|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi Montero 3.8 V6 - TPMS czujniki ciśnienia w kołach |
Autor |
Wiadomość |
Jacobo
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Montero 3.8 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-12-2009, 12:54 Mitsubishi Montero 3.8 V6 - TPMS czujniki ciśnienia w kołach
|
|
|
Witam,
od jakiegoś czasu borykam się z zaprogramowaniem czujników ciśnienia w kołach w moim aucie. Przeglądając strony amerykańskie sprawa wydawała się banalnie prosta. Jednakże zetknięcie z naszą lokalną rzeczywistością okazało się bolesne, czego rezultatem jest permanentnie świecąca się pomarańczowa lampka na desce rozdzielczej.
Tradycyjnie ASO (odwiedziłem 3 stacje w Warszawie) rozkłada ręce, twierdząc, że MMC nie wyposażyło ich ani w wiedzę, ani w odpowiednie urządzenia do tego rodzaju diagnostyki. Nie omieszkali mnie poinformować, że pełne wsparcie oferują dla wersji europejskich.
Nadzieję rozbudził serwisant z Mitcar, który podobno odniósł sukces w tym temacie w przypadku kilku amerykańskich Outlanderów. Niestety jego komputer nie dogadał się z Montero.
Różne pomniejsze firmy, które chwalą się nawet, że prowadzą diagnostykę samochodów japońskich z rynku amerykańskiego również nie pomogły.
Stąd moje pytanie i prośba o informację, czy ktoś w Polsce jest w stanie dogadać się z ECU w Mitsubishi Montero 2005 r. poprzez złącze OBD i zaprogramować czujniki w kołach. Czujniki zostały oczywiście aktywowane (dzięki uprzejmości firmy ATEQ - niestety nie mieli software'u do tego modelu).
Dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|