Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Grandis a konkurencja
Autor Wiadomość
Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-08-2009, 12:43   

w_dobro napisał/a:
nie jest normalne że autko bierze 1 l oleju na 1000 KM...co jest normalne w nowych 2.0 TDI

Od przeglądu do przeglądu słownie 1,2 litra a w tym jazda przez Niemcy z prędkościami 150+ do 200km/h. I nie dzieje się nic z głowicą ani turbosprężarką. Tyle, że ja nie mam chipa, nie pałuję na zimnym, nie wyłączam po jeździe na autostradzie jak zjeżdżam na parking itd.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

w_dobro 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DID 2006 Raliart
Wysłany: 30-09-2009, 13:43   

30_alan napisał/a:
w_dobro napisał/a:

Poza tym ... nie jest normalne że autko bierze 1 l oleju na 1000 KM...co jest normalne w nowych 2.0 TDI

Co ciekawe moj jeszcze nic nie bierze - jesli cos to sladowe ilosci niezauwazalne na bagnecie.

Może dlatego że silnik w Grandisie jest nastawiony na przemieszczanie się bez szaleństwa.. w skodzie ten silnik w porównaniu z Grandkiem to była rakieta... od 1900 praktycznie wgniot we fotel... Grandis raczej do przemieszczania się ...

Grandisek 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis
Wysłany: 24-11-2009, 08:46   

Wczoraj spotkalo mnie bardzo pozytywne zaskoczenie. Zrobilem okolo 1000 km na jednym baku. Jesli zbiornik ma faktycznie 65 litrow to srednia wychodzi 6,5 litra. Z tego 50% bylo dojazdow do pracy (9 km) a reszta na drogach powiatowych czyli nie szybciej niz 100km/h. Nogi nie mam ciezkiej ale srednia na tym poziomie to dla mnie mega pozytyw. Latem na trasie nad Morze Srodziemne mialem wiecej - jechalem szybciej i na klimie.
:shock:

skorpion663 
Nowy Forumowicz

Auto: GRANDIS 2.0 DID
Wysłany: 24-11-2009, 13:14   

Takie spalanie /6,5L/ jak najbardziej możliwe.Mój rekord na trasie ponad 400km to wg.komputera 5,6 przy średiej prędkości 68km/h.i nie była to autostrada ani droga szybkiego ruchu.Moje uśrednione spalanie na dystansie 25000km to 6,8 - 7,0.

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Wysłany: 29-11-2009, 09:44   Re: diesel w Grandisie

30_alan napisał/a:
Mitsubishi pracuje nad wlasnym dieselem

Czy w nowym Outku (po lifcie) jest już ten nowy silnik?

A czemu Grandisa nie ma teraz w cennikach ani na WWW ???

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 29-11-2009, 10:01   

Paweł_BB napisał/a:
Czy w nowym Outku (po lifcie) jest już ten nowy silnik?

Nie, planowana data wprowadzenia nowego diesla produkowanego przez MMC to koniec 2010.
Paweł_BB napisał/a:
A czemu Grandisa nie ma teraz w cennikach ani na WWW ???
Ze względu na znikome zainteresowanie - wypadł z oferty.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Wysłany: 29-11-2009, 10:24   

Dzięki :wink:

Szkoda tego Grandisa :cry:

30_alan
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2009, 00:05   

Niestety premiera nowych dieselów - bo na początek miały być dwa: 1.8 i 2.2 się opóźnia. Myślę że winny jest kryzys i związana z nim strata operacyjna Mitsu w I półroczu 2009, która zmusiła ich do redukcji nakładów finansowych na badania i przygotowanie produkcji silników.

Grandis zniknął tylko w MMC Polska - jest wciąż w ofercie Mitsu EU. Np. w Niemczech. Tak więc wciąż na wyciągnięcie ręki :D

Odpowiedz do tematu