisał/a: | o ile dobrze pamietam to byl metalowy | Dobrze pamiętasz, ale facet, który mi to sprzedał twierdził, że jest okazało się, że jest, tak niestety jest, jak dres sprzedaje i nie wie co.
Ale poradziłem sobie, razem z kolegą zamontowaliśmy halogenki, o godz. 21 ukończyliśmy, zabawy było na 4h aby to jakoś wyglądało, dodatkowy przekaźnik bo nie było jak łatwo się domyślić, podłączenie tego aby jak włączę światła drogowe halogenki mi gasną, jak wyłączę światła mijania też gasną, takie szmery bajery co pewnie działają jak jest ori przekaźnik nie wiem ale u mnie to teraz tak działa powiem tyle... warto było wracałem do domu przez jakieś wiochy ciemno jak nie powiem gdzie, odpalam halogenki i ... "miodzio lodzio" jestem niesamowicie wkurzony na faceta, że nie dał mi tego stelaża, ale olać to ważne że są już zamontowane, dziś podjadę na stację aby mi je ustawili prawidłowo
Dziś postaram się zamieścić zdjęcia jak to wygląda i świeci w nocy porównamy fotki ze zdjęciami arturro.
Pozdrawiam
-- edit --
Fotki za dnia - wyprzedzam kolejne wpisy tak tak wiem kratka wycięta chamsko ale co zrobić, może założę siateczkę "tjuningową"
     |
|
|
|
 |
kameel
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
|
Wysłany: 23-12-2009, 22:42
|
|
|
Witam.
Może mi ktoś napisać które przewody zewrzeć w kostce aby zaświeciły się przednie halogeny w carismie? |
|
|
|
 |
|