Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
MP3 ki tylko w jednym kanale
Autor Wiadomość
pfx 
Forumowicz

Auto: Evo X GSR
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-12-2009, 00:02   MP3 ki tylko w jednym kanale

coś się stało z radyjkiem i mp3 ki tylko grają w jednym kanale, radio i CD chodzą w obydwu kanałach. Mieliście już tak? Radio fabryczne. Padł lewy kanał. soft? czy uszkodzenie elektryczne?

Mac_Man1 
Forumowicz

Auto: OIII 2.0 Benzyna CVT
Wysłany: 01-12-2009, 07:55   Re: MP3 ki tylko w jednym kanale

pfx napisał/a:
coś się stało z radyjkiem i mp3 ki tylko grają w jednym kanale, radio i CD chodzą w obydwu kanałach. Mieliście już tak? Radio fabryczne. Padł lewy kanał. soft? czy uszkodzenie elektryczne?

Płyta z mp3'kami sprawdzona na innym sprzęcie? Bo objaw raczej dziwny ... zwłaszcza, że CD chodzi bez zarzutu :|

mkrawcz1 
Mitsumaniak
01975/KMM

Auto: CY3A/CW8W
Wysłany: 01-12-2009, 08:43   

a mp3 z wbudowanego radia czy z przypiętego iPoda np?

pfx 
Forumowicz

Wysłany: 01-12-2009, 16:38   

Niestety również CD oryginalne przestało grać w lewym kanale. Oczywiście płyty w innym sprzęcie grają bez zarzutu. Nie mam Ipoda i innych zew źródeł, oprócz płyt. Prawdopodobnie laser lub przetwornik, bądź przedwzmacnacz za przetwornikiem.

Mac_Man1 
Forumowicz

Wysłany: 02-12-2009, 08:13   

pfx napisał/a:
Niestety również CD oryginalne przestało grać w lewym kanale. Oczywiście płyty w innym sprzęcie grają bez zarzutu. Nie mam Ipoda i innych zew źródeł, oprócz płyt. Prawdopodobnie laser lub przetwornik, bądź przedwzmacnacz za przetwornikiem.

W takim razie jest jakiś problem z odtwarzaczem CD/mp3. Jeżeli na początku działało to może być to kwestia usterki połączenia odtwarzacza ze wzmacniaczem (ktoś przy montażu się nie postarał - jakiś przepracowany Japończyk :wink: )

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 03-12-2009, 20:34   

Mac_Man1 napisał/a:
jakiś przepracowany Japończyk :wink: )

Po sake w poniedziałek rano. Jeszcze jak zobaczył że model na USA to się nie starał :badgrin:

A co do problemu to nie może być laser. Prędzej moduł C/A albo połączenia radia ze wzmacniaczem.

Mac_Man1 
Forumowicz

Wysłany: 04-12-2009, 08:22   

krzychu napisał/a:
Mac_Man1 napisał/a:

Po sake w poniedziałek rano. Jeszcze jak zobaczył że model na USA to się nie starał :badgrin:

A co do problemu to nie może być laser. Prędzej moduł C/A albo połączenia radia ze wzmacniaczem.

Zastanawiam się po co w ogóle w EVO radioodtwarzacz :wink: :wink: :wink:

Griever01
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2009, 20:49   

Też miałem coś takiego, byłem na przeglądzie gwarancyjnym, odebrałem autko i w trakcie powrotu do domu wrzuciłem świeżo nagraną płytkę mp3, chwila na załadowanie i zonk gra tylko lewa strona samochodu, przełączam na radio no luksus wszystko ładnie, inna płytka tosamo tylko lewa strona gra. Dwa dni tak pojeździłem i się samo naprawiło :D . Miesiąc czasu już działa i nic się nie dzieje. W serwisie z tym nie byłem bo jak wsiadłem w poniedziałek i powiedziałem, że jedziemy do serwisu to sie naprawiło :) .

