Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ksenony do Grandisa
Autor Wiadomość
gacek01
[Usunięty]

Wysłany: 22-07-2007, 18:22   Ksenony do Grandisa

Na Allegro pojawiły się zestawy żarówek ksenonowych z przetwornicami, które mają zastapić standardowe żarówki halogenowe. Czy ktoś z was próbował to założyć do Grandisa? Jakie efekty?

kulek 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis
Wysłany: 09-03-2009, 13:42   

Mój kumplel sobie zamontował cały komplet ksenonów jakieś 2 miechy temu. Też ma tą bryke co Ty. Nie wygląda to źle, wręcz przeciwnie- cieszy oko a co najważniejsze jest daje lepszą widoczność na drodze. Pamiętam, że on zamówił sobie to na allegro w firmie Well Done i sami to montowaliśmy w garażu- łatwa sprawa 8)

ginger645 
Nowy Forumowicz

Auto: Kia
Wysłany: 11-03-2009, 14:23   

Ja też zdecydowałem sie na założenie zestawu samodzielnie tylko, że ja jestem całkowitym laikiem i zajęło mi to chyba z półtora godziny:P Ale do zamówionego u Well done zestawu była dołączona instrukcja więc nie ma co narzekać ;-)

Pozdroo 600

oktawian87 
Nowy Forumowicz

Auto: Smarth
Wysłany: 21-03-2009, 11:21   

I ja też popieram powyższe zdania co do furmy Well Done (to już wygląda jak reklama :mrgreen: )
Mam barwe 4300k, ale myśle nad zmianą na 6000k bo 8000k to juz dla mega pokręconych rajdowców :rolleyes:

Pozdro!

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-03-2009, 13:05   

zrobilem przegrzebke stronki well-done i nic tam nie widze o tym jak to jest montowane.
Biorac pod uwage ze jesli montuje sie ten zestaw w seryjna lampe to juz lamie prawo.
Temat byl walkowany na forum o galancie o colcie MSS chyba juz kazdy probowal... a ja jak widze takiego cwaniaka z naprzeciwka gdzie ma za jasne swiatla i ja musze kombinowac zeby nie zostac oslepionym az sie prosi zawrocic dogonic i z mlotkiem wylaczyc na stale.
Sa firmy ktore przerabiaja lampy tylko kosztuje to od 2000 w gore.. a tu super hiper prestige zestaw HI-END kosztuje 900zl.....
Ludzie opanujcie sie to ze wy widzicie to jedno... ale ci z naprzeciwka nic nie widza dzieki wam.....
Chcececie HID prosze bardzo:
Warszawa:
http://www.xenon.waw.pl/podstrony/oferta.htm
takich warsztatow jest wiecej..ale cena....

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-11-2009, 09:55   

czarnuch23, wszystko zależy od tego jak to jest zrobione, zgadzam się że wymiana żarówki halogenowej na ksenonową w zwykłej (nie gładkiej) lampie to nieporozumienie, ja osobiście mam zestaw Philipsa i tam została wymieniona cała soczewka a szkło reflektora jest przeźroczyste - w efekcie jest piękne odcięcie światła i nie sieję nikomu po oczach. Niestety nie mam samopoziomowania nadwozia i spryskiwaczy tak jak to jest w autach z fabrycznymi ksenonwami, ale tu już można liczyć tylko na mądrość kierowców - trzeba po prostu obniżać lampy jak obciąża się tył pojazdu i regularnie czyścić lampy (ja to robię).

Odpowiedz do tematu