Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
14-08-2007, 22:34
moje problemy z Galantem
Autor Wiadomość
MSO
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2006, 20:52   moje problemy z Galantem

Witam,

jestem posiadaczem przepięknusiego Mitsubolka Galancika z '94r.
Model 2.0 V6 24V.

Pytania mam takie:

a)

Jaki jest typ silniczka krokowego (model, dane tech.)?
Obroty silnika wariują, prawdopodobnie przez ten silniczek.
Możecie polecić jakiś zamiennik, który by pasował? Bosch? Gdzie go zakupić?
Jaki model?

b)

Po uruchomieniu silnika (zimny) cały cyka (cyk..cyk..cyk..) Myślę, że to popychacze.
Gdzie je kupić i za ile? Przez internet lub w okolicach Wrocławia.. Czytałem tu, że ktoś znalazł je za 19zł/sztuka. Można by prosić info, gdzie je dostać, tak w ogóle? I gdzie najtaniej?

c)

Zamontowałem zamek na pilota. Działa ok, oprócz tego, że przy otwarciu kluczykiem, zamki 'szaleją'. Tj. strzelają - zamykają się i otwierają non stop przez kilka sekund.

d)

Ukradli mi taki plastikowy dekielek do oryginalnych alufelg Mitsubishi.
Jest on kilkuramienny, przykrywa śruby.
Gdzie można go dostać? Może ma ktoś na zbyciu?

To narazie tyle...
Proszę o pomoc,

pozdrawiam

lukas V6
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2006, 21:58   

Wiec tak na pirwsze pytanie odpowiem tak silniczek krokowy nowy jest do dostania wylacznie w serwisie,ale pasuje od wiekszosci silnikow dohc, ja dostalem od eclipsy od 2.5ea tez podchodzi cena kolo 200zl
popychacze mam to samo i sie tym nie przejmuje -tez tylko na zimnym -
z zaslepka do felg moze byc wiekszy problem
pozdro

[ Dodano: 21-08-2006, 22:04 ]
acha a co centalnego to musisz uciac dwa kabelki od oryginalnej centralki ( w drzwiach kierowcy sterujace centralnym bo sie gryza z ta co masz w alarmie- nie pamietam kolorow ale dojdziesz to te dwa ktroe ida silownika masz 4 do wyboru -dwa zostaja chyba zostaja te same kolory co po stronie pasazera

Odpowiedz do tematu