Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Carisma 1,6 96r.
Autor Wiadomość
Lelo23 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1,6 96r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-11-2009, 14:31   Problem z Carisma 1,6 96r.

Witam
Od pewnego czasu mam problem z samochodem mitsubishi carisma 1,6 96r.
Samochod czasami nie chce zapalic. Nie ma reguły czy jest rozgrzany silnik czy nie, choc czesciej nie pali jak stoi n po nocy, ale zdarzaly sie tez sytuacje ze zapalal normalnie, szedlem do sklepu, wracam i nie chcial zapalic.
Dodam jeszcze ze ostatnio zapala mi sie kontrolka sygnalizujaca blad silnika.
Powinna ona gasnac jak sie zapala silnik, czasami zdarzalo mi sie ze nie chciala zgasnac a czasami po prostu zapala sie w trakcie jazdy.

Samochod w koncu za 15-20 razem zapali albo po godzinie przerwy np.

Bylem na komputerze, raz powiedziano mi ze to immobilajzer a raz ze nierowno pracuje silnik bo swiece sa zuzyte. Wymienilem 4 swiece, dalej jest to samo.
Dodam jeszcze ze jest problem z obrotami. Jak samochod stoi po nocy nie odpalony to po zapaleniu trzyma wysokie obroty: 2-2,5 tys i po rozgrzaniu sie silnika ok 5 km jazdy obroty silnika spadaja i silnik pracuje juz normalnie.

Ktos wie co moze byc przyczyna ? Mial cos takiego lub zna dobrego mechanika w Bydgoszczy ?

Dzieki z gory za pomoc

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 30-11-2009, 17:29   

Co tydzień to nowy użytkowniki z tym samym problemem.
1 Poszukaj na forum
2 wy mrugaj błędy opis w faq
3 spróbuj innym kluczykiem odpalić

Lelo23 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-11-2009, 17:49   

Probowalem innym oryginalnym kluczykiem i tez nie mozna go odpalic. dzis akurat mam sytuacje kiedy juz od 12:00 nie moge go odpalic. Zawsze po 1-=15 probach odpalił a dzis zastrajkował... nie mam pojecia co to moze byc...

pawelsonx 
Forumowicz

Wysłany: 30-11-2009, 18:22   

bez wy mrugania błędów można gdybać co i jak. można snuć diagnozy w nieskończoność.

przypuszczam że to pętla immobilizera ale i może być tysiąc innych powodów zacząwszy od czujnika położenia wału zakończywszy na pompie paliwa

Lelo23 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-11-2009, 19:07   

Dodam ze dzis mi nie chcial zapalic. Po kilkunastu probach odpalenia go z przerwami 3-4 godzinnymi chcialem go odpalic z popychu ale tez sie nie udalo niestety. Poza jednym razem nie wykazywał zbytnich checi, nawet sie nie dusił..

Teraz za bardzo nie mam wyjscia musze jechac do mechanika. Nie chcialem tego robic bez mniej wiece wiedzy co to moze byc bo wtedy mechanik wymienia wszystko co popadnie i naciaga na kase...

pawelsonx 
Forumowicz

Wysłany: 30-11-2009, 19:09   

to wymrugaj te błędy i będzie wszystko jasne

Odpowiedz do tematu