Ksenony do Grandisa |
Autor |
Wiadomość |
gacek01 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-07-2007, 18:22 Ksenony do Grandisa
|
|
|
Na Allegro pojawiły się zestawy żarówek ksenonowych z przetwornicami, które mają zastapić standardowe żarówki halogenowe. Czy ktoś z was próbował to założyć do Grandisa? Jakie efekty? |
|
|
|
 |
kulek
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
|
Wysłany: 09-03-2009, 13:42
|
|
|
Mój kumplel sobie zamontował cały komplet ksenonów jakieś 2 miechy temu. Też ma tą bryke co Ty. Nie wygląda to źle, wręcz przeciwnie- cieszy oko a co najważniejsze jest daje lepszą widoczność na drodze. Pamiętam, że on zamówił sobie to na allegro w firmie Well Done i sami to montowaliśmy w garażu- łatwa sprawa |
|
|
|
 |
ginger645
Nowy Forumowicz
Auto: Kia
|
Wysłany: 11-03-2009, 14:23
|
|
|
Ja też zdecydowałem sie na założenie zestawu samodzielnie tylko, że ja jestem całkowitym laikiem i zajęło mi to chyba z półtora godziny:P Ale do zamówionego u Well done zestawu była dołączona instrukcja więc nie ma co narzekać
Pozdroo 600 |
|
|
|
 |
oktawian87
Nowy Forumowicz
Auto: Smarth
|
Wysłany: 21-03-2009, 11:21
|
|
|
I ja też popieram powyższe zdania co do furmy Well Done (to już wygląda jak reklama )
Mam barwe 4300k, ale myśle nad zmianą na 6000k bo 8000k to juz dla mega pokręconych rajdowców
Pozdro! |
|
|
|
 |
czarnuch23
Mitsumaniak Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Cze 2006 Posty: 771 Skąd: WAWA
|
Wysłany: 21-03-2009, 13:05
|
|
|
zrobilem przegrzebke stronki well-done i nic tam nie widze o tym jak to jest montowane.
Biorac pod uwage ze jesli montuje sie ten zestaw w seryjna lampe to juz lamie prawo.
Temat byl walkowany na forum o galancie o colcie MSS chyba juz kazdy probowal... a ja jak widze takiego cwaniaka z naprzeciwka gdzie ma za jasne swiatla i ja musze kombinowac zeby nie zostac oslepionym az sie prosi zawrocic dogonic i z mlotkiem wylaczyc na stale.
Sa firmy ktore przerabiaja lampy tylko kosztuje to od 2000 w gore.. a tu super hiper prestige zestaw HI-END kosztuje 900zl.....
Ludzie opanujcie sie to ze wy widzicie to jedno... ale ci z naprzeciwka nic nie widza dzieki wam.....
Chcececie HID prosze bardzo:
Warszawa:
http://www.xenon.waw.pl/podstrony/oferta.htm
takich warsztatow jest wiecej..ale cena.... |
_________________ http://www.3xl.in.lublin....lcik-czarnuch23 |
|
|
|
 |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-11-2009, 09:55
|
|
|
czarnuch23, wszystko zależy od tego jak to jest zrobione, zgadzam się że wymiana żarówki halogenowej na ksenonową w zwykłej (nie gładkiej) lampie to nieporozumienie, ja osobiście mam zestaw Philipsa i tam została wymieniona cała soczewka a szkło reflektora jest przeźroczyste - w efekcie jest piękne odcięcie światła i nie sieję nikomu po oczach. Niestety nie mam samopoziomowania nadwozia i spryskiwaczy tak jak to jest w autach z fabrycznymi ksenonwami, ale tu już można liczyć tylko na mądrość kierowców - trzeba po prostu obniżać lampy jak obciąża się tył pojazdu i regularnie czyścić lampy (ja to robię). |
|
|
|
 |
|