Kicek 
Forumowicz

Auto: Sportback Intense 1.8
Wysłany: 04-12-2009, 21:26   

Mac_Man1 napisał/a:
krzychu napisał/a:
Mac_Man1 napisał/a:

sie dobrze kombuje z zimnym łokciem :-)

pfx 
Forumowicz

Wysłany: 05-12-2009, 18:53   

Mac_Man1 napisał/a:
krzychu napisał/a:
Mac_Man1 napisał/a:

zagłuszacz, zagłuszacz...
a jak działa ino prawy, to w lewym słychać wycie silnika, jęk transferu, huczenie opon i trzask tapicerki, :P

[ Dodano: 05-12-2009, 19:05 ]
Griever01 napisał/a:
Też miałem coś takiego, byłem na przeglądzie gwarancyjnym, odebrałem autko i w trakcie powrotu do domu wrzuciłem świeżo nagraną płytkę mp3, chwila na załadowanie i zonk gra tylko lewa strona samochodu, przełączam na radio no luksus wszystko ładnie, inna płytka tosamo tylko lewa strona gra. Dwa dni tak pojeździłem i się samo naprawiło :D . Miesiąc czasu już działa i nic się nie dzieje. W serwisie z tym nie byłem bo jak wsiadłem w poniedziałek i powiedziałem, że jedziemy do serwisu to sie naprawiło :) .

o widzisz, właśnie zmieniłem olej i skasowałem sobie inspekcję - przypominacz o przeglądzie. Kurcze, może po takiej operacji CD zgłupiało?

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 05-12-2009, 21:04   

pfx napisał/a:
o widzisz, właśnie zmieniłem olej i skasowałem sobie inspekcję - przypominacz o przeglądzie.

Jak się kasuje bo mi za 4 miech się odezwie?

SERWIS GRAFIX 
Nowy Forumowicz

Auto: zastępcze :-)
Wysłany: 05-12-2009, 21:18   

pfx napisał/a:

o widzisz, właśnie zmieniłem olej i skasowałem sobie inspekcję - przypominacz o przeglądzie.

Przesunął Pan stan inspekcji o kolejne serwisowe km, ale jeżeli chodzi o czas to zostało dodane do istniejących miesięcy kolejne 6. Nie jest to doskonały sposób na ustawienie inspekcji serwisowej lecz tylko półśrodek.
pfx napisał/a:

Kurcze, może po takiej operacji CD zgłupiało?

Nie sądzę, jeżeli było to robione guzikiem INFO w zakładce inspekcji.

pfx 
Forumowicz

Wysłany: 06-12-2009, 23:51   

Jak skasować żółtą kontrolkę, że czas do serwisu? - wsiadamy do auta zamykamy drzwi klikamy aż pokaże się kluczyk z przebiegiem do serwisu i trzeba najpierw przytrzymać guizik info a potem kliknąć 2 razy - system zapyta czy skasować, akdeptujemy i dodaje 4600 mil.
Czy reset radia, np. wyjęcie bezpiecznika coś da, czy bez rozbiórki radia sie nie obejdzie.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 07-12-2009, 00:08   

pfx napisał/a:
Czy reset radia, np. wyjęcie bezpiecznika coś da, czy bez rozbiórki radia sie nie obejdzie.

Przepraszam, przeciez radio ma się nijak do informacji o inspekcji i guzika INFO.
Z tymi kanałami to coś innego skoro radio i CD nadaje na oba. :?: Chyba coś z softem nie teges, może to kwestja nagrania - jakieś kodeki nowe po aktualizacji na PC czy coś..

pfx 
Forumowicz

Wysłany: 07-12-2009, 19:40   

Nie do końca, bo radio z europejczyka włożone do amerykańca od razu przestraja się na inny zakres fal. Decydują o tym systemy samochodu. Spróbuję odciąć zasilanie z baterii na noc i zobaczę co po resecie sie podzieje.
Dla sprostowania - nie gra ani CD, ani MP3, niezależnie czy płyta oryginalna, czy nagrywana.

Odpowiedz do tematu