Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kierowca, obywatel drugiej kategorii
Autor Wiadomość
cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-11-2009, 20:47   

czarnuch23 napisał/a:
CNS co do tego przecinaka:>
Ale ja piszę o autobusie ;) bo nim ostatnio podróżuję :P

Misiek :) 
Mitsumaniak
Pan Misio

Auto: Galant EA5A
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 07-12-2009, 16:54   

http://www.tvnwarszawa.pl...,wiadomosc.html
pięknie...:/
09.2010-2011 Galant gti E33A pancernik
04.2011-03.2019 Sir Lancelot CS9A V6 6A13
03.2012-06.2014 Galant E33A GTI - Joann
06.2013-01.2019 - Lancer CB4W
01.2014-07.2018 Słoneczny Ponton Proton 418 LRS (CA5A coupe) - skasowany

08.2018-nadal Mitsubishi Mirage 1995 1,5 A/T
03.2019 -Nadal Violett6 Galant EA5A
09.2022 - Nadal Maniek Pajero Sport K96

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 08-12-2009, 18:28   

Kolejny pomysl z seri :
kto ma bardziej posr...ny pomysl ktory uprzykrzy zycie kierowcom i sprawi ze zamiast poprawiac ulice bedziemy mogli mowic ale ruch jest mniejszy....

Zawsze to samo: zamiast poprawic ulice- postawmy fotoradar bedzie mniej wypadkow
Zeby zmniejszyc ruch zamiast poprawic infrastruktore - ograniczmy do niej dostep.
Miejsca parkingowe zamist wiecej to drozsze... malo komu si o placa i problem z glowy.

Mnie to tak bardzo nie zaboli bo mieszkam w tej strefie ale nadal jestto idiotyzm bo jeden autobus wywoluje 10X tyle halasu co osobowka (mieszkam przy bardzo ruchliwej drodze przy rondzie jazdy polskiej od strony ulicy na 3 pietrze) i jakos zyje...

A ci co to wymyslili i tak beda jezdzic jak panicze bo ich to nie dotyczy bo maja "god Mode" gratis do stanowiska....

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 08-12-2009, 19:23   

czarnuch23 napisał/a:
Zeby zmniejszyc ruch zamiast poprawic infrastruktore - ograniczmy do niej dostep.
Naukowo jest udowodnione (na PW robili analizę badań przeprowadzonych w innych krajach) że nawet jak do każdej zakorkowanej ulicy dołożysz po dwa pasy to i tak następnego dnia korek będzie sięgał dokładnie do tego samego miejsca, bo część ludzi jeżdżących dotychczas komunikacją miejską przesiądzie się w samochód. Więc infrastruktury nie przeskoczymy :(
czarnuch23 napisał/a:
Miejsca parkingowe zamist wiecej to drozsze... malo komu si o placa i problem z glowy.
Wszechświat jest ograniczony. Dzielnica Centrum także ;)
W związku z tymi pomysłami pojawiają się głosy żeby płacili przyjezdni, bo o ni wykorzystują infrastrukturę powstającą z podatków stołecznych.

czarnuch23 napisał/a:
Mnie to tak bardzo nie zaboli bo mieszkam w tej strefie ale nadal jestto idiotyzm bo jeden autobus wywoluje 10X tyle halasu co osobowka (mieszkam przy bardzo ruchliwej drodze przy rondzie jazdy polskiej od strony ulicy na 3 pietrze) i jakos zyje...
Ale zabulisz, bo samochód nie jest zarejestrowany w tej strefie :D

koszmarek 
pure energy :-)
ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
Wysłany: 08-12-2009, 21:08   

to ja może Wam powiem co widziałam za oceanem.
Moi znajomi mieszkają w Brampton pod Toronto. Z ich miasteczka jedzie się do centrum miasta 16pasmową(8 w jedną, 8 w drugą) hiway, i to zajmuje niewiele ponad 30 minut. W czasie szczytu wszystkie (!!!) 8 pasów w stronę Toronto jest rano zapchane totalnie, w godzinach szczytu popołudniem w drugą stronę.

prawie jak Marszałkowska, nie ;)

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 08-12-2009, 21:19   

Nie musze miec zarejestrowanego auta w centrum :) wystarczy ze mam meldunek i juz moge sie starac o bilecik (tak jak ze strefa parkowania w mojej okolicy- jakbym nie mial zamknietego parkingu poszedl bym po swistek za szybke 30zl za rok czasu parkowania i mial z glowy :P )

Tak samo bedzie z wjazdem bo innej opcji nie widze :)
a pozatym jest t dla mnie durnota :
Moze nie powiekszysz drastycznie ilosci miejsc ale w to mijsce moga poprawic jakosc tych ktore sa (ja juz kilka razy miskiem wisialem po tym jak wpadlem kolem w dziure po plycie)

CO do drog infrastruktora to nie tylko ilosc ale i jakosc a przede wszystkim rozplanowanie i poprawa plynnosci ruchu. (przejscia po pasach mocno korkuja skrzyzowania) pomosty podziemne przejscia. Sygnalizacja swietlna (reorganizacja wielu skrzyzowan) pasy odgraniczajace (a nie skrzyzowanie 6 pasow X4 a na srodku wolna amerykanka jak kto stanie tak bedzie i pol warszawy stoi bo idiota zablokowal tramwaje i pozniej tylko gorzej )

Wymieniac mozna wiele punktow ktore moga zmienic sporo na Plus w ruchu ulicznym...
Moze nie zlikwiduja korkow ale wprowadza jakas rytmike w poruszaniu sie po miescie i samo z siebie to da efekt.

Misiek :) 
Mitsumaniak
Pan Misio

Auto: Galant EA5A
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 08-12-2009, 21:48   

Trasa łazienkowska w okolicy centrum nie ma skrzyżowań ze światłami, ale przy lotniku czy na pradze...
jak jest korek, to między innymi przez to, że nie ma piętrowych skrzyżowań tylko auta stają na światłach, po drugie most się bardzo korkuje... bo wszyscy chcą zjechać z bus pasa i się wpychają. Przez to auta na środkowym pasie stają lub uciekają na lewy żeby nie stać w korku... efekt trasa zatkana, lub środkowy pas stoi a lewy jedzie...
09.2010-2011 Galant gti E33A pancernik
04.2011-03.2019 Sir Lancelot CS9A V6 6A13
03.2012-06.2014 Galant E33A GTI - Joann
06.2013-01.2019 - Lancer CB4W
01.2014-07.2018 Słoneczny Ponton Proton 418 LRS (CA5A coupe) - skasowany

08.2018-nadal Mitsubishi Mirage 1995 1,5 A/T
03.2019 -Nadal Violett6 Galant EA5A
09.2022 - Nadal Maniek Pajero Sport K96

Odpowiedz do tematu