chlapacze |
Autor |
Wiadomość |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 08-12-2009, 10:38
|
|
|
Chlapacze mam od nowości autka a to juz prawie 2 lata. Przejeżdziłem juz 2 zimy i jest GIT, zadnych problemów
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-12-2009, 10:58
|
|
|
Krzysiek_slask napisał/a: |
Mam pytanie odnosnie zimy. Czy ktos juz przejezdzil mrozna i sniezna zime z chlapaczami ? W mondeo po zimie zawsze mialem tylne chlapacze powypadane z rantow mocujacych, co bylo skutkiem cofania w jakas zaspe.
Pelno breji posniegowej tez te chlapacze kumuluja, ale to akurat butem mozna fajnie usunac |
Heheh,
Też tak miałem w mondeo. Dlatego nie zamierzam zakładać chlapaczy na tył. |
|
|
|
 |
Krzysiek_slask
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 237 Skąd: Wodzisław Śl
|
Wysłany: 08-12-2009, 18:56
|
|
|
sylb napisał/a: | Też tak miałem w mondeo. Dlatego nie zamierzam zakładać chlapaczy na tył. |
Hmmm, dziwne troche. Nie chce polemizowac odnosnie wygladu samochodu tylko z przednimi chlapaczami (de gustibus...), ale chyba tez funkcjonalnosc calego rozwiazania bierze w leb
Jechalem dzis do Katowic i nie wiem jak w innych czesciach kraju, ale u nas mgly, deszcz, wiatr - generalnie pogoda barowa. Tylna szybe musialem wycieraczka przecierac co chwile, zeby cokolwiek widziec. Mialem nadzieje, ze wlasnie dzieki chlapaczom bede pozbawiony tejze przyjemnosci (przynajmniej nie z taka czestotliwoscia), a Ty zamierzasz z tego rezygnowac... |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 08-12-2009, 19:13
|
|
|
Krzysiek_slask napisał/a: | Tylna szybe musialem wycieraczka przecierac co chwile, zeby cokolwiek widziec. Mialem nadzieje, ze wlasnie dzieki chlapaczom bede pozbawiony tejze przyjemnosci (przynajmniej nie z taka czestotliwoscia), a Ty zamierzasz z tego rezygnowac... | A co myślą Ci, którzy jadą za Outkiem bez chlapaczy tylnych bo jest bardziej cool |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 08-12-2009, 19:18
|
|
|
pretor napisał/a: | Czy mógłby ktoś zrobić fotkę jak to wygląda z przodu / z tyłu i wstawić na forum ? |
Ktoś jeszcze pytał o breje...
© outlanders.it |
Ostatnio zmieniony przez KowaliK 08-12-2009, 19:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-12-2009, 19:19
|
|
|
Krzysiek_slask napisał/a: | sylb napisał/a: | Też tak miałem w mondeo. Dlatego nie zamierzam zakładać chlapaczy na tył. |
Hmmm, dziwne troche. Nie chce polemizowac odnosnie wygladu samochodu tylko z przednimi chlapaczami (de gustibus...), ale chyba tez funkcjonalnosc calego rozwiazania bierze w leb
Jechalem dzis do Katowic i nie wiem jak w innych czesciach kraju, ale u nas mgly, deszcz, wiatr - generalnie pogoda barowa. Tylna szybe musialem wycieraczka przecierac co chwile, zeby cokolwiek widziec. Mialem nadzieje, ze wlasnie dzieki chlapaczom bede pozbawiony tejze przyjemnosci (przynajmniej nie z taka czestotliwoscia), a Ty zamierzasz z tego rezygnowac... |
Panowie,
Chlapacze nie pomogą utrzymac tylnej szyby w czystości. Ona niestety zawsze będzie sie brudzic bo jest peawie pionowa. Chlapacze pomagają zatrzymac odpryski z kamieni i brudu na progach i tylnych blotnikach. Wczoraj myślałem że zepsuła mi sie kamera cofania bo obraz byl czarny, ale okazało się ze kamerka byla cała w błocie
Pozdr.
Pozdr. |
Dominik |
|
|
|
 |
pretor
Forumowicz

Auto: 2,2 diesel
|
Wysłany: 08-12-2009, 21:38
|
|
|
@KowaliK serdeczne dzięki za zdjęcia. Rozumiem, że to są oryginały od mitsubishi ? Wyglądają i pasują bardzo dobrze. |
|
|
|
 |
Martens
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.2 INTENSE+
|
Wysłany: 08-12-2009, 21:40
|
|
|
Tak niestety to prawda. W swoim Outku szyba po takiej pogodzie jak przez ostatnie parę dni naszej złotej jesieni kwalifikowała się tylko myjni. Nic nie było przez nią widać. Podobne efekty miałem w poprzednim aucie - kombii - szyba pionowa - efekt ten sam.
Trzeba się do tego przyzwyczaić - i częściej używać myjki ciśnieniowej |
|
|
|
 |
tytko
Forumowicz
Auto: 2,0 did
|
Wysłany: 08-12-2009, 21:51
|
|
|
Możliwe że rozwiązaniem był by większy tylny spoiler |
|
|
|
 |
Martens
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.2 INTENSE+
|
Wysłany: 08-12-2009, 22:00
|
|
|
tytko napisał/a: | Czyli są różne rodzaje gum , jedne do gołej wersji , a drugie do wersji z orurowaniem na progach ? |
Dokładnie tak. Mają osobne oznaczenia. Przy zakupie musisz koniecznie podać czy masz progi czy też nie. Ten do wersji "bezprogowej" zwyczajnie się nie zmieszczą. Przestrzegam przed ewentualnymi błędami. |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 09-12-2009, 14:17
|
|
|
pretor napisał/a: | @KowaliK serdeczne dzięki za zdjęcia. Rozumiem, że to są oryginały od mitsubishi ? Wyglądają i pasują bardzo dobrze. |
Tak, oryginały. Zamienników jeszcze nie ma.
Tak btw. Nie wiem czy ktoś zauważył, ale w poliftowym Outku chlapacze montują tylko na tyłach. Więc skoro MY09 ma podobne progi, to tam też chyba nie montuje się chlapaczy na przód? |
|
 |
Wazzi
Forumowicz
Auto: Outlander intense +
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 95 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 09-12-2009, 19:50
|
|
|
Sa juz na przod tez, ostatnio mi zalozyli. |
|
|
|
 |
Mont
Forumowicz

Auto: E82
|
Wysłany: 09-12-2009, 20:43
|
|
|
Czy przednie chlapacze wyraźnie ograniczają zabrudzenie progów ?? |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 09-12-2009, 20:50
|
|
|
Mont napisał/a: | Czy przednie chlapacze wyraźnie ograniczają zabrudzenie progów ?? |
U mnie się sprawdzają a mam progi akcesoryjne z wstawką chromowaną.
Pozdr. |
Dominik |
|
|
|
 |
tytko
Forumowicz
Auto: 2,0 did
|
Wysłany: 09-12-2009, 21:55
|
|
|
No to czyli muszę jeszcze zaczekać z zakupem gum , ponieważ mam zamiar kupić przednie i boczne orurowanie do miśka |
|
|
|
 |
|