[1G 90-94] Przepływka |
Autor |
Wiadomość |
Nikoś
Mitsumaniak
Auto: 2 razy civic 5G
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-12-2009, 09:50 [1G 90-94] Przepływka
|
|
|
Nie mogłem wyszukać żadnych informacji więc pytam. Jak moge sprawdzić przepływomież bo autko źle reaguje na wciskanie gazu. Gdy jade to czasami gdy dodaje gazu to silnik zaczyna się zamulać i niechce przyspieszyć a nawet zwolni . Gdy zgasze i odpale ponownie to problem znika, ale po czasie znów się pojawia. |
_________________ Nikoś widzi Nikoś wie, że trzy diamenty są THE BEST |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 09-01-2010, 00:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kazber
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G 2.0 DOHC
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Sie 2009 Posty: 172 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 09-12-2009, 22:35
|
|
|
może to nie przepływka, może ci któryś wtryskiwacz leje. Na postoju jak przygazujesz też się czasem dusi czy tylko podczas jazdy? |
|
 |
Nikoś
Mitsumaniak
|
Wysłany: 10-12-2009, 08:10
|
|
|
Na postoju też, akurat dziśiaj rano prubowałem. To może jest całkiem prawdopodobne bo misiek więcej pali
[ Dodano: 10-12-2009, 19:47 ]
Jak mógłbym sprawdzić wtryski? Czy wystarczy zdiąć listwe i sprawdzić czy rozpylana jest benzyna, czy jakoś inaczej je sprawdzić. |
|
|
|
 |
MATi1G
Forumowicz
Auto: Eclipse 1G N/A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 337 Skąd: WWA/Raszyn
|
Wysłany: 11-12-2009, 16:11
|
|
|
Przepływke najlepiej podmienic od kogoś z klubu ,najłatwiesz sposób i mało roboty..
Co masz z wtryskami nie tak? Na wtryski jest dobry STP do kupienia na kazdej stacji zalewasz do baku tankujesz do pełna V-power racing i śmigasz , dobrze czysci wtryski sprawdzony sposób:) |
|
|
|
 |
mlody321 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2009, 18:51
|
|
|
Ja bym społ reguacji czujnikiem wałka mi jak nie chciał wskakiwac na obroty to poluzowalem srobke od tego czujnika i szukałm pozycji w której najlepiej na obroty wchodzi. |
|
|
|
 |
Nikoś
Mitsumaniak
|
Wysłany: 11-12-2009, 22:00
|
|
|
No ale czujnik raczej sam by się nie przestawił? A czy dało by rade sprawdzić przepływke omomierzem? Bo niemam u kogo podmienić tej przepływki, gdyż muj kolega pojechał swoim kliperem do pracy za granice. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12-12-2009, 23:06
|
|
|
Nikoś, najlepiej ją odłącz (przepływkę oczywiście), pojeździj i zobacz czy jest różnica w pracy silnika, jeśli nie ma to padła, jeśli jest to nie ona |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
nienko
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 1G
|
Wysłany: 13-12-2009, 21:43
|
|
|
Nikoś, jakby co mam sprawna przeplywke od 6bolta i moge Ci ja tanio opchnac |
|
|
|
 |
Nikoś
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-12-2009, 10:56
|
|
|
Jednak to nie przepływka bo po jej odłączeniu silnik chodził na wolnych koślawo, a jak dodałem gazu to zgasł i tak pare razy. |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 14-12-2009, 12:12
|
|
|
Nikoś, sprawdź szczelność dolotu, na 90% masz nieszczelność, druga ewentualnośc to jakże znany silniczek krokowy. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
MATi1G
Forumowicz
Auto: Eclipse 1G N/A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 337 Skąd: WWA/Raszyn
|
Wysłany: 14-12-2009, 16:50
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | Nikoś, sprawdź szczelność dolotu, na 90% masz nieszczelność, druga ewentualnośc to jakże znany silniczek krokowy. |
Jak o tym słyszę to mi rece opadają bo to czesta przypadłosć 1G ale niestety prawda obadaj to,najlepiej rure dolotu zdejmij i obejrzyj dokładnie od dołu na łączeniach,jak nie bedzie to to , to do głowy przychodzi mi jeszcze przepustnica można wyczyścić oraz uszczelka na kolektorze dolotowym |
|
|
|
 |
Nikoś
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-12-2009, 20:23
|
|
|
Jutro mam wolne i sprawdze misiaka. Zdejme dolot i sprawdze. A co do krokowego to może mieć wine? Miałem już przejścia z tymi silniczkami ale nigdy tak nie robił. A gdyby łapał lewe powietrze to niepowinien szaleć na obrotach? Na drugi rok planuje wywalić całkiem krokowego ale troszke roboty przytym jest. Poczekam aż przyjedzie mojego kolegi wujek to wtedy sprawdzi mi całą elektryke , ale narazie musze se radzić z przyjaciułmi jakimi są MITSUMANIACY . |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 14-12-2009, 20:54
|
|
|
Nikoś napisał/a: | A co do krokowego to może mieć wine? |
Może czasem tak się właśnie dzieje jak krokowy klęknie, czyszczenie przepływki też często pomaga. Reasumując: ma być czysto jak na sali operacyjnej i szczelnie jak w gazowni. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Nikoś
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-12-2009, 21:24
|
|
|
Z tą szczelnością mam do czynienia na codzień . A jesli to krokowy to go i będzie gicior |
|
|
|
 |
|